Новина: ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА НАЦИОНАЛНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ НА МАЛИНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ЯГОДОПЛОДНИТЕ
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
събота 01 август 2015 - 16:59:00

Областният управител Светлин Бонев беше сред официалните гости на откриването на Националното изложение на малинопроизводителите и ягодоплодните в гр. Лозница. На събитието присъстваха и министърът на земеделието и храните Десислава Танева, председателят на Българската асоциация на малинопроизводителите Божидар Петков, Антон Живков – зам.изпълнителен директор на Агенцията по храните, директорът на ОД „Земеделие“ – Търговище Севда Ерменкова, гости.

На откриването, министър Десислава Танева сподели, че новата Програма за развитие на селските райони е стартирала при изключителен интерес. Тя отбеляза, че в Сектор „Плодове и зеленчуци”, в който производството на малини е сред приоритетните, има най-много предварително одобрени проекти - 48% от подадените. „Малинопроизводството е много важно, защото то създава заетост, което е най-големия проблем в селските райони. Надявам се, че мерките, които взехме в началото на тази година, за да подобрим условията на работа в сектора, ще дадат резултат", посочи министър Танева.Министърът на земеделието Десислава Танева, областният управител Светлин Бонев и гостите посетиха малинови насаждения в региона, хладилно предприятие за замразяване и преработка на малини, както и предприятие за преработка на пчелни продукти.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.71 )