Дата / Час


понеделник 22 октомври 2018 - 15:23:50
изглед за печат
Днес, 22.10.2018 г., на официална церемония областният управител на Търговище г-н Митко Стайков връчи EUROPASS сертификати на ученици от Професионалната гимназия по техника и лека промишленост гр. Попово. Събитието се проведе в пресцентъра на Областна администрация. На награждаването присъстваха още началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева и директорът на ПГТЛП – Попово г-жа Каролина Христова – Маркова.
„Има много талантливи деца в област Търговище. Без Вашата подкрепа и насоки те няма да бъдат на такова високо ниво, за което Ви поздравявам. Продължавайте все така. Благодаря Ви и за доброто представяне, защото Вие сте представили блестящо не само вашето училище и град, но и областта”. С тези думи областният управител се обърна към учениците, класния им ръководител и директора. Той похвали ръководството на училището, че гимназията е една от най-добрите в областта и подготвя ученици на много добро ниво.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 21 октомври 2018 - 13:53:14
изглед за печат
На 20.10.2018 г., в зала 3 на НДК в София се проведе Четвъртата среща на местните лидери на страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и Китай „16+1”. На нея присъстваха областни управители от цялата страна, сред които и областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, представители на министерства и общини, както и около 250 представители на местния китайски бизнес и 20 китайски провинции. Събитието се проведе под мотото „Глобално мислене, действия на местно ниво”.
Срещата бе официално открита от премиера г-н Бойко Борисов, който заяви, че отношенията между България и Китай никога не са били толкова добри. Той благодари на китайската страна и увери присъстващите, че ще има много поводи за срещи и разговори.
[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 20 октомври 2018 - 21:36:16
изглед за печат
Днес, 20.10.2018 г., Читалище „Пробуда 1928” в търговищкото село Кралево отбеляза своя 90-годишен юбилей. По този повод гости на празника бяха заместник областният управител на Търговище г-н Панайот Димитров, секретарят на Община Търговище г-жа Христалина Халачева, жители и гости от други населени места. Празникът бе отбелязан с концерт в залата на читалището. По стара българска традиция всички гости бяха посрещнати с питка със сол и мед.
Заместник областният управител поздрави читалищните дейци и прочете поздравителен адрес от името на областния управител г-н Митко Стайков. В него губернаторът пожелава на самодейците да продължават да представят и развиват българското наследство, защото то е неповторимо.
Председателят на читалището Емине Селимова припомни историята на културната институция. Читалище „Пробуда 1928” е основано на 28 октомври 1928 г., когато се провежда първото събрание, на което се избира читалищното ръководство. От тогава до сега дейците и самодейците са завоювали множество грамоти и плакети от общински, регионални и национални прегледи и фестивали. Г-жа Селимова увери присъстващите, че ще продължават да развиват дейността си с много любов, стремеж и желание.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 19 октомври 2018 - 21:03:47
изглед за печат
Днес, 19.10.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков бе гост на официалния прием, даден от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум. Поводът бе честването на Деня на най-великия български светец, небесен закрилник на българския народ и основател на Рилския манастир - Свети Иван Рилски. Приемът се проведе в хотел „Дунав Плаза” в гр. Русе. Гости бяха още областният управител на Разград г-н Гюнай Хюсмен, кметове на съседни населени места и др.
Областният управител лично честити църковния празник на Русенския митрополит Наум. Духовният водач на Русенската епархия днес отбелязва и своя 50-годишен юбилей. По този повод по-рано през деня бе отслужена света Литургия в катедралния храм „Света Троица” в Русе. Г-н Стайков поздрави митрополита за празника и му подари икона с образите на четиримата евангелисти Матей, Марко, Лука и Йоан.
Освен символични подаръци, Митрополит Наум получи и много поздравителни адреси, сред които и такъв от премиера на страната г-н Бойко Борисов. Духовният водач на русенци поздрави гостите и благодари на всички за присъствието.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 19 октомври 2018 - 15:35:35
изглед за печат
Днес, 19.10.2018 г., се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост в област Търговище. Срещата бе ръководена от г-н Панайот Димитров – заместник областен управител. Основен акцент на заседанието беше обсъждането на резултатите от второто анкетно проучване на работодателите от работна сила. Проучването се извърши в периода 01 август – 17 септември тази година, като в област Търговище са анкетирани общо 162 фирми. От тях 85 фирми са специално подбрана статистическа извадка с цел да се формира национална представителност на проучването.
Данните показват, че близо 80% от работодателите ще търсят нов персонал през следващите 6 месеца. Най-голям брой работни места ще се разкрият за шофьори, оператор в производството на облекло/шивач, работник в хранително-вкусовата промишленост, пътен строител, работник в растениевъдството, строител, социален асистент, озеленител и работник в животновъдството. Също така работодателите са посочили потребност от учители и педагогически персонал.
Основно се търсят кадри за постоянна заетост – това посочват близо 80% от работодателите.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 19 октомври 2018 - 13:28:14
изглед за печат
Днес, 19.10.2018 г., на един от най-големите християнски празници църквата „Свети Иван Рилски” в Търговище отбелязва храмовия си празник. По този повод беше отслужена тържествена света литургия. На празника присъстваха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, заместник областният управител г-н Панайот Димитров и десетки граждани.
Божествената света литургия бе отслужена от протоиерей Славчо Проданов, който благослови миряните и им пожела здраве. Присъстващите запалиха свещи и се помолиха за здраве и благоденствие пред иконите. След литургията областният управител и неговият заместник спазиха църковната традиция и си взеха нафора – парченца от осветен хляб, който се нарича просфора и се вярва, че дарява със здраве.
Храмът „Свети Иван рилски” е построен през 1936 г. Той е уникален с вътрешната си украса и с неповторим дърворезбован иконостас, изработен от проф. Петър Кушлев.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 18 октомври 2018 - 16:07:58
изглед за печат
Днес, 18.10.2018, г-н Панайот Димитров – заместник областен управител на област Търговище участва в съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и на Регионалния координационен комитет към РСР в Североизточен район (СИР), което се проведе в гр. Шумен.
В заседанието участваха представители на министерства, областните управители на Шумен и Добрич, представители на общини от Североизточния район, както и на организациите на работодателите, работниците и служителите и на Управляващите органи на Оперативните програми. Заседанието се ръководи от проф. Стефан Желев – Областен управител на област Шумен.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 97 98 99

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище