Новина: Областният управител награди победителите в Спортния турнир за учители
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
събота 23 март 2019 - 19:27:46

В петък вечер областният управител на Търговище г-н Митко Стайков участва в официалното връчване на наградите на победителите в петия Спортен турнир за учители, посветен на Националния празник на България 3 март. Организатори на турнира са РУО – Търговище, Спортно училище „Никола Симов“, ЦПЛР – ОДК и представители на спортните клубове.
„Вие с участието си показахте много добри спортни умения и това, че не само можете да преподавате на нашите деца, но и да спортувате“, заяви областният управител по време на награждаването. Той връчи купи, медали и грамоти на всички дами от учителската общност, които са се представили най-добре в различните спортни дисциплини. Съответно най-добрите сред мъжете получиха наградите си от началника на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева.


В комплексното класиране на първо място е отборът на ПГИИ „Джон Атанасов“, на второ място – отборът на ОУ „Климент Охридски“ гр. Попово, а на трето място – Спортно училище „Никола Симов“. В турнира участваха учители от 21 училища, от 1 център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, от 2 детски градини и от РУО – Търговище. Учителите се надпреварваха в пет спортни дисциплини – шах, тенис на маса, футбол, волейбол и спортна стрелба.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.835 )