Новина: ОБСЪДИХА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ТЪРГОВИЩЕ И ВАРНЕНСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
сряда 24 февруари 2016 - 11:56:22

На работна среща, заместник-областните управители Йорданка Георгиева и Стефан Иванов обсъдиха възможностите за сътрудничество между Областна администрация Търговище и Варненски свободен университет.

Заместник-ректорът на университета проф. д-р Валери Стоянов представи идеите за съвместна работа, а именно повишаване капацитета на местната власт по разработването на европейски проекти, провеждане на краткосрочни курсове по опазване на културното наследство, партньорство в областта на средното образование. Участниците в срещата се обединиха около тезата, че партньорството между образователните структури и институциите на държавната и местната власт може да доведе до устойчивост на региона.


„Удовлетворени сме от срещата, защото обсъдихме добри възможности за съвместна работа. Впечатлени сме от дейността на Университета по различни научно-изследователски проекти и успешните му партньорства с други администрации“, сподели зам.областния управител Йорданка Георгиева.


Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.133 )