Новина: Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и зам.областният Петя Кирилова присъстваха на Празника на мекицата в с.Буховци
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
събота 16 септември 2023 - 15:56:44

Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и зам.областният Петя Кирилова присъстваха на Празника на мекицата в село Буховци.
Сред гостите на събитието бяха още кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят на общинска администрация Христалина Халачева, кметове на кметства и др.
"Тази година отбелязваме 13-то издание на най-обичания празник - този на мекицата. Щастлива съм да видя отново толкова много малки и големи", каза в началото на празника Здравка Бонева, секретар на читалището в селото.
Тя приветства официалните гости и разказа, че с всяка година интересът към празника се увеличава, както и тестото, което месят. За събитието организаторите се бяха подготвили със 100 кг. тесто, три котлона за пържене и повече дами, които да помагат в направата на мекиците.
"Адмирации към организаторите на празника за старанието, което влагат и традициите, които следват. Поздравявам ги и за желанието, с което всяка година предават кулинарната тайна в приготвянето на традиционната за българската кухня закуска", сподели по време на празника областният управител Гергана Цонева.
Освен да дегустират мекиците, гостите на празника имаха възможност да разгледат и базара, на който производители, фирми и неправителствени организации се включват с продукцията си за втора година.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.2009 )