Дата / ЧасУважаеми жители на област Търговище,

За мен е чест да Ви поздравя по случай 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост!

24 май е навярно най-българският празник. Празник, обърнат към най-здравите и устойчиви корени на българската духовност – просветата, културата и писмеността ни.

В навечерието на празника нека отправим поглед към гения на българското просвещение, да си спомним имената и делата на основоположниците на нашата писменост и литературно творчество. Да си спомним хората, спомогнали за израстването ни като достойни граждани на България, Европа и света. Защото само почитайки нашите първоучители и духовни водачи можем да утвърдим сред младите хора и стремежа към знанието и просперитета, към постигането на националните идеали и утвърдените в хилядолетната ни история морални ценности.

Приемете моите сърдечни пожелания за здраве, дръзновение, вяра и оптимизъм.

Честит празник!

Митко Стайков,
Областен управител на област ТърговищеВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми кметове, кметски наместници, граждани,
Ако имате информация за лице, което е поставено под карантина и не спазва забраната за излизане от дома, във връзка с разпространението на корона вирусната инфекция, моля подайте сигнал на телефони: 0886070017; 0893341675 – Дежурен областен съвет за сигурност – Търговище.
Вашите сигнали са важни за нашата правилна реакция

неделя 24 май 2020 - 07:45:28
изглед за печат
Уважаеми жители на област Търговище,

Поздравявам всички мюсюлмани в региона с големия празник Рамазан Байрам!

Тези празнични дни винаги са свързани със семейните ценности, посветени са на смирението, покаянието, помирението и опрощението. Нека именно тези добродетели изпълват нашето ежедневие и ни водят към благоденствие.

Религиозната толерантност между различните етноси в Търговищка област се утвърди като висша добродетел. Нека продължим да се подкрепяме в полезните начинания за града и областта ни. Нека покажем повече любов, търпение и уважение към всички около нас.
В навечерието на празника пожелавам на Вас и Вашите семейства здраве и щастливи дни!

Честит празник!

Митко Стайков,
Областен управител на област Търговище


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 22 май 2020 - 15:17:25
изглед за печат
Изследван бе медицинският перасонал, имал досег с инфектирания с COVID-19 пациент, който почина в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище на 19.05.2020 г. Направените 12 броя PCR-тестове за заболяването са обработени в референтната лаборатория по вирусология и микробиология към УМБАЛ „Света Марина” – Варна. Всички получени резултати са ОТРИЦАТЕЛНИ. В последните два дни са били взети проби за вирусологично изследване и от двама пациенти на болниците в Търговище и Омуртаг, за които се е наблюдавала характерна симптоматика. Резултатите също са ОТРИЦАТЕЛНИ.
Днес са направетени 16 броя бързи тестове на работещи в Комплекса за психично-здравни грижи в кв.Бряг, община Търговище,които са с ОТРИЦАТЕЛНИ резултати. Взети са и нови проби PCR-изследвяне от четирима жители на област Търговище с оплаквания по отношение на здравословното им състояние.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 21 май 2020 - 16:50:10
изглед за печат
Днес, 21.05.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе домакин на работна среща, с акцент върху възможностите за изработване на Прединвестиционно проучване за обект „Доизграждане и реконструкция на Водоснабдителна система „Дунав”. В срещата участваха проф. Стефан Желев – областен управител на Шумен, г-н Гюнай Хюсмен – областен управител на Разград, кметовете на Търговище и Шумен – д-р Дарин Димитров и г-н Любомир Христов , както и управителите на ВиК-дружествата в трите областни града –г-жа Жанета Панайотова (ВиК ООД - Шумен), инж. Явор Миланов (ВиК ООД – Търговище) и инж. Стоян Иванов (Водоснабдяване – Дунав ЕООД – Разград). Тук бяха още Стоил Ясенов – ръководител на ВС „Дунав“, ПС Бабово, както и ръководителите на фирмите, които ще обследват системата инж. Иван Марков и инж.Стефка Божанова.
„Вярвам, че всички присъстващи сме заинтересовани и ще си сътрудничим ефективно, за да може в оперативно най-кратки срокове да бъде обменена необходимата информация за настоящото състояние на водоснабдителна система „Дунав“ – каза в началото областният управител на Търговище. Г-н Стайков подчерта, че всички ангажирани с казуса следва да проявят пълна ангажираност и отговорност за по-бързото обследване на трасето, което пък е предпоставка за последващо реновиране на системата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 19 май 2020 - 18:55:32
изглед за печат
Днес, 19.05.2020 г., бе подписан протокол за окончателно приемане сторително-ремонтните дейности извършени от „Областна Администрация- Област Търговище“, по проект „Подобряване на условията на труд в „Областна администрация - Търговище“ и Управителя на Фонд услови на труд .

Проектът е осъществен на втория и третия етаж в административната сграда, които са публична държавна собственост, с предоставени права за управление на Областна администрация – Търговище.

Чрез проекта са реализирани дейности по подмяна на интериорни врати, ремонт на санитарно-хигиенните помещения, закупуване и монтаж на климатични системи.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 19 май 2020 - 14:17:22
изглед за печат
Заразеният с COVID-19 жител на област Търговище е починал днес – 19.05.2020 г. Около 4.00 часа сутринта 53-годишният мъж от с. Зараево, общ. Попово е издъхнал в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище. Предстои да бъде извършена крайна дезинфекция на Отделението. Ще бъдат взети проби за PCR-изследване на всички медици и персонал, работили с инфектирания пациент. Ще бъдат предприети необходимите мерки за безопасност и при организиране погребението на починалия.
От началото на извънредното положение в Р България до 18.05.2020 г. на територията на област Търговище са били карантинирани общо 2092 лица. За 1523 от тях 14-дневният период на домашна изолация е изтекъл. Под наблюдение остават 597 жители. 424 от тях се наблюдават ежедневно от общопрактикуващи лекари, а останалите 173 – от служители на РЗИ Търговище.
Към днешна дата са направени общо 395 броя PCR-теста на жители на област Търговище. Пробите са обработени в лаборатория по микробиология и вирусология към УМБАЛ „Света Марина” – Варна. Всички получени резултати са ОТРИЦАТЕЛНИ, с изключение на починалия рано сутрин мъж на 53 г. от с. Зараево.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 15 май 2020 - 18:30:51
изглед за печат
Днес, 15.05.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков инициира междуинституционална проверка, относно изясняване на собствеността водовземно съоръжение, в землището на с. Твърдинци, общ. Търговище. В проверката участваха г-н Митко Стайков, г-н Митко Панайотов – заместник-кмет на община Търговище, представители на ВиК ООД – Търговище и Басейнова дирекция „Дунавски район” - Плевен.
Проверката бе във връзка с осъществяване на контрол по Закона за водите, предизвикана след писмо от Управителя на ВиК – Търговище ООД, с което уведомява областния управител, че стопански инвеститор присвоява неправомерно съоръжение за водовземане и водопровод – публична общинска собственост. В тази връзка по време на реализираната проверка присъстваха г-н Божидар Митов и г-ца Ивиана Митова – собственик и упълномощено лице на ЕТ „Агроелит – Митов – Божидар Митов” – Търговище – инвеститорът, за когото е отправено твърдението.
Експерти от Басейнова дирекция „Дунавски район” направиха подробно обследване на наличната документация. С цел изясняване на собствеността и местоположението бе извършен оглед три водоизточника – предмет на проверката: дренаж „Др –Агроелит – Твърдинци”, КИ „Хотула” – с. Твърдинци, КИ – ВиК Търговище – ВС Буйново - Буйново. Извърши се и заснемане на приблизителните им географски координати с GPS устройство.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 15 май 2020 - 16:38:21
изглед за печат
Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков проведе среща с жители на с. Алваново, общ. Търговище, във връзка с отправени жалби срещи изграждането на мобилен инсинератор в населеното място, както и за нарушено водоподаване и въведен режим в селото. Пред жителите на Алваново се изправиха още г-н Митко Панайотов – зам.-кмет на община Търговище, инж. Явор Миланов – управител на ВиК – Търговище ООД, г-жа Христина Атанасова – кметски наместник в с. Алваново, г-жа Десислава Консулова - директор на Басейнова дирекция „Черноморски район” и представители на РИОСВ – Шумен.
Жителите на с. Алваново възразяват в писмени жалби срещу инвестиционно предложение на собствениците на свинеферма в населеното място. А инициативен комитет сезира представителите на местната и държавната власт, с отношение към екологичното равновесие в населеното място и региона.
Хората от селото заявяват, в писмено възражение, придружено с подписка,своето несъгласие спрямо „новото инвестиционно предложение на „Енола фарм” ЕООД, което ще се реализира на територията на свинекомплекса”. Според инициативния комитет, то предвижда изграждане на „инсталация за обезвреждане или оползотворяване на животински трупове или животински отпадъци”. Хората от селото настояват пред имащите отношение по казуса проверяващи и контролиращи случващото се институции да се спре изграждането на това съоръжение. „Живеещите тук хора желаят да бъде ограничено замърсяването на въздуха, водата и земята” – се чете още в писменото възражение.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 159 160 161

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище