Новина: Министерство на здравеопазването осигури три нови оборудвани линейки за ЦСМП - Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
петък 04 октомври 2019 - 12:20:51

Три нови линейки получи днес - 04.09.2019 г., Центърът за спешна медицинска помощ в Търговище. В присъствието на областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе отслужен водосвет за здравето на служителите в ЦСМП и безаварийна работа с новите санитарни автомобили. Ритуалът изпълни ставрофорен иконом Славчо Проданов.
"Търговище е седмият областен град в страната, в който вече са доставени новите линейки", заяви г-н Стайков. Той благодари на г-н Кирил Ананиев - министър на здравеопазването, за оказаното съдействие и бързата реакция по допълване автопарка на ЦСМП - Търговище.
Санитарните автомобили са закупени в изпълнение на проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", финансиран от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма " Региони в растеж" 2014 - 2020. Общият бюджет на проекта е 163 897 815,62 лв. Срокът за цялостното му изпълнение е три години, до 23.10.2021 г.


"Трите нови линейки разполагат със съвременно медицинско оборудване за оказване на спешна помощ" - обяви директорът на ЦСМП - Търговище д-р Янка Андреева. По нейни думи два от автомобилите са подходящи за придвижване и в труднопроходими райони. Към момента Центърът за спешна медицинска помощ е разполагал с 12 линейки, като през 2015 г., отново със съдействието на областния управител г-н Митко Стайков, са били осигурени два санитарни автомобила.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.994 )