Дата / Час


петък 17 ноември 2017 - 11:54:14
изглед за печат
С решение на Общото събрание на Организацията на обединените нации от 26.10.2005 г. всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. През настоящата 2017 година този ден е 19 ноември.

Всяка година вследствие на пътнотранспортни произшествия загиват и биват наранявани и трайно осакатявани деца, младежи, зрели и възрастни хора. Те стават жертви на свои или чужди грешки, невнимание и нарушения, а мъката в семействата остава за цял живот.

На този ден отдаваме нашата почит към загиналите при пътни инциденти и изказваме съболезнования на близките им.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 17 ноември 2017 - 11:51:28
изглед за печат
На 16.11.2017 г. Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков присъства на официалното откриване на изцяло обновения Детски отдел към Народно читалище „Светлина - 1927“ с.Давидово.

В него са разположени Библиотека на играчките и Кът за четене. Помещенията са ремонтирани и обзаведени със средства на Фондация за децата в риск по света. Те са пълни cъc cтимyлиpaщи paзвитиeтo oбpaзoвaтeлни игpaчĸи, ĸoитo aнгaжиpaт дeцaтa във въoбpaжaeмa игpa и ги yчaт нa цвeтoвe, пpocтpaнcтвeни възпpиятия, финa двигaтeлнa ĸoopдинaция и eзиĸoви yмeния.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 16 ноември 2017 - 15:29:06
изглед за печат
Днес, 16.11.2017г., Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се срещна с Веджибе Мечкарова – секретар и Зехлюна Льотина - преседател на Народно читалище „Съгласие- 1902“ с. Дългач, за да връчи дарение на CD-плейър за децата от детската градина в селото.

Инициативата е продиктувана от поредицата комуникационни събития под надслов „10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“, осъществявана от Областна администрация – Търговище. На 31.10.2017г. децата от с. Дългач участваха в съпътстващата културна програма към събитието и днешното дарение е признание за техния талант и безспорен потенциал.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 16 ноември 2017 - 08:31:12
изглед за печат
Вчера, 15 ноември, областният управител Митко Стайков проведе работна среща с ръководството и служителите на ДГС "Омуртаг".

Г-н Стайков бе информиран за количествата налична дървесина и възможностите на стопанството за задоволяване на нуждите на местното население от дърва за огрев в навечерието на предстоящия зимен период.

По-късно през деня той посети сграда в Омуртаг, собственост на ОДБХ Търговище, където се извършват ремонтни дейности и проследи етапа на изпълнението им.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 14 ноември 2017 - 14:27:36
изглед за печат
Днес 14.11.2017 г. Областният управител г-н Митко Стайков се срещна с ръководството на Народно читалище „Иван Вазов-1908“ с. Здравец, за да връчи предметни награди на децата от читалището.

Инициативата е продиктувана от срещата, която се проведе на 31.10.2017 г. в с. Здравец,по повод поредицата комуникационни събития под надслов „10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“, осъществявана от Областна администрация Търговище. По време на срещата читалищното ръководство заяви необходимост от осигуряване на игри и пособия за децата.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 14 ноември 2017 - 07:43:50
изглед за печат
Варненското дружество по детска ендокринология ВАПЕД (www.vapesbg.org) провежда кампания за ранно откриване и навременно лечение на състояния, свързани с отклонения в растежа. Основната цел на кампанията е да се насочи общественото внимание към проблемите, свързани с растежа, значимостта на правилното и редовно измерване, откриване и консултиране на деца с проблемен растеж.

В Търговище през ноември месец се организира „Клиника на колела“. На 21 ноември от 9 до 16 часа в ДКЦ „Св. Иван Рилски“, ет.2(кабинет 18), детски ендокринолози ще правят оценка на растежа на децата. От 12 до 13 часа ще има беседа с родители относно ранното откриване на състояния, свързани с отклонения в растежа.
[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 73 74 75

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище