Дата / ЧасВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми кметове, кметски наместници, граждани,
Ако имате информация за лице, което е поставено под карантина и не спазва забраната за излизане от дома, във връзка с разпространението на корона вирусната инфекция, моля подайте сигнал на телефони: 0886070017; 0893341675 – Дежурен областен съвет за сигурност – Търговище.
Вашите сигнали са важни за нашата правилна реакция


вторник 14 юли 2020 - 20:40:47
изглед за печат
Положителна проба за COVID-19 регистрираха при жена на 48 г. от гр. Търговище. Дамата е проявила симптоми, характерни за коронавирус в края на миналата седмица и по собствена преценка е изследвана с бърз тест в частна лаборатория. След получения положителен резултат е насочена за хоспитализиране в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище. Приета е в здравното заведение на 11.07.2020 г., като й е взета проба за PCR-тест.

Резултатът, който е получен днес - 14.07.2020 г., потвърждава заболяването.

Към момента състоянието на 48-годишната жена, която е работела като продавач-консултант в магазин в града, е добро.

Предприети са действия за установяване на контактните й лица. Епидемичното проучване продължава.

Към днешна дата в област Търговище са регистрирани 21 случая на заразяване с коронавирус. В Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище са настанени 3 лица, при двама от които е доказано наличие на коронавирусната инфекция.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 13 юли 2020 - 13:15:45
изглед за печат
УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,

Във връзка с предстоящото преброяване през 2021 г. на населението и жилищния фонд, Ви уведомявам, че предстои в периода от 10 юли до 10 септември 2020 г., предварителен обход за актуализиране на наличната и събиране на липсващата информация за жилищните сгради и адресите с цел райониране на общините на територията на област Търговище на контролни райони и преброителни участъци и за съставяне на преброителните списъци, с които се определя обхвата на работата на преброителите и контрольорите, извършващи непосредствената дейност по събиране на информацията от респондентите.

С реализирането на предварителния обход ще бъдат постигнати следните цели:

1. Осигуряване на цифрова информация за местоположението на всички единици, обект на преброяването в райони, в които липсва приета цифрова кадастрална карта.

2. Осигуряване на актуална и коректна адресна информация за единиците, обект на преброяването.

Предварителният обход цели всяка сграда освен административен адрес да придобие и адрес от географски координати. При предварителния обход ще се събират точните географски координати на жилищните сгради.

Предварителният обход се провежда и с оглед на задълженията на държавите членки на ЕС да осигурят информация за населението и жилищния фонд геокодирана към координатна мрежа от 1 km2, съгласно Регламент (ЕС) 2018/1799 на Комисията.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 12 юли 2020 - 12:49:45
изглед за печат
Мъж на 31 г. от гр. Търговище е дал положителна проба за COVID-19. Резултатът от вирусологичното изследване е регистриран на 11.07.2020 г. от частна лаборатория. Информация за заразяването е подадена своевременно до РЗИ-Търговище, откъдето са издали предписание за поставяне под домашна карантина и лечение.
Новозаразеният не е съобщил за пътуване в чужбина, среща със заболели или карантинирани лица. Занимава се с онлайн търговия, като работи от дома си в гр. Търговище.
Като единствен контактен е установен бащата на заболелия. Връчено му е предписание за спазване на 14-дневна самоизолация.
Към момента 31-годишният мъж има повишена температура. Няма други оплаквания в здравословното състояние. Лекува се в домашна среда, като засега не се налага хоспитализиране.
Областният управител и председател на Областния кризисен щаб за борба с разпространението на коронавирусната инфекция г-н Митко Стайков апелира към гражданите на област Търговище за стриктно спазване правилата за лична безопасност.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 09 юли 2020 - 23:03:07
изглед за печат
В рамките на два дни (08-09.07.2020 г.) Търговище бе домакин на форум, по време на който бяха представени и обсъдени добри практики, приоритети и цели в сектора за учене на възрастни. Събитието се организира в рамките на проект „EPALE Национални звена за подкрепа”, който се финансира с подкрепата на Програма „Еразъм +” и се изпълнява от Министерството на образованието и науката в качеството му на Национално звено за подкрепа на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа. На събитието присъстваха областният управител г-н Митко Стайков, началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, председателят на СБУ д.ик.н. Янка Такева и председателят на Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” д-р Юлиян Петров.
През първия ден експерт на МОН представи възможностите и ползите на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа EPALE. Акцент на семинара бе представянето на общо 7 добри практики в сектора за учене на възрастни на училища и на културни институции от област Търговище.
„Удовлетворен съм, че тази среща съумяхме да проведем именно в Търговище”, заяви областният управител и председател на Областната координационна група за учене през целия живот г-н Митко Стайков по време на откриването на работна среща на Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни”.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 09 юли 2020 - 18:05:38
изглед за печат
Днес, 09.07.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков свика извънредно заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса, във връзка с разпореждане на министър-председателя на Р България г-н Бойко Борисов и новата заповед на министъра на здравеопазването г-н Кирил Ананиев, с които се въвеждат нови временни противоепидемични мерки на територията на страната, считано от 10.07.2020 г. В качеството си на председател на Кризисния щаб, г-н Стайков запозна присъстващите с акцентите в Заповедта, като заяви, че основна задача на всички институции е да работят по посока на контрол по спазването на мерките. „Нека основната ни цел да бъде ограничаване разпространението на болестта, чрез ефективен контрол” – призова г-н Стайков.
Заместник -директорът на РЗИ – Търговище д-р Мариян Кючуков докладва актуални данни за лицата, поставени под карантина на територията на областта и тяхното състояние. Към 08.07.2020 г. в населените места на област Търговище са били карантинирани общо 3675 лица, като за 3264 от тях периодът на 14-дневна домашна изолация вече е изтекъл. Под наблюдение от ОПЛ и РЗИ - Търговище остават 411 лица.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 08 юли 2020 - 20:41:36
изглед за печат
Мъж на 25 г. от гр. Търговище е дал положителна проба за COVID-19. Резултатът от направения му PCR-тест е получен днес - 08.07.2020 г.

Новозаразеният мъж е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище, с оплаквания в здравословното състояние. Съобщил е, че е бил сред зрителите на футболна среща в гр. София. До столицата и обратно е пътувал сам с личен транспорт. Безработен е, живее самостоятелно, като не е съобщил за лица, с които да е бил в контакт през последните дни.

След PCR-изследване за коронавирус, инфекцията е установена и при бременна жена, настанена в АГО на областната болница. Тя е била контактна със заразената млада жена от с. Голямо Ново.

Новозаболялата е жител на с. Иваново, общ. Върбица. Не е проявила характерна симптоматика, като веднага след като й е взета пробата за вирусологично изследване е била изолирана в самостоятелна стая в същото отделение. Не е посещавана от близки или роднини. Вече е изписана от лечебното заведение, като е насочена за домашна изолация. За случая е уведомена Регионалната здравна инспекция - Шумен.

Към момента общият брой на направените тестове за коронавирус в област Търговище са 1115.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 08 юли 2020 - 10:56:30
изглед за печат
Общо 1102 броя тестове за вирусологично изследване за COVID-19 са направени на жители на област Търговище в периода от въвеждане на извънредното положение в Р България на 13.03.2020 г. до 03.07.2020 г. В това число са включени 793 броя PCR-тестове и още 309 броя бързи тестове.
Във връзка с регистрираните общо 5 лица, заразени с коронавирус в с. Голямо Ново, общ. Търговище, установени на 02-03.07.2020 г. в населеното място са направени 4 броя PCR-тестове на работещи в местната детска градина. Резултатите са ОТРИЦАТЕЛНИ. Изследвани са и 11 лица от персонала на АГО при МБАЛ – Търговище, имали контакт с едно от заболелите лица. Получените резултати също са ОТРИЦАТЕЛНИ. Не е установено наличие на коронавирусна инфекция и при двама от пациентите на АГО – Търговище.
От 04.07.2020 г. до 07.07.2020 г. са направени общо 38 броя бързи тестове на служители в детски градини на територията на община Антоново и селата Маково, Росина и Дралфа в община Търговище. Резултатите са ОТРИЦАТЕЛНИ.
Към 07.07.2020 г. в област Търговище са били поставени под карантина общо 3632лица. За 3234 лица периодът на домашна изолация е вече изтекъл. Под наблюдение от РЗИ – Търговище и ОПЛ в региона са 398 лица.
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 164 165 166

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище