Дата / Час


четвъртък 20 юни 2019 - 17:24:53
изглед за печат
Днес, в Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областния съвет по условия на труд, председателствано от областния управител Митко Стайков. По негова покана на заседанието присъства и г-жа Виолета Добрева – директор на Фонд „Условия на труд“ в Министерство на труда и социалната политика, която представи дейността на Фонд „Условия на труд“ и възможностите за финансиране на проекти за подобряване условията на труд в предприятията.
След заседанието се проведе информационна среща в зала 74 на община Търговище, където Директорът на Фонд условия на труд се срещна с представители на бизнеса, общините и териториалните звена на изпълнителната власт на територията на областта.
С представената от госпожа Добрева презентация, бе даден отговор на въпросите: какво финансира фонда и кой може да кандидатства? Бе предоставена подробна информация за реда за отпускане на средства и критериите за оценка на проектите.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 20 юни 2019 - 13:28:59
изглед за печат
Днес – 20 юни, областният управител на Търговище г-н Митко Стайков бе специален гост при откриването на финалните състезания от Ученическите игри по баскетбол за юноши 8-10 клас. Организатори на проявата са Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт в училище”, като се провеждат с подкрепата на Община Търговище.

„Добре дошли в Търговище, в града - известен със своите спортни успехи и със своята заслужена спортна слава”, приветства състезателите и техните екипи областният управител г-н Митко Стайков, като им пожела спортсменска игра. „Желая ви успех и нека по-добрият победи” – каза в заключение губернаторът.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Търговище г-жа Елка Станчева също поздрави участниците в турнира. „Фактът, че сте тук е безспорен успех за всички вас и показва, че точно вие сте най-добрите в тази възрастова група в страната, за което искрено ви поздравявам” – каза тя, като пожела здраве на всички млади спортисти.

В 35-тите Ученически игри по баскетбол за юноши участват 10 отбора от Търговище, Велико Търново, Ямбол, Стара Загора, София, Силистра, Ямбол, Варна, Златоград, Правец и Видин. Финалните срещи ще се играят в дните 20-23 юни в спортна зала „Дечко Стефанов” – гр. Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 19 юни 2019 - 12:02:23
изглед за печат

ПОКАНА
Областна администрация - Търговище и Фонд условия на труд
към Министерство на труда и социалната политика
организират
ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА
20 ЮНИ 2019г. (ЧЕТВЪРТЪК) ОТ 15:00 ЧАСА
В ЗАЛА 74 НА ОБЩИНА ТЪРГОВИЩЕ

Ще бъдат представени възможностите за финансиране на проекти за подобряване условията на труд.

Гост лектор на срещата - г-жа Виолета Добрева – Директор на „Фонд условия на труд“
Областна администрация Търговище

вторник 18 юни 2019 - 16:55:09
изглед за печат
Днес, 18.06.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков посети стъкларския холдинг „Шишеджам”. Директорите на трите завода от холдинга потърсиха съдействие за решаване на наболял проблем. А именно нееднократно заливане на входа на фирмата, която е най-ниската част на завода.
„Ще търсим цялостно решение на проблема”, категоричен бе Стайков. И своевременно разпореди да се издирят всички налични документи, с които да се проследи подземната инфраструктура, свързана с предприятието. Защото при обилни валежи водата прелива и нарушава нормалното предвижване на моторните превозни средства, стана ясно при посещението.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 17 юни 2019 - 15:41:34
изглед за печат
Днес, 17.06.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков уважи храмовия празник на църквата „Света Троица“ в кв.Въбел по покана на Църковното настоятелство.
Празникът започна със Света литургия, отслужена от отец Анатоли в съслужение със свещеници. По-късно бе извършен водосвет за здраве и благополучие и освещаване на традиционния курбан от свещениците Славчо Проданов, Анатоли и Димитър.
Празникът ще продължи с програма на ПФА „Мизия“ гр. Търговище и самодейни състави в центъра на квартала.
Официални гости на мероприятието бяха кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят на общината Христалина Халачева, жители и гости на населеното място.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 16 юни 2019 - 15:41:21
изглед за печат
Днес, 16.06.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков заедно със заместник областният управител г-н Панайот Димитров бяха официални гости на общоселския празник на Алваново „Село под слънцето”. Той започна с празнична света литургия, отслужена от отец Димитър, и продължи с полагане на цветя пред паметните плочи на героите, дали живота си за свободата на България.
„Бъдете горди с корените, които сте наследили от Вашите предци, пазете традициите, предавайте знанията и опита на младото поколение, защото Алваново е едно прекрасно село с много позитивни и приветливи хора”, заяви областният управител.
Той поздрави кмета на селото и жителите, като отправи пожелания за здраве и още много поводи за радост и веселие.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 14 юни 2019 - 16:53:18
изглед за печат
Днес, 14.06.2019 г., за втора поредна година областният управител г-н Митко Стайков връчи EUROPASS сертификати на ученици от Професионалната гимназия по техника и лека промишленост – гр.Попово за успешно преминала практика по програма „Еразъм+“. Събитието се проведе в пресцентъра на Областна администрация Търговище по покана на директора на училището г-жа Каролина Маркова.
Група ученици от професия „Моделиер – технолог “, специалност „Моден дизайн“ и „Техник на компютърни системи“, специалност „Компютърна техника и технологии” са преминали обучителни практики в Севиля, Испания. Те са участвали в реализирането на целия процес от създаване и изработване на фламенко рокля, направени са проекти на сайтове, а също така и работа със системата CAD-CAM. По този начин учениците са надградили своите теоретически знания, практически умения, усвоили са и други ключови професионални компетентности, които ще им бъдат в полза занапред


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 126 127 128

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище