Дата / Часпетък 19 юли 2019 - 10:17:13
изглед за печат
УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,


В периода 15-26 юли 2019 г. В цялата страна ще се проведат стратегически консултации за бъдещия подход за регионално развитие чрез осъществяване на редица срещи на представители на Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) със заинтересовани страни на регионално и на местно ниво.
Министерство на регионалното развитие и благоустройството е в процес на изпълнение на Споразумение с МБВР за оказване на консултантска помощ в подкрепа на подобряване на процеса на регионално развитие в България и подпомагане процеса на програмиране за периода 2021-2027 г.
Партньорството между всички заинтересовани страни е от решаващо значение за провеждането на успешна политика
по регионално развитие, ето защо участието на всеки един от Вас е изключително важно.
В тази връзка Ви каним да участвате в срещата, която ще се проведе на 24.07.2019 г., (сряда), от 11:30 ч. до 13:30 ч. в Голямата конферентна зала на хотел „Терра Европа“ гр. Търговище.


ЗАПОВЯДАЙТЕ! ВХОД СВОБОДЕН!
Областна администрация Търговище

четвъртък 18 юли 2019 - 12:20:38
изглед за печат
Днес, 18.07.2019г., Областният управител г-н Митко Стайков свика спешно заседание на Областната епизоотична комисия. Заседанието беше свикано във връзка с възникнало първично огнище на болестта Африканска чума по свинете в кв. „Въбел”, град Търговище и положителен резултат на заболяването при диво прасе в землището на с. Еленово, общ. Попово. Огнището е обявено със Заповед на Изпълнителния директор на БАБХ г-н Дамян Илиев, с която са определени три км. предпазна зона, включваща кв. „Въбел” и град Търговище и 10 км. наблюдавана зона, включваща следните населени места: с.Подгорица, с.Голямо Соколово, с.Ралица, с.Здравец, с.Момино, с.Александрово, с.Лиляк, с.Пайдушко, с.Пролаз, с.Стража, с.Разбойна, с.Руец, с.Васил Левски, с.Пробуда, с.Давидово, с.Съединение и с.Бистра.
В заседанието участваха членовете на Областната епизоотична комисия, както и представители на общините, Областно пътно управление, представител на „Национално Тол управление“, представители на СЛР в областта, представители на ДГС по общини, представители на всички индустриални свиневъдни стопанства и ферми тип А на територията на областта.
Г-н Стайков изказа благодарност към органите на ОД на МВР, Община Търговище, РДПЗН - Търговище и ОДБХ – Търговище за организацията и координацията помежду им. Призова отново за пълно съдействие на кметовете на Общини и населени места при преброяването на домашно отглеждани прасета за лични нужди, като подчерта да се убеди населението да не се укриват животните, с цел превенция и неразпространение на заболяването.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 18 юли 2019 - 10:57:00
изглед за печат
Днес, 18.07.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков и заместникът му г-н Панайот Димитров уважиха церемонията по повод 182-та годишнина от рождението на Васил Левски.
Пред барелефа на Апостола на площад „Независимост” се състоя ритуала за поднасяне на венци и цветя. Сред събралите се пред монумента общественици и граждани бяха още кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров и ръководният екип на администрацията му, председателят на Общински съвет – Търговище – инж. Хатидже Алиева, директори на административни структури и учреждения, училища, детски градини и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 17 юли 2019 - 18:22:23
изглед за печат
Днес – 17.07.2019 г., в пресцентъра на Областна администрация – Търговище се проведе извънредно заседание на Областната епизоотична комисия, във връзка със съмнения за заразено животно с болестта Африканска чума по свинете. Домашното животно е било отглеждано в стопанство от типа „заден двор” в кв. „Въбел”, гр. Търговище. Заседанието бе организирано и с цел набелязване на мерки за недопускане разпространението на заболяването на територията на област Търговище.
Областният управител г-н Митко Стайков, който е и председател на Областната епизоотична комисия, откри заседанието и обясни причините за свикването му. Стана ясно, че има съмнения за заразено домашно прасе в кв. „Въбел”, както и че има намерено диво прасе в с. Еленово, общ. Попово. Г-н Стайков допълни, че органите на ОДБХ – Търговище са взели проби от свинете и са ги изпратили за изследване в акредитирана лаборатория. По-късно през деня резултатите бяха потвърдени като положителни.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 17 юли 2019 - 15:13:11
изглед за печат
Днес, 17.07.2019 г., заместник областният управител г-н Панайот Димитров присъства на кръгла маса, по повод стартиране на два социални проекта в Търговище. Бенефициент на проектите е сдружение „Зарила, обич и вяра” – Търговище.
В зала 74 на Община Търговище бе анонсиран проектът „Път към независим живот”, финансиран от Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения /БАЛИЗ/. С реализирането на проекта, сдружение „Закрила, обич и вяра” цели да се работи по подобряване качеството на живот на трима младежи с интелектуални затруднения от Защитено жилище с. Лиляк, чрез премахване на запрещение с оглед включване на пазара на труда, обясни пред присъстващите Диана Маринова – председател на Сдружението.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 16 юли 2019 - 14:47:36
изглед за печат
Днес, 16.07.2019 г., oбластният управител на Търговище г-н Митко Стайков се срещна с ученици, постигнали най-високи резултати при изпитите от Националното външно оценяване по Български език и литература след 7 клас и от Държавния зрелостен изпит по математика.
Ивайла Гущанова от ОУ „Любен Каравелов” – Попово единствена от област Търговище е постигнала отличен успех при НВО по БЕЛ. Ученичката от Попово е една от общо 16-те седмокласници в страната, които са били оценени с максималния брой от 100 т. Заедно с Ивайла в срещата с областния управител бе и директорът на ОУ „Л. Каравелов” г-н Светослав Минчев. „Благодарни сме, че труда и резултатите ни се виждат и оценяват” – каза г-н Минчев.
Двама зрелостници са постигнали максимални резултати на матурата по Математика. С по 100 т. са били оценени Славена Димитрова от II СУ „Проф. Никола Маринов” – Търговище и Христо Христов от I СУ „Св. Седмочисленици” – Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 15 юли 2019 - 16:57:04
изглед за печат
Днес, 15 юли 2019 г., под председателството на областния управител г-н Митко Стайков в Областна администрация – Търговище се проведе заседание на Областния координационен център, във връзка с ПМС №100 за създаване и функциониране на Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Целта на ОКЦ е да регулира взаимодействието на институциите, ангажирани с обхвата и задържането на децата и учениците в образователната система.
На заседанието присъстваха началникът на Регионалното управление по образование, заместник-кметове и представители на петте общини от област Търговище, както и експерти от РДСП, ДСП, РЗИ, ОДМВР - Търговище и Бюрата по труда.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 130 131 132

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище