Дата / Час


петък 15 май 2020 - 16:38:21
изглед за печат
Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков проведе среща с жители на с. Алваново, общ. Търговище, във връзка с отправени жалби срещи изграждането на мобилен инсинератор в населеното място, както и за нарушено водоподаване и въведен режим в селото. Пред жителите на Алваново се изправиха още г-н Митко Панайотов – зам.-кмет на община Търговище, инж. Явор Миланов – управител на ВиК – Търговище ООД, г-жа Христина Атанасова – кметски наместник в с. Алваново, г-жа Десислава Консулова - директор на Басейнова дирекция „Черноморски район” и представители на РИОСВ – Шумен.
Жителите на с. Алваново възразяват в писмени жалби срещу инвестиционно предложение на собствениците на свинеферма в населеното място. А инициативен комитет сезира представителите на местната и държавната власт, с отношение към екологичното равновесие в населеното място и региона.
Хората от селото заявяват, в писмено възражение, придружено с подписка,своето несъгласие спрямо „новото инвестиционно предложение на „Енола фарм” ЕООД, което ще се реализира на територията на свинекомплекса”. Според инициативния комитет, то предвижда изграждане на „инсталация за обезвреждане или оползотворяване на животински трупове или животински отпадъци”. Хората от селото настояват пред имащите отношение по казуса проверяващи и контролиращи случващото се институции да се спре изграждането на това съоръжение. „Живеещите тук хора желаят да бъде ограничено замърсяването на въздуха, водата и земята” – се чете още в писменото възражение.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище