Дата / Час

Уважаеми лекари, акушер – гинеколози, акушерки, медицински сестри , които помагате за появата на нов живот,

Приемете моите сърдечни поздрави по случай Вашия празник 21 януари - Деня на родилната помощ (Баби ден)!

Раждането на дете винаги ще бъде сред най-значимите събития в живота на семейството! Това са едни от прекрасните моменти, които сплотяват и даряват с безценни спомени!

Да помогнеш за появата на един нов живот не е просто професия, а житейско призвание! То изисква професионализъм и отговорност, но и чисто човешки качества като подкрепа и умение да вдъхваш вяра и надежда!

Вярвам, че няма по-голяма награда за Вашия труд от това да станете част от чудото наречено живот, защото именно Вашите ръце даряват семействата с топлина и щастие. А всяка една усмивка на родителите е благодарност за вашите усилия.

Бъдете здрави и все така отговорни и продължавайте да отдавате своя благороден принос в раждането на надеждата, на бъдещето и на доброто!

Честит празник!

Митко Стайков
Областен управител на област Търговищепонеделник 21 януари 2019 - 17:39:11
изглед за печат
На 21 януари по случай празника Бабинден областният управител на Търговище г-н Митко Стайков и заместник областният управител г-н Панайот Димитров гостуваха в търговищките села Певец и Ловец.
„Пожелавам Ви да сте здрави, да се радвате на дълголетие и на много щастливи мигове с Вашите деца и внуци”, заяви областният управител при гостуването си в пенсионерския клуб в село Певец. Там той дари чисто нова кафе машина с пожеланието възрастните хора да прекарват повече време заедно. За необходимостта от новата придобивка членовете на клуба споделиха още през миналата седмица, когато губернаторът се срещна с тях по друг повод и им обеща да им помогне за осигуряването ѝ. Възрастните жени благодариха за дарението и пожелаха на областния управител здраве и го увериха, че винаги е добре дошъл гост на жителите на селото.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 19 януари 2019 - 17:50:13
изглед за печат
В събота, 19.01.2019 г., котленските села Филаретово и Ябланово отбелязаха 34 години от насилствената смяна на имената на българските турци. На възпоменателния митинг присъстваха областният управител г-н Митко Стайков, областни управители, кметове, народни представители, общински съветници, репресирани от селата и района, жители и др.
Към стотиците участници в митинга се обърнаха много официални лица, сред които и губернаторът на Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 18 януари 2019 - 18:38:48
изглед за печат
В петък, 18.01.2019 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков участва в Учредителното събрание на Организацията за управление на Дунавски туристически район (ОУДТР). То се проведе в зала „Европа” на Доходно здание в Русе. В него участваха областни управители, заместник областни управители, кметове, заместник-кметове и др.
След официалното откриване на заседанието делегатите приеха Устав на Организацията, размера на встъпителния и годишен членски внос, както и състав на Управителния и Контролния съвет. За председател на новосъздадената организация беше избран кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов. За член на Управителния съвет единодушно бе избран областният управител на Търговище. В състава на съвета влизат още кметове на общини от Дунавския район.
На участниците в заседанието беше представен и индикативен план за дейността на новоучреденото сдружение. Сред основните дейности, които се предвиждат са разработване и прилагане на маркетингова стратегия на Дунавски туристически район, подпомагане дейността на туристическите центрове, както и тази на областните управители и на кметовете на общините при реализирането на стратегии и програми за развитие на туризма чрез становища и предложения, както и създаване и поддържане на база данни за туризма. Ще бъде изготвен и календар , включващ акценти от културната и събитийната програма на всички членуващи организации.
Областна администрация Търговище е един от 28-те учредители, в т.ч. 17 общини, 6 областни администрации, 3 туристически сдружения, вписани в Националния туристически регистър, Русенски университет „Ангел Кънчев” и една професионална гимназия.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 17 януари 2019 - 19:43:55
изглед за печат
Днес, 17.01.2019 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков и заместник областният управител г-н Панайот Димитров посетиха търговищкото село Певец. Поводът бе постъпила жалба в Областната администрация от жителите на селото във връзка с ремонта на републиканския път Буховци-Певец.
В сградата на кметството губернаторът и заместникът му се срещнаха и разговаряха с кмета на селото г-жа Петя Атанасова и с жители на населеното място.
Дейностите по ремонта на пътя стартираха в началото на май миналата година и приключиха през есента с пари от държавния бюджет.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 17 януари 2019 - 17:04:08
изглед за печат
Двоен празник отбелязват днес жителите на град Антоново. По традиция всяка година на 17 януари, когато православната църква почита Св. Антоний, се чества празникът на града и Деня на религиозната толерантност. По този повод в града бяха организирани тържества от общинската администрация. Гости бяха областният управител г-н Митко Стайков, представители на държавни институции и бизнеса, общински съветници, ръководители на местни политически партии и коалиции и др.
Официалното откриване на празника се проведе в Народно читалище „Христо Ботев – 1921” с тържествена програма. От свое име областният управител връчи поздравителен адрес на кмета на Антоново г-н Хайредин Мехмедов


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 16 януари 2019 - 17:32:41
изглед за печат
Днес, 16.01.2019 г., в заседателната зала на Областна дирекция „Земеделие” Търговище се проведе работна среща с директорите на средните училища, които осъществяват прием след VII клас. На нея присъстваха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, представители на бизнеса и работодателски организации, експерти от трите Бюра по труда в областта, от общинските администрации и др. Срещата се организира от Регионалното управление на образованието.
Директорите на 14 училища представиха мотивите и предложенията си за професиите и специалностите, които предлагат да бъдат включени в държавния план-прием (ДПП) за учебната 2019/2020 година. Предложенията им са съобразени с потребностите на пазара на труда, с интересите на учениците, както и с Правилата за планиране и реализиране на ДПП, които тази година Министерството на образованието изготви в помощ на образователните институции.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 16 януари 2019 - 12:15:01
изглед за печат
На, 15.01.2019 г., в зала 74 на Община Търговище кметът д-р Дарин Димитров направи отчет за третата година от управленския си мандат. На представянето присъстваха областният управител г-н Митко Стайков, заместник областният управител г-н Панайот Димитров, представители на Общината, общински съветници, граждани, журналисти и др.
“Въпреки че не сме длъжни да представяме този отчет пред всички Вас, аз реших да го направя за поредна година и смятам че това е правилният подход, за да покажем какво сме направили”, заяви кметът д-р Дарин Димитров . Той представи целите, и приоритетите през 2018 г. По приоритет „Транспортна инфраструктура” са ремонтирани улици и тротоари, изградени са паркинги, въведено е в експлоатация кръгово кръстовище, междуселски пътища и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 109 110 111

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище