Дата / Час

На провелото се днес 28.07.22год. спешно заседание на Областния кризисен щаб, свикано областния управител и председател на щаба – Станимир Парашкевов, се предложи въвеждането на противоепидемични мерки на територията на област Търговище.

четвъртък 28 юли 2022 - 13:55:56
изглед за печат
В заседанието взеха участие представители на РЗИ- Търговище, РЗОК-Търговище, лечебни заведения за болнична медицинска помощ, ЦСМП, общини, Областна дирекция по безопасност на храните и ОД на МВР-Търговище.
По данни на Информационния портал, област Търговище е вече в етап 1 от Националния план. В националният план за справяне с епидемията са разписани точно мерките, които се приемат и прилагат при преминаване на даден регион в следващ етап. Актуалната епидемична обстановка, сочи, че заболеваемостта на 14-дневна база в нашата област се е покачила до над 150 души на 100 000 население към настоящия момент. Само за последните 14 дни общо заразените са 163, от тях, 19 души са отчетените днес.
В тази връзка Областния кризисен щаб предложи въвеждането на противоепидемични мерки, съобразени с тези, разписани в Националния план. Предложените противоепидемични мерки са заложени в заповедта на РЗИ- Търговище, която ще влезе в сила след съгласуване от страна на държавния здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев и ще бъде публикувана на официалната страница на РЗИ.
Това се очаква да се случи днес или в утрешния ден.
Областна администрация Търговище

понеделник 18 юли 2022 - 07:22:27
изглед за печат
България скланя глава в памет на революционера Васил Левски. Днес, 18.07.2022 г., се навършват 185 години от рождението на Апостола на българската свобода. По този повод областният управител на област Търговище Станимир Парашкевов и неговият заместник Десислава Петрова положиха венец пред барелефа на Левски на централната улица в гр. Търговище, носеща неговото име.

Васил Иванов Кунчев е роден на 18 юли 1837 година в гр. Карлово. В краткия си житейски път той действа активно за освобождаване на страната от османско иго, като увлича за каузата десетки други родолюбци-революционери.

През днешния ден представители на държавната и местната власт, културни институции, обществени организации и граждани засвидетелстваха почит и преклонение пред величието на личността и делото на Васил Левски, поднасяйки цветя пред лика на Апостола.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
По време на заседанието беше обсъдена и приета Областна стратегия на област Търговище за равенство, приобщаване и участие на ромите (2021 – 2030 година).

четвъртък 07 юли 2022 - 12:58:42
изглед за печат
На заседанието присъстваха представители на областната администрация, секретари и експерти от общините, ОД на МВР, Регионалният инспекторат по образованието, Бюрата по труда, Регионалната служба по социално подпомагане, Регионалната здравна инспекция, Клуб на НПО и др. По време на заседанието беше обсъдена и приета Областна стратегия на област Търговище за равенство, приобщаване и участие на ромите (2021 – 2030 година).
Областната стратегия на област Търговище за равенство, приобщаване и участие на ромите (2021 – 2030 година) е разработена в изпълнение на Националната стратегия на Република България за равенство, приобщаване и участие на ромите (2021 – 2030 година) и Националния план за действие към нея за периода 2022 – 2023 година. Стратегията е рамков документ, който задава насоките за изпълнение на политиките за социално-икономическо приобщаване и участие на ромите. Оперативното изпълнение на Областната стратегия на област Търговище за равенство, приобщаване и участие на ромите (2021 – 2030 година) ще се осъществява чрез краткосрочни общински планове за действие, първият от които е за периода 2021 – 2023 година. Изработените общинските планове се базират на съответен анализ на потребностите на местните общности. Те са разработени максимално конкретно и е отбелязано кои дейности и мерки могат да се осъществяват с местен финансов ресурс и кои с друг такъв.
За да се реализира реален напредък до 2030 г., в който ромските общности в цялото си многообразие имат равни възможности и равно участие във всички сфери на живота, се изискват съвместни действия от всички участници в процеса.
Областната стратегия на област Търговище за равенство, приобщаване и участие на ромите (2021 – 2030 година) и общински планове за действие могат да се видят и на официалната интернет страница на Областна администрация Търговище.
Областна администрация Търговище

вторник 05 юли 2022 - 09:49:10
изглед за печат
ДО
СТ.КОМ.МАРИАН МИХАЙЛОВ,
ДИРЕКТОР НА ОД МВР –ТЪРГОВИЩЕ


ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС


Уважаеми ст. ком. Михайлов,
Уважаеми служители в ОД на МВР Търговище,
Колеги,


Поздравявам Ви по случай 5 юли – Професионален празник на Министерство на вътрешните работи!

Бих искал да изразя високо си уважение и благодарност към служителите на Областна дирекция на МВР –Търговище , за професионализма, всеотдайността и човешкото отношение, в ежедневието си, за опазване на обществения ред и сигурността на населението в региона.
Продължавайте да работите все така доблестно, сърцато и отговорно, с чувство за дълг пред обществото. Не губете вярата си в каузата на своята професия и посрещайте предизвикателствата със самочувствие и увереност! Благодаря Ви за доброто сътрудничество и изразявам увереността си, че то ще продължи и занапред.
Желая Ви здраве, лично щастие и нови професионални достижения!
Честит празник!

С уважение,
СТАНИМИР ПАРАШКЕВОВ
Областен управител на област Търговище 05.07.2022 год.
Областна администрация Търговище

четвъртък 30 юни 2022 - 14:20:02
изглед за печат
Днес, в Областна администрация Търговище се проведе Регионален форум в рамките на националната застъпническа кампания по проекта „Цветно утре за нашите деца“ в Търговище.
Срещата е организирана от шест неправителствени организации от страната с подкрепата на Областна администрация- Търговище. Дискусията официално бе открита от заместник областния управител Десислава Петрова.
Целта на кампанията, част от която бе и проведената днес инициатива, е приемане на нормативни и законодателни промени за осигуряване на универсален достъп до безплатни лекарства за всички деца на възраст до 3 години, като част от устойчива национална лекарствена политика в България.

Във форума взеха участие представители на различни институции от областта , ангажирани в различна степен с поставените теми-Клуб на НСО, РДСП, БЧК, РЗОК, здравни медиатори и експерти в общините и социалните услуги.


Областна администрация Търговище

сряда 29 юни 2022 - 06:11:54
изглед за печат
По инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) датата 29 юни е обявена с решение на Министерския съвет за Ден на безопасността на движение по пътищата, като по този начин се цели поставянето на акцент върху различни аспекти на безопасността на движението по пътищата.
Датата е избрана целенасочено: преди началото на лятната ваканция за децата и преди множеството пътувания през юли и август, за да се насочи вниманието на обществото към проблемите на безопасното придвижване и необходимостта от спазването на правилата.
През цялата учебна година в учебните програми са заложени ключови теми, свързани с безопасността на движението по пътищата: опасностите от използване на мобилни телефони при шофиране и пресичане на улици, ограничаване на скоростта на движение, важността от поставяне на обезопасителен колан и безопасността на пешеходците. В деня, посветен на безопасността, в училища и детски градини с помощта на БЧК и ОД на МВР в област Търговище са предвидени да се проведат различни инициативи за малки и големи ученици, насочени към това как да се пазим на пътя, как да спазваме правилата за движение .
Нека не забравяме – „На пътя животът е с предимство“.

Областна администрация Търговище

четвъртък 23 юни 2022 - 06:35:11
изглед за печат
По случай 23 юни – Деня на държавния служител, Областния управител на област Търговище поздравява служителите от всички структури и териториални звена на държавната администрация в област Търговище по случай техния професионален празник.
„Уважаеми колеги,
На първо място Ви пожелавам здраве, търпение и удовлетворение. Работете все така с висок професионализъм, за да изградим една още по- полезна и модерна администрация, в името на хората. Защитавайте законите на страната и бъдете безпристрастни в ежедневната си работа. Само така, с общите ни усилия законът винаги ще бъде пътеводител в дейността на държавната администрация
“.

Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 263 264 265

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище