Новина: Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и зам.областният Петя Кирилова участваха в работно съвещание с директори на училища от областта
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
вторник 12 септември 2023 - 16:25:48

По покана на Регионално управление на образованието - Търговище областният управител на област Търговище Гергана Цонева и зам.областният Петя Кирилова участваха в работно съвещание с директори на училища от областта. Срещата се организира малко преди началото на новата учебна година, за да бъдат дадени указания и основни акценти за по-добрия учебен процес.
В началото на срещата областният управител на област Търговище Гергана Цонева пожела успешна и ползотворна учебна година на всички присъстващи.
"Пожелавам Ви здраве, търпение, кураж, постоянство и сили, с които да посрещате училищните предизвикателства, с които да се грижите и да възпитавате новото поколение и новото бъдеще, което е в ръцете на нашите деца", заяви по време на срещата областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
В традиционното работно съвещание взеха участие още представители на обществени институции, имащи отношение към организацията на дейностите в училищното образование - полицаи от ОД на МВР, Общински съвет по наркотични вещества - Търговище, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Регионална здравна инспекция, РД "Социално подпомагане", Военно окръжие - Търговище и др.
Всеки един от експертите акцентира върху определени теми с важно значение за учениците, сред които - осигуряването на пътна безопасност, превенция на употребата на упойващи вещества, пожарна безопасност, отпускане на еднократни социални помощи, проблемите със затлъстяването сред децата и младежите и др.
Началникът на РУО Елка Станчева обърна внимание върху влезлите в сила изменения на наредби, както и въпроси, касаещи цялостния учебен процес на регионално ниво.Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.2002 )