Новина: Областният управител чете приказки с първокласници по повод Националния маратон на четенето
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
четвъртък 11 април 2019 - 15:06:20

Днес, 11.04.2019 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се включи в Националния маратон на четенето. По този повод той избра да прочете българската народна приказка на първокласниците от I ОУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Емилия Димитрова.
От своя страна децата показаха своите умения и знания, как са се научили да четат, а също така му разказаха за любимите си приказки и герои.
Областният управител пожела на децата да бъдат любознателни, да четат много книги, но и да отделят време за игри.
Представители от РБ „Петър Стъпов“ - Търговище и класният ръководител на първокласниците Емилия Димитрова, благодариха на областния управител г-н Митко Стайков за топлото посрещане и гостоприемствеността по време на срещата.


Маратонът на четенето се организира от РБ „Петър Стъпов” за насърчаване на ранното детско четене и е част от 8-та национална кампания „Походът на книгите” и 14-то издание на националния Маратон на четенето. То има за цел да внуши на децата, че четенето е истинска ценност дори в дигиталната ера и е нещо изключително важно за тяхното интелектуално и емоционално развитие, както и за личностното им израстване.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.847 )