Дата / Час


сряда 14 март 2018 - 16:14:07
изглед за печат
За поредна година Областния съвет по условия на труд (ОСУТ) към Областния управител на област Търговище, отправя покана към предприятията, регистрирани и опериращи на територията на област Търговище, да участват в конкурс „НАЙ-ДОБРИ ЗДРАВОСЛОВНИ И БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД В ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ - 2017 г.“.
Основната цел на инициативата е да се отличат примери за добри практики в областта на здравословните и безопасни условия на труд в област Търговище и да се насърчат дейностите, свързани с превенция и контрол на рисковете на работното място, чрез активно включване на всички заинтересовани страни.
В конкурса за Областни награди по здравословни и безопасни условия на труд могат да вземат участие предприятия от всички икономически дейности, като за целта те следва да попълнят и изпратят в съответния срок Заявление за кандидатстване (по образец).
Кандидатите ще се съревновават разпределени в категории в зависимост от числеността на персонала към момента на подаване на заявлението.
Препоръчително е в кандидатстващите предприятия, през предходната година (2017 г.) да не е допусната смъртна злополука, или злополука, довела до инвалидност.
Дисквалифицират се от участие кандидати, за които се установи, че в заявлението за кандидатстване са попълнили неверни данни.
Победителите във всяка от категориите, ще бъдат определени от специално създадена за целта комисия.
Класирането ще се извърши въз основа на информацията, съдържаща се в заявлението за кандидатстване и представените по преценка на съответния кандидат допълнителни материали (включващи: снимки, илюстрации, графики, диаграми и т.н.), като е възможно да бъде организирана и среща с представители на предприятието или посещение на място от представители на Комисията на ОСУТ по местонахождение на предприятието.
Заявлението за кандидатстване е публикувано на интернет страницата на Областна администрация-Търговище и може да бъде изтеглено от тук.
Адресът, на който следва да се изпращат заявленията (формулярите) за кандидатстване на хартиен носител е: Областна администрация, ул.”Стефан Караджа” № 2, гр. Търговище, 7700.
Заявленията за кандидатстване и снимковия, или видеоматериал трябва да бъдат подадени и по електронна поща на e-mail адрес: oblast@tg.government.bg.
Крайният срок за подаване на заявления е 16 април 2016 г. /понеделник/. Документи, подадени след тази дата, не подлежат на разглеждане.
В случаите, когато документите са изпратени по пощата, или чрез куриерска служба, за дата на подаване се счита датата на пощенското клеймо, съответно отбелязаната дата на подаване на пратката.
За контакти и допълнителна информация: Областна администрация – Търговище,
тел.: 0601 61335 и 0895 243 000.
Областна администрация Търговище

вторник 13 март 2018 - 14:26:07
изглед за печат
Днес, 13.03.2018г.,в пресцентъра на Областна администрация Търговище Областният управител г-н Митко Стайков информира за предстоящите инфраструктурни проекти и превантивните ремонтни дейности . На срещата присъстваха кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров и Директора на Областно пътно управление Марчо Марчев.
Започват ремонтни дейности на следните възлови участъци – Община Търговище: Мировец – Буховци – Острец – Надарево – Дългач – Певец – 28,825км., Община Попово: Попово – Водица – 17,441км., Попово – Опака – 13км., които се очакват да бъдат завършени до края на месец Октомври.Обща стойност на ремонтните дейности е 27,130 млн. лева.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 09 март 2018 - 15:45:06
изглед за печат
Днес, 09.03.2018 г. Областният управител г-н Митко Стайков направи оглед и проверка на активизирано свлачище в резултат на снеготопене, между с. Александрово и с. Пресиян. Губернаторът провери и коритото на река Врана във Вилната зона на град Търговище по сигнал на граждани.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 07 март 2018 - 17:31:26
изглед за печат
Днес, 07.03.2018г., Областният управител на Търговище г-н Митко Стайков присъства на училищно тържеството по повод 3 март - Националния празник на България в ОУ „Христо Ботев“ – с.Камбурово. С питка и сол бе посрещнат губернатора. Историческо представяне на важните събития свързани с този паметен ден започнаха с тържественото слово по повод 140 години от Освобождението на България. С възторг и патриотичен заряд учениците рецитираха стихове за родината. Ретроспекция на най-славните и героични дни от българската история върна гостите назад в миналото и зареди атмосферата с чувства на родолюбие и признателност към героите паднали за освобождението на България.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 06 март 2018 - 17:01:36
изглед за печат
Днес, 06.03.2018г., по инициатива на Областният управител г-н Митко Стайков в качеството му на Председател на ВиК Асоциация Търговище, заедно с главния секретар и ВиК експерта на асоциацията се проведе работна среща с ВиК Асоциация Разград. Целта на срещата бе:
1. Максимално бързото изготвяне на анексите към договорите за присъединяване на двете общини - Попово и Опака от консултантските фирми – срок: месец Юни 2018г.
2. Фактическото приемане – предаване на активите между двата ВиК оператора – срок: месец Юни 2018г.
Работната среща премина при добър диалог и разбирателство между представителите на двете ВиК Асоциации, относно сроковете и начините за приключване на процедурата по консолидацията на двете общини.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 03 март 2018 - 15:35:35
изглед за печат
Днес, 03.03.2018г., Областният управител г-н Митко Стайков присъства на поредица от събития, посветени на 140 години от Освобождението на България от турско робство. Честването започна с отслужването на панихида в храм „Св. Иван Рилски” за загиналите за Освобождението български опълченци, руски, румънски, финландски и полски войни отдали живота си за свободата на България.
На площад „Свобода”, Областният управител присъства на Pитyaла пo издигaнeтo нa Националното знаме и флаговете нa Eвpoпeйcĸия cъюз и Oбщинa Търговище. Цepeмoниятa изпълниxa ĸypcaнти oт Фaĸyлтeт „Apтилepия, ΠBO и KИC“ – гp. Шyмeн ĸъм Haциoнaлния вoeнeн yнивepcитeт „Bacил Лeвcĸи“.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 03 март 2018 - 08:28:56
изглед за печат
В навечерието на Националния празник на България - 3-ти март, настоящият губернатор на Търговище г-н Митко Стайков организира среща в областната управа на всички областни управители на Търговище, ръководили институцията от основаването й през 1999 година, до днес.
Господин Стайков поздрави своите предшественици, като изрази уважение и признателност към всички дали своя принос за развитието на областта. На срещата бяха дискутирани теми, свързани с текущи проблеми, предстоящи промени, бъдещи проекти и добри идеи за Търговище. Всеки един от присъстващите бивши ръководители сподели това, което е успял да постигне по време на своето управление.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 74 75 76

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище