Новина: Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на РИК Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
петък 12 април 2024 - 08:58:01

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия за 28 МИР - Търговище. Това се случи по време на проведените консултации в пресцентъра на Областна администрация - Търговище.
"13 членен е съставът на РИК Търговище, включително председател, заместник - председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите", заяви по време на консултациите областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
За председател на РИК Търговище бе издигната и единодушно приета кандидатурата на Диана Игнатова, предложена от коалиция "БСП за България".
За заместник - председатели бяха предложени Тодор Тодоров от ГЕРБ-СДС, Анелия Александрова от Продължаваме промяната- Демократична България и Биляна Лазарова от "Възраждане". Партиите и коалициите приеха още предложението на ДПС - Дениз Хюсниев за секретар на РИК.
"Пожелаваме ползотворна работа на РИК при провеждането на изборите на 9 юни 2024 г. за членове на Европейския парламент от Република България и изборите за народни представители за Народно събрание", каза още областният управител на област Търговище Гергана Цонева.


Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.2104 )