Новина: 7-ГОДИШНАТА МАРИЯ ХРИСТОВА ОТ ГР.КУЛА ВЗЕ СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „БЪЛГАРИЯ В КАРТИНИ И СЛОВО”
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
четвъртък 14 май 2015 - 06:27:23

7-годишната Мария Христова от гр.Кула спечели специалната наградата – грамота и плакет на областния управител Светлин Бонев от Националния конкурс „България в картини и слово”. На церемонията по награждаването на победителите присъства заместник областният управител Стефан Иванов, който поздрави организаторите и участниците като им пожела здраве, упоритост и творчески успехи.

В конкурса взеха участие 1 278 ученици в направленията изобразително изкуство, литературно творчество, презентации и видеоклип. Неговата цел е да се предостави възможност на децата да създават материали, чрез които да изразяват своето отношение към значими културни, исторически и природни забележителности и събития в България. Очакванията са да се провокира творческият потенциал, положителното мислене и родолюбивите нагласи на младите хора, да се подобрят уменията им за популяризиране на обекти и събития от района, където живеят.


Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.47 )