Дата / Час


сряда 19 октомври 2016 - 17:21:23
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства днес на тържественото честване на 80-годишнината от построяването на храм „Св. Йоан Рилски” в Търговище и 130 години от рождението на Нюйоркския митрополит Андрей.

Празникът започна в 9 часа с тържествена литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, в съслужение със свещеници от Търговищката и Варненската епархии.

Проявите, посветени на двете годишнини ще продължат в 17 часа в Свещаровата къща, където ще бъде представена изложбата „ С пламъка на вярата“. В 18 часа в Драматичния театър ще започне юбилейният концерт „Храмът“, в който ще вземат участие: църковните хорове към двата храма в града; хоровете „Родна песен” и „Златна лира”; ансамблите „Шарено герданче” и „Мизия” и други. По време на концерта за първи път ще прозвучи и песнопение, написано от Петър Димов – възпитаник на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов”, сега студент в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 17 октомври 2016 - 16:28:47
изглед за печат
По инициатива на областния управител Светлин Бонев, днес в Областната администрация Търговище бе проведена работна среща с цел набелязване на мерки за подобряване на пътно-транспортната обстановка и намаляване на предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия в участъка от път I-4/София-Варна/в местността „Боаза“ в община Търговище. В срещата взеха участие директорът на Областна дирекция на МВР-Търговище ст. комисар Николай Ненков, директорът на Областно пътно управление-Търговище инж. Марчо Марчев, началниците на отдел „Охранителна полиция“ и на сектор „Пътна полиция“ в дирекцията.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 14 октомври 2016 - 14:36:31
изглед за печат
101 души от област Търговище ще бъдат наети на работа по Регионалната програма за заетост. 78 от работните места са за пълно работно време, останалите 23 са за непълен работен ден. Наетите лица ще работят за срок от пет месеца и половина в сферата за комунално-битовото обслужване, поддържане и опазване на общинската и държавна собственост, благоустройство на населеното място и производствените зони, куриерска и деловодно-административна дейност и др. Най-много работни места по програмата ще се открият в Община Търговище – 32. В община Антоново ще бъдат наети 6 лица, в община Попово - 23 , в община Опака – 7. В община Омуртаг ще започнат работа 23 души, Областна администрация Търговище ще осигури заетост на 10 безработни.

Средствата по програмата са в размер на 275 122 лв., осигурени от Държавния бюджет, общинските бюджети и бюджета на Областна администрация Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 12 октомври 2016 - 14:21:36
изглед за печат
Заместник областният управител на област Търговище Стефан Иванов се включи в Националната седмица на четенето, обявена от Министерството на образованието и науката в изпълнение на Плана за действие към Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. Г-н Иванов прочете днес на учениците от IV „а“ клас при ОУ „Любен Каравелов“ в гр. Попово приказка за Хитър Петър. Четенето провокира дискусия, като бяха задавани редица въпроси, свързани с любими приказки от детството на госта и на децата.

Г-н Иванов благодари за поканата и пожела на малчуганите да откриват всеки ден нови приказни герои.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 47 48 49

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище