Новина: ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЗДРАВИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ОТ ПТГ „ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ” ПО СЛУЧАЙ 50-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА УЧИЛИЩЕТО
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
вторник 12 май 2015 - 12:59:42

Областният управител Светлин Бонев поздрави учители и ученици от ПТГ „Цар Симеон Велики” по повод 50-годишният юбилей на учебното заведение. „Поздравявам Ви за усилията, които полагате в продължение на половинвековната си история за изграждането и реализацията на своите възпитаници като добри професионалисти и достойни български граждани! Убеден съм, че и занапред ще бъдете предпочитано учебно заведение за висококвалифицирано обучение в специализираните дисциплини!”, се казва в поздравителния адрес на губернатора.

На тържествения концерт по случай годишнината присъства зам.областният управител Стефан Иванов, който поздрави директора на Гимназията като пожела здраве и още повече успехи на учениците и учителския колектив.Началото на училището е поставено през 1965 г. На 11.05.1995 година се състои церемония за даване име на Техникума по механотехника гр.Търговище. Всяка година на тази дата се извършва тържествен ритуал за встъпване на всеки нов випуск деветокласници в дружините на Симеоновото войнство с полагане на клетва в старата българска столица Велики Преслав.

Днес учениците в ПТГ "Цар Симеон Велики " се обучават в направленията: "Машиностроене, металообработване и металургия”, "Електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника” и „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства”.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.45 )