Дата / Час


събота 16 март 2019 - 21:19:33
изглед за печат
Тази събота за поредна година търговищенци отбелязаха един от първите пролетни празници в народния календар Тодоровден. Програмата се проведе на площад „Свобода“, а сред гостите бе заместник областният управител на Търговище г-н Панайот Димитров. Празникът се организира от Община Търговище и имениците, които са и спонсори на празника - Тодор Янакиев, Тошко Райчев и за първа година Тодор Янакиев – младши.
Водосвет за здраве отслужи архиерейски наместник ставрофорен иконом Славчо Проданов. След това организаторите подариха сувенири на спонсорите и подкови на останалите именици на площада. Децата имаха възможността да се включат в изработването на картички с подкови и детелини на специално обособена маса пред Общината. Акцент на празника бяха конярите, поканени от тримата именици. Спазена бе традицията и за захранване на конете с погача и жито и закичване с кърпи и здравец, а конярите бяха дарени с ризи, за да са живи и здрави.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 16 март 2019 - 18:28:48
изглед за печат
Днес, 16.03.2019 г., жителите на поповското село Садина отбелязаха празника Тодоровден. Гости бяха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов, представители на руското консулство, на Община Попово, кметове от малките населени места в общината и др.
Празникът започна с литургия в храм „Света Троица“. Официалното откриване се проведе на площад „Садинска слава“ с концерт на местни фолклорни състави. Основен акцент в програмата бе възстановка на Освобождението на Садина преди 141 години, която бе дело на Регионален клуб „Традиция“. Своята почит към геройски загиналите присъстващите отдадоха с падане на колене и едноминутно мълчание. Областният управител на Търговище и официалните лица поднесоха венци и цветя пред мемориалния паметник в селото. След това бе представен ритуала по предаване на конската опашка на кмета на Садина.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 15 март 2019 - 19:29:45
изглед за печат
Днес, 15.03.2019 г., в Букурещ бе представена официално и приета съвместна декларация на Осмата среща на високо равнище на градовете и регионите на Европейския съюз. В срещата, която продължи два дни (четвъртък и петък), се включиха над 500 представители на местни и регионални власти от целия Европейски съюз, между които и областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков.
Декларацията бе представена от Председателя на Европейския комитет на регионите Карл-Хайнц Ламберц. В документа се акцентира върху укрепване на демократичната основа на Европейския съюз и укрепване на действията на ЕС на местно равнище за изграждане на по-добро бъдеще за гражданите. Декларацията на Осмата среща на върха е принос към подготовката на Стратегическата програма за периода 2019-2024 г., която ще бъде очертана от лидерите на ЕС в Сибиу на 9 май 2019 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 13 март 2019 - 15:20:50
изглед за печат
Информираме Ви, че стартира първото за 2019-та година проучване на потребностите от работна сила чрез специално създаден от Агенцията по заетостта on-line формуляр.
Целта на проучването е да се получи реална и конкретна информация за обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от бизнеса кадри. Резултатите от анкетата ще помогнат за определяне приоритетите на областните и национални политики по насърчаване на заетостта, средното и висше професионално образование и обучение, респективно за правилното насочване на усилия и ресурси към мерки за подобряване на връзката между обучението и потребностите на бизнеса.
Приканваме всички желаещи да попълнят анкетния формуляр тук
Формулярът ще може да се попълва до 22 март 2019г. (петък).
Областна администрация Търговище

сряда 13 март 2019 - 15:07:49
изглед за печат
В четвъртък и петък (14-15.03.2019 г.) областният управител на Търговище г-н Митко Стайков ще участва в Осмата среща на високо равнище на градовете и регионите на Европейския съюз, която ще се проведе в Букурещ, Румъния. Събитието ще обедини над 500 представители на местни и регионални власти от целия Европейски съюз. Заедно те ще обсъдят предложенията на градовете и регионите за бъдещето на Европейския съюз. Участниците ще приемат съвместна декларация, която ще бъде изпратена до членовете на Европейския съвет, заседаващ в Сибиу на 9.05.2019 г.
Осмата среща на високо равнище на градовете и регионите на Европейския съюз е официално събитие на Румънското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Областна администрация Търговище

вторник 12 март 2019 - 16:20:53
изглед за печат
Днес 12.03.2019 г. под председателството на областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков се проведе редовно заседание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК ООД, гр. Търговище. На заседанието присъстваха представители на общините Търговище, Омуртаг, Антоново и Опака.

Заседанието протече при следния дневен ред:

1. Приемане на годишен отчет за дейността на Асоциация по ВиК – Търговище за 2018г.
2. Приемане на отчет за изпълнението на бюджета на Асоциация по ВиК – Търговище за 2018 г.
3. Приемане на бюджет на Асоциация по ВиК - Търговище за 2019 г.

Общините-членове на Асоциацията приеха с единодушие предложенията за решения по точките от дневния ред.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 11 март 2019 - 16:12:20
изглед за печат
Днес, 11.03.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков откри изложба, посветена на 140-та годишнина от Учредителното събрание, приело Търновската конституция и възстановило България като самостоятелна държава на картата на Европа.
„Това е една много важна дата в нашата история, с която не само се учредява, но и реално се разделя законодателната, изпълнителната и съдебната власт. Конституцията и до днес върви с определението “демократична”, тъй като тя провъзгласява големи права на обикновените граждани и определя новия път на България. С този акт на учредяване са свързани имената и на наши съграждани от област Търговище, които са присъствали на това велико събитие“, заяви областният управител пред присъстващите.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 115 116 117

ИЗЛОЖБА 140 ГОДИНИ НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище