Новина: Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и зам. областният Петя Кирилова присъстваха на открит урок по безопасност на движението
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
четвъртък 21 септември 2023 - 17:58:56

За осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността по пътя 16-22 септември. Областна администрация Търговище подкрепя инициативата и поздрави всички ученици, включили се с различни мероприятия в отбелязването на Дните на безопасността по пътя. А днес по покана на III ОУ "П.Р.Славейков", областният управител на област Търговище Гергана Цонева, заедно със зам. областния Петя Кирилова, присъстваха на практичен открит урок по безопасност на движението с ученици от първи до седми клас.
"Кампанията се стреми да насърчи обществената ангажираност към проблема за безопасността на движението и намаляване на жертвите при тежки пътно транспортни произшествия в цялата страна. От всички нас зависи да имаме отговорно поведение на пътя, да бъдем пример на децата и следваме мотото на кампанията "Остани жив! Пази живота", каза областният управител на област Търговище Гергана Цонева по време на практическия урок в III ОУ "П.Р.Славейков".
Директорът на училището Наталия Миланова разказа на гостите как с практическите задачи децата запомнят правилата за безопасност много по-бързо и развиват отговорно поведение не само като пешеходци, а и когато карат колелета и тротинетки.
По време на урока учениците имаха възможност и да се запознаят с инспектор Мартин Стоянов от пътна полиция на ОД на МВР, който акцентира върху някои основни препоръки за безопасност при движението.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.2012 )