Новина: Областният управител връчи плакет на директора на II СУ за активно участие в реализиране на проект за превенция на ОД МВР-Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
вторник 24 януари 2017 - 07:17:48

На тържество във II СУ “Проф. Никола Маринов“ в гр. Търговище бяха отчетени резултатите от проекта „Малки защитници на възрастните хора“, с който ОД МВР-Търговище участва в обявения от Европейската мрежа за превенция на престъпността национален конкурс, чиято тема за 2016 г. бе „Превенция на престъпленията срещу възрастни хора“. Този проект на дирекцията бе класиран на второ място в конкурса за същата година в системата на МВР.

Основен партньор на полицията по реализиране на проектните дейности бяха ученици и техни преподаватели от училището. В рамките на проекта, 20 осмокласници, завършили преди 2 години Детската полицейска академия, подбрани изключително на доброволен принцип, се включиха в обходите на полицейски инспектори по домовете на самотноживеещи възрастни хора в гр. Търговище. Децата разясниха на стопаните им основните престъпни схеми, които използват извършителите на телефонни измами и им раздадоха изработени със съдействието на Областна управа-Търговище флаери с кратки съвети за правилно и адекватно поведение в случай, че се опитат да ги въведат в заблуждение по телефона.Областният управител на област Търговище Светлин Бонев връчи плакет на директора на II СУ Галя Панайотова и поздрави децата-участници в проекта за създадената добра практика и модел на детско участие в превенцията на престъпления срещу възрастните хора.


Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.222 )