Дата / Час


понеделник 18 юни 2018 - 17:34:51
изглед за печат
Днес, 18.06.2018г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се срещна с кмета на поповското село Славяново Васил Стоилов. Поводът за посещението бе губернаторът да се запознае на място с наболелите проблеми на населеното място и да се обсъдят варианти за намирането на най-добрите решения.
Заедно с кмета на селото областният управител направи оглед на пътната инфраструктура в Славяново и констатира, че тя е в окаяно състояние, тъй като от години няма нито една асфалтирана улица. След това губернаторът посети и стария храм в селото, който е обявен за културен паметник от национално ниво. Строителството му е започнало през далечната 1888 г., завършен е през 1890 г., а през 1921 г. е осветен. Към момента той се ремонтира по проект „Реконструкция и конструктивно укрепване на храма и реконструкция на сградата за провеждане на църковни тържества и църковно – просветна дейност при църква „Св. Иван Рилски“ по Националната програма „Развитие на селските райони 2014 - 2020”. Областният управител установи, че ремонтните дейности се изпълняват в срок.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 15 юни 2018 - 15:19:28
изглед за печат
Днес, 15.06.2018г., в пресцентъра на Областна администрация Търговище се проведе извънредно заседание на Областната епизоотична комисия. Заседанието бе ръководено от областния управител г-н Митко Стайков.
Поводът за свикване на комисията бе относно констатирани огнища на Африканска чума по свинете (АЧС) в четири ферми и при диви животни в района на гр. Тулча, Република Румъния. Целта на срещата е да се предприемат превантивни мерки за предотвратяване възникването и ограничаването на разпространението на заболяването по свинете на територията на област Търговище.
Д-р Анелия Цонева – директор ОДБХ – Търговище, представи детайлна информация свързана с конкретния случай на констатираните огнища, които се намират на 150 км от границата на Република България.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 15 юни 2018 - 13:58:01
изглед за печат
Днес, 15.06.2018г., в Концертната зала на Младежкия дом в Търговище се проведе традиционния училищен фестивал „Ботев търси талант”, който се организира от ръководството и педагогическия екип на Първо основно училище „Христо Ботев”. Официални гости бяха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, заместник-кметът Рая Матева и началникът на Регионалното управление на образованието г-жа Елка Станчева.
На сцената се изявиха участници, избрани на предварителен кастинг. Те зарадваха зрителите в препълнената концертна зала с песенни, танцови и гимнастически изпълнения – съвременна музика, танци, художествена гимнастика. И учители, и родители останаха горди от изпълненията на децата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 13 юни 2018 - 17:54:46
изглед за печат
Днес, 13.06.2018 г., областният управител г-н Митко Стайков и кметът на Търговище д-р Дарин Димитров гостуваха в Основно училище „Христо Ботев” в търговищкото село Макариополско. Целта на посещението бе да се запознаят с извършените ремонтни дейности в учебното заведение. Училището, което е ремонтирано по Националната програма „Оптимизация на училищната мрежа”, се очаква от следващата учебна година да функционира като обединено училище.
В двуетажната сграда е подменена дограмата, освежени са класните стаи, направен е основен ремонт на физкултурния салон, доставено е дворно оборудване – кошчета, бетонни маси за шахмат и др. Общата стойност на вложените средства е 128 хил. лв.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 13 юни 2018 - 17:28:47
изглед за печат
Днес, 13.06.2018 г., с водосвет бе отбелязано приключването на ремонтните дейности на втория саниран жилищен блок в Търговище, който се намира на ул. „Георги Бенковски” 7. На официалното освещаване по покана на живущите в сградата присъстваха областният управител Митко Стайков, кметът д-р Дарин Димитров, заместник-кметът Митко Панайотов, секретарят на общината Христалина Халачева, представители на фирмата-изпълнител и граждани.
Областният управител поздрави обитателите на жилищния блок и им пожела дълги години да се радват на подобрените жилищни условия в него.
В ремонта на жилищната сграда са вложени 850 хил. лв. Общо 72 апартамента в нея са с подобрени енергийни характеристики. В резултат на ремонтните дейности сградата вече е с клас на енергопотребление „С”.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 12 юни 2018 - 14:07:45
изглед за печат
Днес, 12.06.2018г., областният управител г-н Митко Стайков откри информационна среща с представители на общините, туристически дружества, музеи и други институции и организации в областта на туризма във връзка с възможността да станат учредители в Организация за управление на Дунавски туристически район.
Съгласно Концепцията за туристическо райониране на България, утвърдена от Министъра на туризма, се определят девет туристически райони, сред които и Район Дунав с център гр. Русе. Район Дунав се състои от 67 общини, което го прави най-голям сред всички девет, с общо 21% от територията на страната и 16% от населението. Основната специализация на района и неговите уникални, конкурентни предимства като туристическа дестинация са в областта на културния и круизния туризъм, а сред разширената специализация се причисляват още културно-исторически, речен, приключенски и еко, градски развлекателен и шопинг, винен и кулинарен, религиозен и поклоннически туризъм.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 10 юни 2018 - 20:00:54
изглед за печат
Днес, 10.06.2018 г., се навършват 135 години от обявяването на Попово за град. По този повод в бялото градче беше организирано тържествено отбелязване на годишнината. Официален гост на празника беше областният управител на Търговище г-н Митко Стайков.
Тържественото честване започна със Света Литургия в храм „Свето Успение Богородично”, отслужена от тивериополския епископ Тихон.
От 11.00 часа в Дома на културата областният управител се включи в тържествена сесия на Общински съвет – Попово.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 85 86 87

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище