Дата / Час
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми кметове, кметски наместници, граждани,
Ако имате информация за лице, което е поставено под карантина и не спазва забраната за излизане от дома, във връзка с разпространението на корона вирусната инфекция, моля подайте сигнал на телефони: 0886070017; 0893341675 – Дежурен областен съвет за сигурност – Търговище.
Вашите сигнали са важни за нашата правилна реакция


понеделник 10 август 2020 - 13:57:16
изглед за печат
Днес, 10.08.2020 г., се проведе заседание на Областният кризисен щаб за ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на област Търговище, което бе ръководено от г-н Панайот Димитров – заместник областен управител на област Търговище.
Актуалната епидемиологична обстановка по отношение заболеваемостта от коронавирус представи д-р Марин Йовов – главен секретар на РЗИ – Търговище. По негови думи до настоящия момент в област Търговище са регистрирани общо 38 лица, инфектирани с COVID-19, като 7 от тях са установени през първото десетдневие на месец август.
Отчетено бе, че се запазва тенденцията за намаляване броя на карантинираните лица. Общият брой на поставените под карантина жители на област Търговище от въвеждане на извънредното положение в страната, считано от 13.03.2020 г., до днес е 4 290. Към настоящия момент периодът на самоизолация е изтекъл за 4 139 лица. Под наблюдение остават 151 лица, чието състояние се следи от ОПЛ (116 лица) и РЗИ (35 лица).
Д-р Йовов заяви, че е създадена организация за неразпространение на заразата сред работещите в стъкларските заводи от холдинга „Шишеджам“ край Търговище, заради регистрирани три положителни проби на служители или близки на такива през миналата седмица. Своевременно са взети проби на 36 лица, имащи най-близък контакт със заразените, като получените резултати са отрицателни.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 07 август 2020 - 11:28:46
изглед за печат
Мъж на 75 г. от гр. Попово е дал положителна проба за коронавирус. Заразеният е изследван като контактен на вече регистрирано с инфекцията лице. Същият бе поставен под домашна карантина, след като съпругата му бе диагностицирана и хоспитализирана в УМБАЛ в гр. Русе на 03.08.2020 г.
Контактна е само дъщеря му, която също е в период на домашна изолация. Изследвана е с PCR-тест, чийто резултат е отрицателен.
На 06.08.2020 г. бяха взети проби за изследване чрез PCR-методиката от общо 16 лица от персонала на Отделението по хирургия в МБАЛ-Търговище. Изследвани бяха и двама пациенти на Отделението. Резултатите от всички проби са ОТРИЦАТЕЛНИ.
Към днешна дата на територията на област Търговище са регистрирани общо 4271 лица, поставени под домашна карантина. За 4101 от тях периодът на самоизолация вече е изтекъл и към момента под наблюдение остават 170 лица.
В НЦОЗА са вписани 38 лица от област Търговище, заразени с COVID-19.
Общият брой на направените тестове за установяване на инфектиране с коронавирус е 1611, от които 968 са PCR-тестовете, а 643 са бързите тестове.
Областна администрация Търговище

четвъртък 06 август 2020 - 17:33:50
изглед за печат
Днес, 06.08.2020 г., в с. Кралево, общ. Търговище се проведе обществено обсъждане по инвестиционно предложение за „Открит добив на строителни материали – варовици от находище „Кралево-2“, разположено в землището на населеното място. Срещата се проведе в присъствието на заместник областния управител на област Търговище г-н Панайот Димитров, кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят в общинската администрация г-жа Христалина Халачева, както и представители на фирмата, заявила инвестиционното намерение „Автомагистрали - Черно море“ АД – гр. Шумен и консултантската фирма „ВАНГ“ ЕООД. Акцентът в срещата бе поставен върху доклада по оценка и въздействие върху околната среда (ДОВОС), свързано с гореспоменатото инвестиционно предложение. „Категорично заставаме зад интересите на жителите на с. Кралево. Както винаги ние ще бъдем в готовност да съдействаме за добруването на местните хора, но нека подкрепим и намерението на инвеститора за разширяване капацитета на и сега действащата кариера в селото“ – каза заместник областният управител. Той подчерта, че Областна администрация винаги е защитавала интересите на жителите на област Търговище. По негови думи, населението на с. Кралево, сред които и множество млади семейства, има право да изисква по-добри условия за живеене. Тази теза бе напълно подкрепена и от кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров. „Аз съм тук, за да подкрепя Вашите искания, защото те са напълно основателни, а и ще допринесат за повишаване качеството на живот в селото“ – каза още той. В тази връзка бяха засегнати основни проблеми, които притесняват жителите на Кралево. Бе дискутирана темата за въведения режим на водоподаване, като местните хора настояват фирмата-инвеститор да съдейства за възстановяване на трасе, свързващо водопреносната система на селото с алтернативен източник в региона. Особено внимание бе обърнато и на силно компрометирани участъци от пътната мрежа в населеното място. Тук местните заявиха, че няма да отстъпят преди инвеститорът да поеме ангажимента да асфалтира най-засегнатите сред тях.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 06 август 2020 - 13:07:04
изглед за печат
Мъж на 60-годишна възраст от гр. Попово е новият потвърден случай на COVID-19 в област Търговище.

