Дата / Час


петък 20 октомври 2017 - 19:31:34
изглед за печат
Днес Областният управител Митко Стайков бе гост при откриването на третата производствена база на фирма „Мебел стил“, която се намира в Попово.

Официални гости на събитието бяха президентът на България ген. Румен Радев, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, народният представител Танер Али и други официални лица.

Новооткритата база се помещава в бившия завод „Спорт” в Попово.

Инвестицията е в размер на 4,5 млн.лв., а новоразкритите работни места за работници и служители от Попово и региона първоначално ще бъдат 50 души, като се очаква да достигнат около 170 .
Заводът ще произвежда основно матраци и мека мебел.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 20 октомври 2017 - 19:18:33
изглед за печат
Днес Областният управител Митко Стайков посети пенсионерския клуб в търговищкото село Осен.

Там той се срещна и разговаря с жителите на селото, които споделиха проблемите и трудностите, с които се сблъскват в ежедневието си.

Хората от Осен поискаха да се реши казусът с водоснабдяването до кметството.

Г-н Стайков бе придружен от секретарят на Община Търговище Христалина Халачева.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 20 октомври 2017 - 19:13:13
изглед за печат
Екипът на Областна администрация-Търговище представи Комуникационната инициатива „ 10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“ в още три села.

На 19.10, четвъртък, екипът заедно с експертите по земеделие се срещнаха с жителите на с. Обител, общ.Омуртаг, с.Изворово, общ. Антоново и с.Трескавец, общ.Антоново.

Целта на срещите е да бъде дискутирано постигнатото през десетте години на членство в Европейския съюз, както и присъстващите да се запознаят с акценти от предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 18 октомври 2017 - 19:09:14
изглед за печат
Днес, 18.10.2017 г. в Областна администрация Търговище се получи писмо от министърът на здравеопазването д-р Николай Петров, че предвид неотложността от закупуването на пет броя хемодиализни апарати, МЗ ще финансира по бюджета за капиталови разходи през 2017 г. инвестициите.

„Следва да се има предвид, че и останалите акционери на дружеството е необходимо да потърсят възможности за осигуряване на средства за необходимите капиталови разходи“, посочва министърът в писмото си .

То е адресирано и до г-жа Румяна Бъчварова-началник на политическия кабинет на министър-председателя и до изпълнителния директор на МБАЛ-Търговище АД д-р Иван Светулков.

Областният управител Митко Стайков информира Здравното министерство за нуждите на болницата в началото на месец септември тази година.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 18 октомври 2017 - 14:06:34
изглед за печат
Екипът на Областна администрация Търговище ще посети още четири села за да запознае жителите им с Комуникационната инициатива „10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“.

На 19 .10.2017 г. той ще бъде в селата Плъстина/ в 10,30ч./ и Обител/12,30 ч./ общ.Омуртаг и в Изворово/ в 15 ч./ и Трескавец/17,00ч./ общ. Антоново.

Събитията ще се проведат в читалищата по места, като на тях ще присъстват и представители на земеделските служби, за да запознаят заинтересованите лица с новите програми и мерки за финансиране.
Входът е безплатен.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 18 октомври 2017 - 14:05:11
изглед за печат
Днес областният управител на област Търговище Митко Стайков заедно с кметът на общината д-р Дарин Димитров посетиха пенсионерския клуб в с.Бистра.

Те се срещнаха и разговаряха с възрастните хора.

Двамата подариха на пенсионерите обещания преди време цветен телевизор.

От своя страна бистричани благодариха за жеста и пожелаха успешни дела на двамата управници.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 67 68 69

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище