Дата / Час


четвъртък 15 септември 2016 - 15:25:26
изглед за печат
Заместник областният управител Стефан Иванов присъства на официалното откриване на учебната година в Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров”-гр. Попово. Празничният ден започна с издигне на българския флаг и химна на Република България.

В приветствието си зам.областният управител изрази своята благодарност и признателност към учителите за труда, който полагат. Той пожела на добър час на всички ученици, здраве и нови постижения. „С началото на новата учебна година пожелавам на всички вас-учители, ученици и родители много ентусиазъм и позитивна енергия. Бъдете успешни и търпеливи“, каза в словото си г-н Иванов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 14 септември 2016 - 15:54:52
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Светлин Бонев изпрати поздравителен адрес до ръководствата на всички учебни заведения в областта, по повод откриването на новата учебна година. „15 септември е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Нека първият училищен звънец постави началото не само на новата учебна година, но и на нови надежди и очаквания, предизвикателства и положителни емоции“, се казва в поздравлението на областния управител.

Обръщението е изпратено до 55 училища в област Търговище. По данни на Регионално управление на образованието първият звънец ще посрещне приблизително 11 хиляди ученици, 977 от тях са първокласници.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 12 септември 2016 - 16:18:08
изглед за печат
В Областна администрация се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост /ПКЗ/ към Областния съвет за развитие на област Търговище. То беше председателствано от заместник областния управител Стефан Иванов. Поводът за провеждане на заседанието беше предстоящото разработване на регионална програма за заетост и обучения на област Търговище.

Зам.областният управител представи информация за условията и реда за разработване и одобряване на регионалната програма и функциите на ПКЗ в този процес. Стана ясно, че общият финансов ресурс за страната по програмата е 7 млн. и 207 хил. лв., като за област Търговище средствата са в размер на 273 784 лв.

Г-н Иванов поясни, че регионалната програма за заетост и обучение на областта се разработва въз основа на проектни предложения на областната и общинските администрации и по образец, утвърден от министъра на труда и социалната политика. Проектните предложения могат да бъдат разработени съвместно с представителните организации на работодателите и на работниците и служителите и други юридически лица.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 08 септември 2016 - 15:40:11
изглед за печат
Център за обучение по устойчиво земеделие ще бъде изграден край Търговище. Идеята за съживяване на малките населени места чрез ангажирането на млади хора в земеделието ще се реализира през следващите пет години в търговищкото село Надарево.

Проектът беше представен днес от председателя на Управителния съвет на Фондация „Ботаника Лайф” Апостол Апостолов. На събитието присъстваха главният секретар на Областна администрация Тодорка Танева, представители на община Търговище, агробизнеса и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 45 46 47

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище