Дата / Час


четвъртък 21 ноември 2019 - 16:28:02
изглед за печат
Уважаеми жители на област Търговище,

Щастлив съм да Ви поздравя по повод един от най-ценните християнски празници – Въведение на Пресвета Богородица, който отбелязваме и като Ден на християнското семейство!
Днешният празник ни дава още един повод да изразим своята благодарност и любов към най-близките си хора. Защото от атмосферата в семейството зависи какви деца ще отгледаме, как ще ги възпитаме и как те ще защитават българщината и християнските добродетели. Уверен съм, че всяко семейство всъщност е една малка България, затова е важно в него да цари хармония, да има разбирателство и обич.
Искрено Ви желая не само в днешния празничен ден, а винаги да намираме достатъчно време за близките на сърцето ни хора, въпреки забързаното ежедневие! Защото именно те са до нас и в хубавите, и в трудните моменти!
Приемете сърдечните ми пожелания за здраве и сплотеност в семействата Ви, радвайте се на благоденствие, благополучие и сполуки!

Честит празник!

Митко Стайков,
Oбластен управител на област Търговище
Областна администрация Търговище

четвъртък 21 ноември 2019 - 15:05:16
изглед за печат
Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се запозна на място със започващите днес – 21.11.2019 г., ремонтни дейности на локалния път, който осигурява транспортната връзка между заводите на стъкларския холдинг „Тракия Глас България” ЕАД с републиканския път II – 49 Търговище – Разград.
На оказаното място г-н Стайков се срещна с представител на фирмата-изпълнител „Пътинженерингстрой – Т” ЕАД - Търговище. От разговора стана ясно, че фирмата разполага с необходимата техника и кадрови потенциал, за да реализира строително-възстановителните работи във възможно най-кратки срокове.
Локалният път от връзката с град Разград до заводите на „Тракия Глас България” ЕАД има обща дължина от 4,380 км. За финансиране на ремонтните дейности Община Търговище получи целеви трансфер от държавния бюджет в размер на 2 000 000 лв.
Очаква се цялостното обновяване на пътя да приключи до края на 2019 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 20 ноември 2019 - 11:45:20
изглед за печат
На 21 ноември 2019г. (четвъртък) на посещение в Търговище ще бъде министърът на икономиката г-н Емил Караниколов, заедно с експерти на Министерството.
В тази връзка Областна администрация – Търговище организира информационна среща от 13:00 часа в зала 74 на Община Търговище.
На срещата ще бъдат представени националните проекти за подобряване на бизнес средата и икономическото развитие на страната, както и информация за предстоящите процедури за финансиране на бизнес проекти.
Каним всички заинтересовани да участват в дискусията.
Заповядайте! Вход свободен!
покана
Областна администрация Търговище

понеделник 18 ноември 2019 - 17:40:09
изглед за печат
Днес, 18.11.2019г., oбластният управител г-н Митко Стайков проведе среща с директорите на професионалните гимназии в област Търговище и началника на РУО – Търговище-Елка Станчева.
На срещата се обсъди началото на тригодишния мандат на обществените съвети, функциите им да предлагат политики и мерки за подобряване качеството на образователния процес в училищата, както и въпроси, свързани с избора на представителите на работодателските организации за училищата, които извършват обучение за придобиване на професионална квалификация.
Прие се идеята представителите на работодателите да са обществено и професионално доказани личности с активна роля към системата на професионално образование и обучение.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 18 ноември 2019 - 16:13:30
изглед за печат
Днес, 18.10.2019г., се проведе разширено заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, председателствано от областния управител г-н Митко Стайков. Участие взе и заместник-председателя на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, г-н Панайот Димитров - заместник областен управител. Целта на заседанието бе изясняване на готовността на област Търговище за предстоящия зимен сезон 2019-2020г.
В заседанието взеха участие представители на петте общински администрации на територията на областта - Търговище, Попово, Омуртаг, Антоново и Опака. Областният управител изиска от същите да докладват за степента на планиране, готовност и реагиране относно снегопочистването на общинските пътни мрежи, в това число артериите в общинските центрове, връзките между населените места, както и пътищата в селата. Общините изразиха своята готовност за почистването и поддържането на пътищата. Г-н Стайков акцентира върху наличността на техника и личен състав, както и обезпечеността с инертни материали за обработка на пътната настилка при обледяване.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 17 ноември 2019 - 11:59:28
изглед за печат
По традиция Организацията на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. През настоящата 2019 година този ден е 17 ноември и се провежда под мотото „Животът не е резервна част“. Посветен е на отдаването на почит на жертвите на пътни инциденти и отправяне молитви за запазване живота и здравето на хората, които участват в движението по пътищата.
Смъртта и нараняванията на пътя са внезапни и травматични събития, които въздействат дълготрайно както на пострадалите при катастрофи, така и на техните семейства и близки.
Мъката от бедствията, изпитвана от хората е голяма, защото много от жертвите са млади и много от катастрофите биха могли да бъдат предотвратими. Те са в резултат на пропуски в обучението, култура на поведението на участниците в движението, на незадоволителното състояние на пътната инфраструктура, на техническо състояние на автомобилния парк, на възрастовия състав на автомобилите, който за България е над 18 години.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 16 ноември 2019 - 18:38:06
изглед за печат
Днес, 16.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе официален гост на традиционния Празник на еленския бут в гр. Елена. Г-н Стайков лично поднесе своите пожелания за здраве и благополучие на жителите на община Елена на кмета г-н Дилян Млъзев.
Осмият празник на еленския бут по традиция се организира от Община Елена и Местния съвет по туризъм, като свсяка година става все по-посещаем и по-мащабен, похвалиха се домакините.
Специални гости на Празника бяха министърът на труда и социалната политика г-н Бисер Петков, зам.-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов, областни управители, кметове на съседни общини, ръководители на международни, национални и регионални структури, институции и др. Поздравителен адрес домакините получиха и от Посолството на Република България в Словашката република.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 143 144 145

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище