Новина: Днес 27.02.2023г. в Областна администрация Търговище се състоя работна среща по организационно- техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
понеделник 27 февруари 2023 - 15:01:49

Срещата се организира по покана на областният управител Станимир Парашкевов. В нея взеха участие заместник областния управител Валери Симеонов, секретаря на областна администрация Тодорка Танева, председателят на Районната избирателна комисия Диана Игнатова и секретаря на РИК-Търговище –Дениз Хюсниев, зам. кметове и секретари на общини, ГРАО, представители на „Информационно обслужване“ АД– клон Търговище, ОДМВР – Търговище, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ –Търговище, ЕНЕРГО ПРО, РЗИ и др.
Присъстващите обсъдиха дейностите, разписани по хронограмата за подготовката и провеждането на изборите. Всички участници в изборния процес следват поставените срокове и изпълняват вменените им отговорности за гарантиране нормалното протичане на изборния ден. По време на съвещанието се обсъдиха и въпроси свързани, с подготовката на структурите на ОДМВР за охрана на обществения ред и осигуряване на пожарната безопасност в районите на избирателните секции.
Г-жа Диана Игнатова- Председател на РИК- Търговище информира присъстващите, че в края на утрешния ден изтича срока, в който партии, коалиции или инициативни комитети могат да регистрират своите листи в РИК изборен район №28 Търговище за парламентарните избори, насрочени на 2 април 2023 г. 118 181 избиратели са с право на глас в област Търговище, докато на последния вот са били 118 349. Съгласно информацията на сайта на ЦИК са образувани 263 избирателни секции в областта.
Предизборната кампания се открива на 3 март 2023 г.Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.1944 )