Дата / Час


петък 16 ноември 2018 - 17:12:12
изглед за печат
Днес, 16 ноември 2018г. – Международният ден на толерантността, в гр. Търговище се проведе поредната инициатива, организирана от Областна администрация – Търговище, с която се отбелязва 75-годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.
Заместник областният управител г-н Панайот Димитров откри събитието, като посочи, че предотвратяването на депортацията в нацистки концлагери на българските евреите е един от най-големите символи на толерантността и човеколюбието на нашия народ.
Лекторите на събитието бяха г-жа Тоня Иванова от Регионалния исторически музей и г-жа Дияна Петрова от Държавния архив в Търговище. Те запознаха младежите с важни исторически факти, относно живота на еврейската общност в нашата област по време на Втората световна война.
Инициативата е част от работната програма за 2018г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз и се изпълнява от Областна администрация – Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 16 ноември 2018 - 16:36:46
изглед за печат
В четвъртък, 15.11.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се срещна с министъра на икономиката г-н Емил Караниколов. Поводът за работната среща с него и част от екипа му бе обсъждането на теми, свързани с изграждането на индустриална зона в Търговище. Акцент на разговорите бе и създаването на представителство на министерството в града. Предвижда се новата структура да бъде разкрита за улеснение и оказване на подкрепа на бизнеса и гражданите, като на място ще се предоставя практическа информация и насоки за предприятията.
Новият офис се очаква да бъде открит в началото на декември. Той ще бъде разположен на първия етаж в сградата на Областна администрация Търговище в бившите офиси на земеделските служби. Ще работи всеки ден, като веднъж месечно ще идва и експерт от администрацията на Министерството на икономиката в София, за да подпомага и консултира местните предприятия по специфични въпроси.
Областна администрация Търговище

четвъртък 15 ноември 2018 - 20:21:12
изглед за печат
Днес, 15.11.2018 г., заместник областният управител г-н Панайот Димитров бе официален гост на празника по случай 39 години от създаването на Трето основно училище „П. Р. Славейков“. Събитието се проведе в актовата зала на училището. Сред гостите бяха още представители на РУО - Търговище, от общинската администрация, учители, ученици, родители и др.
„Учителите държат бъдещето на народа в ръцете си”. Тази мисъл на Вашия патрон, на великия български поет и публицист Петко Славейков е валидна и днес, когато всички Вие отбелязвате 39 години от основаването на Вашето училище. Този период е достатъчен, за да докаже, че Вашият труд е безценен, защото благодарение на Вас се изгражда новото поколение на Търговище!", се казва в поздравителния адрес на губернатора, които заместник областният управител лично връчи на директора на училището г-жа Наталия Миланова. Тя от своя страна също приветства възпитаниците и педагогическия екип на училището.
„Прекланям се пред Вас, 33-ма висококвалифицирани професионалисти, 260 ученици – усмихнати, весели и темпераментни, 11 служител. Едно задружно семейство, което живее с духа и традицията на Славейков", заяви директорът на училището и пожела на всички да са здрави и усмихнати.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 15 ноември 2018 - 17:35:31
изглед за печат
Днес, 15.11.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се включи в „Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути“, чийто домакин за втори поред път е София. Форумът се провежда в периода от 15-16 ноември в „София хотел Балкан“ и се организира от Световната организация по туризъм (СОТ) и Министерството на туризма.
„Ще отправим предложение към Световната организация по туризъм за създаване на световна дестинация „Древни цивилизации”. Надявам се тази инициатива да бъде подкрепена, като за България ще е изключително важно да e неин инициатор”. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването.
Темите, които бяха дискутирани на конгреса, са възможностите и предизвикателствата пред световните цивилизации и културните маршрути, добрите практики като инициативата на СОТ „Западния път към коприната“, както и новите социално-икономически възможности за развитие на устойчив туризъм.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 15 ноември 2018 - 15:22:16
изглед за печат
Днес, 15.11.2018г., заместник областният управител г-н Панайот Димитров бе официален гост на Национална научно-практическа конференция „Иновации в социалната работа в общността. Съвременни терапевтични и обучителни методи и подходи“. Събитието се проведе в зала 74 на Община Търговище. На него присъстваха заместник-кметовете Рая Матева и Емине Якубова, секретарят на общината Христалина Халачева, директорът на РДСП Гергана Георгиева и директорът на Дирекция „Социално подпомагане” - Търговище Тензиле Ахмедова. Конференцията се организира от Национален алианс за социална отговорност.
Г-н Димитров приветства с добре дошли всички присъстващи и подчерта, че Националният алианс за социална отговорност е водеща организация с богат опит в областта на социалните услуги и политики, подкрепата на хора с увреждания и услугите за деца.
По време на форума бяха представяни иновативни терапевтични и обучителни методи и подходи на фондации и сдружения от градовете Русе, София, Перник и Варна, както и на Международната социална служба в България.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 14 ноември 2018 - 18:35:25
изглед за печат
Днес, 14.11.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков и кметът на Търговище д-р Дарин Димитров откриха обновени обекти в града. Това са ул. „Гладстон” и ул. „Велико Търново”, ул. „Трети март” от бул. „Трайко Китанчев” до връзката с околовръстния път, бул. „Сюрен”, кръстовище за кръгово движение на бул. „Митрополит Андрей” и ул. „Поп Сава Катрафилов” и кв. Запад 2 – Подобект 1. Ремонтът е извършен по проект „Развитие, обновяване и модернизиране на градската среда в гр. Търговище“, който се осъществи с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.
„Търговище никога не е бил такъв, какъвто е в този момент. За година и половина градът ни се обнови и стана като нов. Аз съм убеден, че Търговище ще стане много по-модерен град“, заяви областният управител по време на пресконференцията, която бе дадена в заседателната зала на Община Търговище преди официалното откриване на обектите. На нея присъстваха още кметът на града и екипът, работил по проекта.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 12 ноември 2018 - 17:21:37
изглед за печат
Днес, 12.11.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков провери етапа на извършване на строителните дейности на втория етаж в сградата на Старата полиция, където се помещава РУО. Ремонтът стартира в началато на месеца и се очаква да приключи до края на годината. Строителните работи включват обновяване на част от офисите, частична подмяна на дограма, полагане на подови настилки, смяна на вратите, замазка на стените и др. Областният управител установи на място, че обновителните дейности вървят по график.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 102 103 104

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище