Дата / Час


понеделник 30 ноември 2020 - 14:22:55
изглед за печат
Нови 6 случая на COVID-19 са регистрирани в област Търговище през последното денонощие. Петима от тях са жители на община Търговище, а един от новозаразените е жител на община Попово.

Три лица са хоспитализирани в МБАЛ – Търговище, а останалите са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ-Търговище. Общо седем души са карантинирани като контактни лица.

Днес, 30.11.2020 г., в област Търговище е регистриран един смъртен случай, вследствие на коронавирусното заболяване. Починала е жена на 73 г. от община Омуртаг. Така общият брой на починалите от началото на пандемията лица, при които е доказано инфектиране с коронавирус, става 112. Към момента потвърдените случаи на COVID-19 в региона наброяват 1760, от които активни са 421. В лечебни заведения на територията на областта са настанени 126 човека, а други 295 лица са на домашно лечение. Излекувани са 1227 лица.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 29 ноември 2020 - 15:02:55
изглед за печат
10 са новите случаи на коронавирус, регистрирани при жители на област Търговище през последното денонощие. С тях общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта до днес, 29.11.2020 г., става 1754.

Девет от новопотвърдените случаи са установени сред жители на община Търговище, един е в община Попово. Шест лица са настанени за лечение в болнично заведение - МБАЛ-Търговище, а останалите четирима са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ-Търговище.

Карантинирани са и общо 11 лица, контактни на новите заболели.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 28 ноември 2020 - 14:55:58
изглед за печат
17 са новите случаи на коронавирус, регистрирани в област Търговище през последното денонощие. COVID-19 e потвърден при 9 жители на община Търговище, при 5 лица от община Омуртаг и при трима в община Попово. В общините Опака и Антоново не са доказани нови случаи на заболяването.

От новорегистрираните заболели 10 души са настанени за лечение в болнични заведения, а други 7 лица са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ-Търговище.

Вследствие на COVID-19, в област Търговище са регистрирани нови два смъртни случая. Починали са жени на 58 г. от община Антоново и на 72 г. от община Търговище, като и двете са имали съпътстващи заболявания и са били на хемодиализно лечение.

Към днешна дата общият брой на инфектираните с коронавирус жители на област Търговище достига 1744. Активни са 408 случая. 1227 лица са излекувани от COVID-19. За съжаление, 109 души загубиха живота си, вследствие на заболяването.

В трите болнични заведения на територията на областта са хоспитализирани общо 126 от активните заразени с COVID-19. В МБАЛ-Търговище се лекуват 82 лица, в това число един пациент в тежко състояние, който е интубиран. В МБАЛ-Попово има 24 пациенти с коронавирус. А в МБАЛ-Омуртаг са настанени за лечение 20 заболели.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 27 ноември 2020 - 13:20:56
изглед за печат
22 случая на COVID-19 са регистрирани в област Търговище през последното денонощие. С тях общият брой на диагностицираните с коронавирус става 1727.

Новите случаи на заболяването са установени в три от петте общини на област Търговище, разпределени както следва: община Търговище – 11, община Попово – 9 и община Омуртаг – 2. От тях хоспитализирани са 11 души, а останалите 11 лица са получили предписания от РЗИ – Търговище за спазване на домашна карантина. Карантинирани са и общо 26 техни контактни лица.

През последните 24 часа са регистрирани два смъртни случая, при диагностицирани с COVID-19. Починали са двама мъже на 63 и 69-годишна възраст от община Търговище, хоспитализирани в областната болница.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 26 ноември 2020 - 17:01:04
изглед за печат
Поредно дарение към МБАЛ – Търговище направиха заводите на стъкларския холдинг "Тракия Глас България" ЕАД. То бе представено днес, 26.11.2020 г., във фоайето на областната болница от изпълнителния й директор д-р Иван Светулков. На събитието присъстваха областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков и ръководителите на холдинга: г-н Зеки Будак – директор на „Тракия Глас България” ЕАД, г-н Бахтияр Далгъч – директор на „Пашабахче” ЕАД и г-н Мухсин Мироглу – директор на „Шишеджам Аутомотив България” ЕАД.

Дарението включва ЕКГ-апарат, 2 бр. пулсометри, 2 бр. дистанционни термометри, предпазни костюми, защитни маски, ръкавици и др., общата стойност на което възлиза на 60 000 лв.

Д-р Светулков отправи искрена благодарност към дарителите. „Дарението, което направихте днес има не само финансова равностойност, то е признак на загриженост, съпричастност и човечност. Вие протегнахте ръка за помощ и подкрепихте медицинските екипи в работата им на първа линия, посветена на пациентите, пострадали от тежката пандемия от COVID-19” – заяви изпълнителният директор на МБАЛ – Търговище.

За проявената социална отговорност по отношение проблемите на града, на общината и областта думи на благодарност отправи и областният управител. Г-н Стайков подчерта, че нееднократно холдингът се отзовава на необходимостта от навременна подкрепа.

Към днешна дата в МБАЛ – Търговище са настанени 86 пациенти, диагностицирани с коронавирус, един от които е в тежко състояние, на изкуствена белодробна вентилация. Капацитетът на определените отделения за лечение на COVID-19 e с 90 легла

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 26 ноември 2020 - 12:53:02
изглед за печат
Новопотвърдените случаи на COVID-19, регистрирани при жители на област Търговище през последното денонощие, са 18. В община Търговище инфекцията е установена при 11 лица, в община Попово – при 3. Трима са заболелите в община Омуртаг, а в община Антоново има един нов случай. В община Опака няма доказан нов случай на заболяването. Така общият брой на диагностицираните с коронавирус в областта достигна 1705.

Шест лица от новозаразените са хоспитализирани, а 12 човека са получили предписания от РЗИ-Търговище за спазване на домашна карантина. Под карантина са поставени и общо 33 души, контактни на новите заболели.

През последните 24 часа в област Търговище са регистрирани два нови смъртни случая, вследствие на COVID-19. В МБАЛ – Търговище са починали мъж на 79 г. от община Търговище и 50-годишен жител на община Омуртаг, за когото е установено, че е бил с цироза на черен дроб и на хемодиализно лечение.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 25 ноември 2020 - 13:46:06
изглед за печат
Нови 35 случая на COVID-19 са регистрирани при жители на област Търговище през последното денонощие. С тях общият брой на заболелите от коронавирус в областта става 1687.

В община Търговище инфекцията е установена при 12 лица, в община Попово – при 8. Седем са новопотвърдените случаи в община Омуртаг, в община Опака са 5, а в община Антоново – 3.

Общият брой на хоспитализираните новозаразени е 18, а 17 лица са получили предписания от РЗИ-Търговище за спазване на домашна карантина. Под карантина са поставени и общо 40 души, контактни на новите заболели.

През последните 24 часа в област Търговище са регистрирани нови четири смъртни случая, вследствие на коронавирусното заболяване. В болнични заведения са починали две жени на 70 и 88-годишна възраст и мъж на 78 г. от община Търговище, така също и жена на 67 г. от община Попово.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 184 185 186

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище