Новина: Дискутираха реформата в спешната помощ
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
понеделник 20 юли 2015 - 10:06:05

В Областна администрация Търговище се проведе работна среща във връзка с реформата в спешната помощ у нас. На форума присъстваха зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, народният представител д-р Дарин Димитров, областният управител Светлин Бонев, директорът на РЗИ д-р Венка Стоянова, представители на общините Търговище, Попово, Омуртаг и Антоново.

Зам.-министър д-р Ваньо Шарков обясни, че Европейската комисия отпуска средства в размер на 85 млн.евро, финансирани по оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. С тях ще бъдат закупени 400 линейки, медицинска техника и оборудване, ще бъдат модернизирани сега действащи или ще бъдат изградени нови спешни центрове и филиали към тях.


Д-р Шарков разясни още, че за да бъдат изпълнение всички изисквания по програмата, е необходимо в кратки срокове да бъде изяснен статута на терена и сградата на съществуващите филиали за спешна медицинска помощ на територията на област Търговище.

Проектът по програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. включва инвестиции в 28 спешни центъра, 170 техни филиала и 34 спешни отделения в държавните лечебни заведения.


Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.68 )