Новина: Благотворително авто мото шоу се проведе край Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
неделя 17 септември 2023 - 15:27:51

Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и зам.-областният Петя Кирилова се включиха в благотворителната кауза, в подкрепа на малкия Ангел и Стефка Стоединова от Търговище.
Благотворителното авто мото шоу се провежда днес на бившето летище до село Буховци, събирайки на едно място хора от цялата страна, готови да помогнат на нуждаещите си.
Организаторите припомниха на присъстващите, че първата кауза, събрала толкова много хора днес е малкият Ангел от Шумен, диагностициран с хидроцефалия и детска церебрална парализа. До момента 4-годишният Ангел има 8 операции, а всеки месец се нуждае от рехабилитация в Турция, на стойност 5000 лв.
Другата кауза е в подкрепа на 55-годишната Стефка Стоединова от Търговище, която преди няколко месеца бе диагностицирана с три различни по големина тумора в мозъка. Тогава в Търговище за дни беше събрана сумата от 50 000 лв., нужна за операцията в Турция. Сега обаче семейството се нуждае от средства за последващите терапии.
Дрифт състезания и драг свободен стил, мотори, car audio шоу и други изненади бяха подготвили организаторите.
"Добрите каузи винаги обединяват хората, а същността на авто мото шоуто днес е да обедини всички ни около каузата на Ангел и тази на Стефка, да им помогнем заедно в борбата със здравословните проблеми. Днес никой не се състезава за първото място, защото всички са победители", коментира областният управител на Търговище Гергана Цонева.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.2010 )