Новина: СПЕШНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ ЗА БОРБА С COVID 19
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
четвъртък 28 юли 2022 - 13:55:56

В заседанието взеха участие представители на РЗИ- Търговище, РЗОК-Търговище, лечебни заведения за болнична медицинска помощ, ЦСМП, общини, Областна дирекция по безопасност на храните и ОД на МВР-Търговище.
По данни на Информационния портал, област Търговище е вече в етап 1 от Националния план. В националният план за справяне с епидемията са разписани точно мерките, които се приемат и прилагат при преминаване на даден регион в следващ етап. Актуалната епидемична обстановка, сочи, че заболеваемостта на 14-дневна база в нашата област се е покачила до над 150 души на 100 000 население към настоящия момент. Само за последните 14 дни общо заразените са 163, от тях, 19 души са отчетените днес.
В тази връзка Областния кризисен щаб предложи въвеждането на противоепидемични мерки, съобразени с тези, разписани в Националния план. Предложените противоепидемични мерки са заложени в заповедта на РЗИ- Търговище, която ще влезе в сила след съгласуване от страна на държавния здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев и ще бъде публикувана на официалната страница на РЗИ.
Това се очаква да се случи днес или в утрешния ден.Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.1889 )