Новина: ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ ПРАЗНУВАХА ЦВЕТНИЦА С ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО МЕДОВИНА
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
понеделник 06 април 2015 - 08:24:42

Заместник областните управители Стефан Иванов и Йорданка Георгиева се включиха в тържествата за Цветница в село Медовина, общ. Попово. С песни, танци и много настроение започна празничния ден в селото. Талантливите деца от Детска фолклорна група „Цветница” пресъздадоха народния обичай „Кумичене”(хвърляне на върбови венчета в реката).

Г-н Иванов и г-жа Георгиева присъстваха и на празничния концерт по случай първата годишнина от създаването на ДФГ „Цветница”. Те поднесоха поздравителен адрес от областния управител Светлин Бонев на ръководителя на групата Петър Кирилов. В него, губернаторът пожела здраве, упоритост и много творчески успехи на всички изпълнители.


За една година от основаването си, ДФГ „Цветница” заслужено печели безброй награди. Носител е на почетния знак „Лауреати”, завоюва две трети места от III Младежки фолклорен фестивал „Жива вода”, с. Каран Върбовка. Две втори и една поощрителна награда, даровитите деца печелят от „VII Преглед на песента за България, планината и туризма Долец-2014”, с.Долец. Грабват и специалната награда от Националния културен фестивал в с.Джюлюница. Художественият ръководител на групата Петър Кирилов сподели, че се чувства горд от работата си с деца и от това, че заедно съхраняват българския фолклор. „Всяка една постановка е минала през моята душа и сърце. Радва ме това, че работя с деца, които искат да се развиват. Радва ме желанието, с което децата идват на репетициите. Подкрепям всяка една инициатива, свързана с опазването на фолклора”, допълни Петър Кирилов.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.24 )