Новина: Областният управител посети обновената сграда на Митническо бюро - Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
сряда 17 април 2019 - 15:30:05

Днес, 17.04.2019г., областният управител Търговище г-н Митко Стайков заедно със заместник областният управител г-н Панайот Димитров посетиха обновената сграда на Агенция „Митници” – Териториална дирекция „Дунавска”, Митническо Бюро -Търговище. От края февруари административното звено се помещава на първия етаж в сградата на Районна здравноосигурителна каса - Търговище. В дирекцията работят 12 служители, който обслужват цялата област.
Губернаторът се срещна с г-н Диян Мавродиев - началник на Митническо бюро - Търговище. По време на срещата началникът подчерта, че фирмите от региона бележат ръст на износа през последната година, което от своя страна е добър показател за повече приходи.

Той допълни, че се извършват съвместни проверки със служителите на „Икономическа полиция” с цел ограничаване разпространение и търговия на акцизни стоки без бандерол. Г-н Мавродиев потвърди факта, че Митническо бюро - Търговище има два пъти повече работа и приходи в сравнение с митническите бюра в Разград и Силистра.
Началникът на териториалната дирекция не пропусна да благодари на областния управител за разбирането и ангажираността за преместването на бюрото в друга сграда.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.852 )