Новина: Областният управител на област Търговище Гергана Цонева присъства на тържествения концерт по случай Китайската нова година
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
петък 01 март 2024 - 12:18:41

Областният управител на област Търговище Гергана Цонева присъства на тържествения концерт по случай Китайската Нова година, който се състоя в концертната зала на ОНЧ „Напредък-1864“ в гр.Търговище.
Сред официалните гости на празника бяха зам.-кметът на Община Търговище Сюзан Алиосманова, директорът на Институт „Конфуций“ в гр.Велико Търново проф. Дун Юенсин, зам. Директорът на Института Мартина Димитрова, директори на институции и др.
По време на концерта гостите в залата имаха възможността да се насладят на изпълненията на малчуганите от ЦДГ „Осми март“, децата от I ОУ "Христо Ботев" - гр.Търговище, изучаващи китайски език. В празничната програма на концерта се включиха и съставите на ОНЧ "Напредък - 1864" - Балет "Галакси", с ръководител Екатерина Петрова, Вокална студия, с ръководители Иванка Иванова и Петя Димова, театралната студиа, ръководена от Грета Неделчева и Детски танцов състав "Джумалийче", с ръководител Стамен Стаменов.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева поздрави организаторите на тържествения концерт, изказвайки възхищението си от подготовката на децата и младежите, техния талант, разнообразни интереси и любознателност към източната култура, език и обичаи.
"Пожелавам на всички годината на Зеления дървен дракон да донесе много успехи, късмет, здраве, 2024 да бъде добра, ползотворна и благодатна", пожела областният управител на област Търговище Гергана Цонева след тържествения концерт.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.2082 )