Новина: На работна среща, инициирана от областния управител, се обсъждаха перспективите пред ВиК-сектора в област Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
вторник 12 януари 2021 - 15:31:04

Днес, 12.01.2021 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков инициира работно съвещание по проблемите с водоснабдяването в региона и перспективите за отстраняването им в срочен порядък. В срещата взеха участие изпълнителният директор на „Български ВиК-холдинг” ЕАД г-н Илиян Илиев, общинските кметове на Търговище д-р Дарин Димитров, на Омуртаг г-н Ешреф Ешрефов и на Антоново г-н Хайредин Мехмедов, както и управителят на "ВиК"ООД -Търговище инж. Явор Миланов.

Г-н Митко Стайков заяви, че реализирането на проекти, с цел подобряване водоснабдителните услуги за гражданите, промишлеността и земеделските стопани, стои като основна задача в програмата му за настоящата година. „Всичко това, обаче, е свързано с осъществяването на проекти за изграждане и доизграждане на довеждащи водопроводи, за рехабилитация и реконструкция на вътрешна водопреносна мрежа, което от своя страна - с много пари и отговорности”, подчерта той.


В резюме г-н Илиян Илиев представи възможностите и параметрите, с които "Български ВиК холдинг” ЕАД може да осигурява финансирането на проектни намерения, с цел постигане на качествено и устойчиво водоснабдяване.

В дискусия с общинските ръководители бяха тълкувани и конкретни проблеми от регионален характер, както и предстоящото преминване на" ВиК" ООД - Търговище към "Българския ВиК холдинг" ЕАД.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.1369 )