Заразеният е изследван на 05.08.2020 г. в медико-диагностична лаборатория към МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – гр. Разград, като резултатът доказва наличие на коронавирусна инфекция. Своевременно информацията е подадена до РЗИ - Търговище, случаят е регистриран и предстои да бъде съобщен в Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА).

Новозаразеният е служител в Община Попово. Считано от 23.07.2020 г. работи към екипа, изграждащ газопровода по проект „Южен поток“. Към момента заболяването протича без симптоми.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 05 август 2020 - 20:38:25
изглед за печат
Три нови случая на заразяване с коронавирус са регистрирани в гр. Търговище днес – 05.08.2020 г. Към момента пациентите са настанени в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище с потвърдена средно тежка клинична форма на COVID-19. И тримата заболели са хоспитализирани с оплаквания в здравословното състояние.

Заболяването е установено при мъж на 53 г. от гр. Търговище. На 03.08.2020 г. той е приет е за лечение във ІІ Вътрешно отделение на МБАЛ – Търговище с повишена температура и болки в гърдите. Поставена му е диагноза пневмония. Настанен е в самостоятелна стая. Взета му е проба за вирусологично изследване, като резултатът доказва наличието на коронавирусна инфекция. Веднага след получаване на информация за положителния резултат, лицето е приведено за лечение в Инфекциозно отделение на здравното заведение. В стаята, в която е пролежат, ще бъде извършена крайна дезинфекция. Контакт с лицето е имала единствено съпругата му, която не съобщава за здравословни проблеми. Новозаразеният работи като шофьор към външна фирма, обслужвала дружеството „Пашабахче България“ в Търговище. В стъкларския завод работи и контактната съпруга.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 04 август 2020 - 15:56:01
изглед за печат
Вирусологично изследване потвърждава нов случай на заразяване с COVID-19 в област Търговище. Заболял е 67-годишен мъж от гр. Търговище.

Новозаразеният е бил хоспитализиран в Хирургичното отделение на МБАЛ – Търговище на 02.08.2020 г. с диагноза флеботромбоза. Профилактично му е взета проба за PCR-изследване в лаборатория по микробиология и вирусология към УМБАЛ „Св. Марина” – гр. Варна. Полученият положителен резултат е регистриран днес – 04.08.2020 г.

В МБАЛ – Търговище пациентът е бил настанен в самостоятелна стая, на която предстои да се извърши крайна дезинфекция.
Своевременно са установени контактните лица от персонала на лечебното заведение. Всички ще бъдат временно отстранени от работа, до получаване на отрицателни резултати от PCR-тестове.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 03 август 2020 - 21:16:04
изглед за печат
Жена на 73 г. от гр. Попово е диагностицирана с COVID-19. Случаят е регистриран в Националната информационна система днес - 03.08.2020 г.
Инфектирането е установено след изследване на проба чрез PCR-тест в УМБАЛ "Медика - Русе" - гр. Русе.

По хронология е установено, че на 28.07.2020 г. пациентката е била на преглед при своя личен лекар в гр. Попово, заради висока температура, болки в гърлото и обща отпадналост. Направеният бърз тест отчита отрицателен резултат.

На 30.07.2020 г. жената е хоспитализирана в МБАЛ - Бяла, като й е поставена диагноза двустранна бронхопневмония. Отново е изследвана с бързи тестове, чиито резултати също са отрицателни.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 167 168 169

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище