Новина: Заместник областният управител на област Търговище Петя Кирилова присъства на концерта, по случай 120 г. образователно дело в с.Голямо Ново
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
сряда 15 ноември 2023 - 12:55:56

По време на тържествен концерт заместник областният управител на област Търговище Петя Кирилова връчи поздравителен адрес на ръководството и педагогическия екип на ОУ "Георги Стойков Раковски" - с.Голямо Ново. Поводът за събитието бе отбелязването на 120-годишнина от образователното дело в селото.
"Желаем Ви здраве, сили, борбеност и мъдрост, с които да продължавате да пазите и развивате традициите в образованието в с.Голямо Ново и още дълги години да раздавате знания на Вашите възпитаници", пожела зам. областният управител Петя Кирилова по време на тържеството.
Концертът "Цветове и мечти" започна с приветствие на директора на училището Стелияна Димитрова.
Тя изказа благодарност към всички учители и ученици били част от училището през годините.
"Има нещо величаво в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното - с любов да го предадеш на поколенията да го развиват и пазят, да продължават делото", каза директорът на ОУ "Георги Стойков Раковски" - с.Голямо Ново.
По думите й "училището е място на знания, но и модел на подражание" на ценности и добродетели.
Празникът продължи с музикални и танцови изпълнения, стихотворения и изненади, които възпитаниците на училището бяха подготвили за гостите в залата.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.2045 )