Новина: В Областна администрация Търговище се състоя работна среща по организационно- техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
понеделник 27 март 2023 - 14:21:41

В нея взеха участие областният управител Станимир Парашкевов, неговият заместник Валери Симеонов, секретаря на администрацията Тодорка Танева , председателят на Районната избирателна комисия Диана Игнатова , секретари на общини, както и представители на „Информационно обслужване“ – клон Търговище, ОДМВР – Търговище, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ –Търговище , ЕНЕРГО ПРО, РЗИ, ГРАО и др.
По време на работната среща се обсъдиха въпроси, свързани с охраната на устройствата за гласуване, логистиката по разпределението им в избирателните секции, доставката и съхранението на хартиените бюлетини, мобилните устройства за видео заснемането, организацията по приемане на изборните книжа, както и подготовката на структурите на ОДМВР за охрана на обществения ред и осигуряване на пожарната безопасност в районите на избирателните секции.

По –рано през деня в Областна администрация Търговище бяха доставени бюлетините, изборните книжа и мобилните устройства за видео заснемането в изборния ден.
Те бяха докарани с охрана от жандармерия и бяха посрещнати от представители на Областната администрация- Търговище и Районната избирателна комисия. Документацията, бюлетините и мобилните устройства ще бъдат съхранявани в специални помещения в Областна администрация с постоянна полицейска охрана и ще бъдат разпределени по предварително изготвен график на общинските администрации за съхранение.
Към момента организацията по изборния процес тече нормално, съгласно разписаната от Централна избирателна комисия Хронограма.Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.1949 )