Дата / Час


четвъртък 20 юли 2017 - 13:09:18
изглед за печат
Областният управител на Търговище участва заедно с всички областни управители и представители на институции в дискусионен форум на тема „Доброволните формирования-от цел към реалност“.

То се проведе в столицата и бе посветен на състоянието на доброволното движение в страната. Бяха обсъдени резултатите от прилагането на приетата стратегия за развитието на доброволните формирования в България.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че е изключително впечатлен, че в страната вече работят ефективно над 200 доброволни отряди. Той изрази надежда парламентът да приеме законопроект за доброволчеството, защото трябва да има правила.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 18 юли 2017 - 10:45:00
изглед за печат
Заместник областния управител Стефан Иванов присъства на ритуалът по поднасяне на венци и цветя в знак на признателност към живота и делото на Левски.

Заедно с него бяха и служители на Областната администрация.

Ритуалът започна в 9 часа пред барелефа на Левски на площад „Независимост“.

Литературна композиция „Нужен си ни днес, Апостоле“ изнесоха ученици от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ под ръководството на Здравка Радева.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 17 юли 2017 - 14:52:54
изглед за печат
Днес се проведе извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК-Търговище.

То бе председателствано от Областният управител Митко Стайков и в него присъстваха кметовете на общините-членове на Асоциацията инж.Ешреф Ешрефов-кмет на Община Омуртаг, Хайредин Мехмедов-кмет на Антоново, зам. Кмета на Търговище-инж.Митко Панайотов и управителят на ВиК-дружеството инж. Явор Миланов.

В дневния ред бяха включени следните точки:
1.Съгласуване на План за стопанисване, експлоатация и поддръжка на активите изготвен от „ВиК“ ООД град Търговище

2.Приемане на решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК за 2018 г. да бъде 15 хил.лв.

3. Разни.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 12 юли 2017 - 14:46:56
изглед за печат
Вилната зона на Търговище в близост до местността „Борово око“ е без поливна вода втори месец.

Хората се жалват, че нямат възможност да ползват вода за напояване и продукцията им ще загине.

Причината водата да не достига до поливните площи на хората е авариралата на две места водопреносна мрежа на опашката на язовир “Поляница” и на трасето през село Разбойна.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 10 юли 2017 - 21:06:10
изглед за печат
Днес Областният управител на Търговище Митко Стайков бе гост на тържествен прием във Варна послучай Националния празник на Франция.

Г-н Стайков присъства на събитието заедно с областните управители на Разград-Гюнай Хюсмен и на Варна-Стоян Пасев.

На приема г-н Стайков се срещна с Н. Пр. Ерик Льобедел.
[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 10 юли 2017 - 13:52:07
изглед за печат
Хайредин Мехмедов положи клетва като кмет на Община Антоново и получи почетния знак и ключа на Антоново .
„Познавам проблемите на всички 62 населени места в общината и още от днес започвам работа по разрешаването им“, каза новоизбраният кмет.

Той подчерта, че през двугодишния си мандат ще работи с голяма отговорност и енергия. За добруването на гражданите в общината Мехмедов обеща, че няма да дели хората по религиозен или политически признак.

Хайредин Мехмедов подчерта, че първата му задача е заедно с областния управител Митко Стайков да се запознаят с описаните от проверката на междуведомствената комисия щети след бурята и градушката, които сполетяха Антоново.
„Изборите идват и си отиват, но проблемите остават. За това сме ние хората на позиции, за да можем заедно да ги решаваме.“, каза в приветствието си Областният управител Митко Стайков.

Той пожела на новия кмет здраве, успехи и да оправдае доверието на хората. Стайков обеща съдействие при решаването на проблемите на общината.

Сегашния депутат и бивш кмет на Антоново Танер Али също поздрави Хайредин Мехмедов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 53 54 55

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище