Дата / Час

Уважаеми учители, ученици,
творци, дейци на науката и културата,
Уважаеми жители на област Търговище,

Най-сърдечно Ви поздравявам по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май!

На този ден цяла България се прекланя пред великото и неповторимо дело на първоучителите Св. Св. Кирил и Методий и техните последователи. Братята, които заслужиха уважението не само на другите славянски народи, но и на цялото човечество, защото оставеното от тях наследство допринесе за развитие на народите от цяла Източна Европа.

Затова няма по-български празник от този, в който славим делото на Кирил и Методий, защото той ни изпълва с гордост и достойнство. Гордост, защото "и ний сме дали нещо на света". Достойнство, защото и днес продължаваме да развиваме, обогатяваме и усъвършенстваме това неоценимо наследство.

На този най-български празник засвидетелствам своята признателност и уважение към просветителите, творците и пазителите на духовността.

На всички пожелавам здраве, творчески успехи и професионално удовлетворение!

ЧЕСТИТ 24-ТИ МАЙ!


Митко Стайков
Областен управител на област Търговищечетвъртък 23 май 2019 - 17:30:47
изглед за печат
Днес, 23.05.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков посети село Зараево, община Попово. Той провери стартиралите ремонтни дейности по изграждането на спортна площадка в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Средствата за новото съоръжение са отпуснати със съдействието на областния управител от Министерство на образованието и науката. По време на посещението, строителите обещаха, че ще спазят срока за изграждането на спортната площадка.
По-късно губернаторът посети село Садина, община Попово. Там той се срещна с кмета на селото г-жа Хриска Тодорова. Двамата разговаряха относно старта на проект за възстановяване на спортна площадка и изграждане на зони за фитнес на открито.
Проектът е по ПУДООС и е на обща стойност 10 хил. лв.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 22 май 2019 - 17:46:51
изглед за печат
Днес, 22.05.2019 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков беше гост на тържеството в Пенсионерски клуб „П.Р.Славейков“ по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Тържеството премина под надслов „И ний сме дали нещо на света“. Той за-почна с традиционното биене на училищен звънец и с химна на българската просвета „Върви, народе възродени“ по стихове на Стоян Михайловски и музика – Панайот Пипков.
„Поздравявам Ви с предстоящия празник 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Поклон пред всички Вас, представители на българската култура за всеотдайния труд , който сте положили, за да образовате поколения българи“, заяви областният управител.
Празникът продължи с рецитал, песни, танци и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 22 май 2019 - 17:24:58
изглед за печат
Днес, 22.05.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков посети ОУ „Отец Паисий“ с.Подгорица, община Търговище. Поводът бе да се запознае на място с извършваните до момента строително-монтажни работи. Заедно с директора на училището г-жа Женя Тодорова огледа санитарните възли, чийто ремонт стартира през април. Изграждането им бе наложително, тъй като до сега училището разполагаше само с външни тоалетни. Ремонтните дейности включват демонтаж на тухлен зид, врата, прозорци и водопровод. Направена е частична подмяна на дограма, замазка,боядисване, монтаж на пвц тръби, поставяне на осветителни тела, тоалетно клекало, фаянс и др.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 21 май 2019 - 21:43:22
изглед за печат
Днес , 21.05.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков бе официален гост на празника на град Елена и тържествата по случай 21 май - Ден на Светите равноапостоли Константин и Елена, по-покана на кмета на община Елена г-н Дилян Млъзев. Гости бяха заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, народни представители, евродепутати, кметове на съседни населени места, областни управители, представители на различни институции и др.
Областният управител г-н Стайков лично поздрави общинското ръководство и пожела здраве и много успехи в усилията за превръщането на града в по-добро и привлекателно място за живот и бизнес.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 21 май 2019 - 20:48:29
изглед за печат
Днес, 21.05.2019 г., областният управител участва в конференция за представяне на Проект -„Социално-икономическа интеграция на маргинализирани общности и подобряване достъпа до образование – Антоново“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ , на който Областна администрация Търговище, Министерство на образованието и науката, РЗИ, Агенция по заетостта и Агенция социално подпомагане са асоциирани партньори.
„Поздравявам общината в лицето на Вашия кмет, за поредния реализиран проект. Вижда се, че община Антоново има работещ екип и всеки ден надгражда. Благодарене на проекта ще се преквалифицират хора, ще бъдат създадени нови работни места, всичко това ще доведе до по-добра реализация в пазара на труда”, заяви областният управител.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 20 май 2019 - 19:24:33
изглед за печат
Днес, 20.05.2019 г., в Пресцентъра на Областна администрация Търговище се проведе заседание на Постоянната комисия по транспорт, председателствано от областния управител г-н Митко Стайков.
По време на заседанието членовете единодушно приеха предложения на Кмета на община Търговище и Кмета на община Омуртаг за промяна на спирки в маршрутните разписания на автобусна линия Търговище – Омуртаг от Областната транспортна схема, в частта отнасяща се за разклона Козма Презвитер и разклона Беломорци.
Областният управител постави за обсъждане искане на жителите на с. Здравец, общ. Търговище за полагане на две пешеходни пътеки в началото и в края на селото. Той предложи членовете на Комисията, имащи отношение по казуса, да съдействат за изграждането на пешеходни пътеки.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 18 май 2019 - 16:50:51
изглед за печат
На 17.05.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков проведе среща с посланика на Република Азербайджан в България Н. Пр. д-р Наргиз Гурбанова и със сътрудника в посолството Фикрет Ахундов. По време на срещата губернаторът запозна госта с икономическото състояние на областта, инфраструктурата, културно-историческите забележителности, възможностите за привличане на инвеститори и др.
По време на срещата д-р Гурбанова представи развитието на дипломатическите отношения и укрепването на сътрудничеството между Азербайджан и България. Тя подчерта, че двата народа имат много допирни точки в областта на културата, езика и гостоприемството.
В тази връзка бяха обсъдени вариантите за съвместно бъдещо партньорство с търговищка област за популяризирането на двете държави сред населението като туристическа дестинация.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 122 123 124

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище