Дата / Час


понеделник 01 юли 2024 - 18:43:12
изглед за печат
Малчуганите от Образователен център "Усмивки" гостуваха на Областна администрация - Търговище.
В първия юлски ден децата от "Усмивки" се срещнаха с областния управител на област Търговище Гюрсел Хасанов, неговия заместник Гергана Цонева и екипа на администрацията. Децата научиха повече за работата на институцията, за правомощията на областния управител, неговия заместник и главния секретар на Областна администрация.
"За нас е удоволствие да посрещнем и да разговаряме с толкова умни, възпитани и любознателни деца - бъдещи наши заместници", заяви ръководството на Областна администрация - Търговище.
От своя страна малчуганите споделиха какви искат да станат като пораснат и че освен да играят имат книжки за четене, упражнения и дори летни диктовки.
Областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов и неговият заместник Гергана Цонева пожелаха на децата да имат безгрижно и весело лято, а след ваканцията - да се върнат с нови сили за учебните занятия в училище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 29 юни 2024 - 08:20:27
изглед за печат
Областна администрация - Търговище подкрепи инициативата на децата и педагогическия екип на Детска градина "Осми март" - Търговище за спазване на правилата за движение по пътищата. В навечерието на 29 юни - Национален ден на безопасното движение по пътищата, малчуганите и техните ръководители раздаваха флайери, с апел за спазване на правилата за безопасно движение. Първата спирка на възпитаниците на детската градина бе Областна администрация - Търговище.
"Декларирам, че ще спазвам правилата и ще се движа безопасно, защото обичам децата и ценя живота!", това бе обещанието, което децата поискаха да им бъде дадено и спазвано от всички.
Веднага след акцията бяха подготвили специална програма по темата в двора на ДГ "Осми март", който е оборудван с площадка за обучение по безопасност на движението.
Заместник областният управител на област Търговище Гергана Цонева присъства на инициативата, пожелавайки на децата и техните учители да са все така активни в популяризирането на темата за безопасното движение по пътищата, чрез игрите да учат нова и полезна информация за безопасното предвижване, да спазват правилата като пешеходци, а изграденото отговорно отношение да прилагат и след години, управлявайки моторни превозни средства.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
По повод 30-годишния юбилей на Школата за модерен балет

петък 28 юни 2024 - 11:09:30
изглед за печат
Заместник областният управител на област Търговище Гергана Цонева връчи поздравителен адрес, по повод 30-годишния юбилей на Школата за модерен балет "Вега", с ръководител Марианна Савова.
"През всички тези години Модерен балет "Вега" са еталон за Търговище, за професионализъм, за талант и постоянство, за новаторство и високи успехи. Вашата отдаденост и страст към танца са вдъхновявали много деца и младежи да обичат изкуството и да бъдат изящни личности както на сцената, така и в живота.
Вашият принос към развитието на танцовото изкуство е безценен и достойно оценен от всички нас! "ВЕГА" е символ на гордост! Благодарим Ви за всички емоции през годините, затова, че Ви има, както и за танцовия полет, с който сте устремени да се развивате напред", е отбелязано в поздравителния адрес от името на областния управител на област Търговище Гюрсел Хасанов.
На сцената на Драматичен театър - Търговище "Вега" представи най-атрактивните си танци, печелили редица завоевания и отличия през годините.
"Балет "Вега" подари на своята публика един незабравим концерт-спектакъл, представящ изяществото на танца и магията, която "Вега" винаги носят с присъствието си на сцената! Нека вдъхновението за тях никога не угасва и успехите им да се множат, с удовлетворение и творчески подем", пожела заместник областният управител на област Търговище Гергана Цонева след юбилейния празничен концерт на Школата.
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 юни 2024 - 11:00:15
изглед за печат
С Решение на Министерски съвет от 26 юни 2024 г. Гюрсел Хасанов е назначен за областен управител на област Търговище.
Днес той встъпи в длъжност, приемайки поста от Гергана Цонева.
"За един областен управител и ръководител е много важна експертността на администрацията. Приемам новото предизвикателство с отговорност и уважение към постигнатото до момента. С експертност, стиковка и работа в екип всичко се получава и резултатите не закъсняват. Разчитам на целия екип на Областна администрация - Търговище, за да работим заедно и да вървим напред", заяви новият областен управител на област Търговище Гюрсел Хасанов при встъпването си в длъжност.

Гюрсел Хасанов е роден на 16 октомври 1987 г. Възпитаник е на Професионална гимназия "Джон Атанасов" - гр.Търговище. Завършва висшето си образование в специалност "Актюерски техники в застраховането" в Стопанска академия "Д.А.Ценов" - гр.Свищов. Магистър по финансов мениджмънт. Икономист по образование.
Веднага след дипломирането си работи четири години в застрахователно дружество "БУЛ ИНС", като инспектор ликвидация на щети и оценка на риск. В професионалната си биография от 2014 г. до 2017 г. има административен опит като директор на "Общински пазари" ЕООД - гр.Търговище.
От 2018 г. до този момент заема длъжността директор "Детско и ученическо хранене" в гр.Търговище.
Областна администрация Търговище

четвъртък 27 юни 2024 - 10:58:47
изглед за печат
Със Заповед на министър - председателя на Република България Димитър Главчев за заместник областен управител на област Търговище е назначена Гергана Цонева.
Досегашният заместник областен управител на област Търговище Димитър Станев бе освободен от длъжност.
Припомняме, че Гергана Цонева заема длъжността областен управител на област Търговище от месец юли 2023 г. до момента.
Гергана Цонева е родена на 3 юли 1974 г. в гр.Търговище. Възпитаник е на Второ СУ „Проф.Никола Маринов“ – гр.Търговище. Завършва висшето си образование в Софийския университет „Св.Климент Охридски“ – специалност „Право“.
В професионалния си път Гергана Цонева има опит като юристконсулт в Районна здравноосигурителна каса – Търговище, в Областна служба „Изпълнение на наказанията“ - Търговище и в Община Търговище, като дознател в ОД „Полиция“-Търговище, общински съветник и заместник председател на Общински съвет Търговище, председател на Районната избирателна комисия, член на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Търговище.
През последните дванадесет години Гергана Цонева работи в своя адвокатска практика. Юрист по образование, адвокат по професия Гергана Цонева има зад гърба си 23 години юридически стаж.
Областна администрация Търговище
Кръгла маса по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата - 29 юни

сряда 26 юни 2024 - 19:03:28
изглед за печат
По повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата - 29 юни, в Областна администрация - Търговище, бе проведена кръгла маса по темата. В нея взеха участие областният управител на област Търговище Гергана Цонева, нейният заместник Димитър Станев, представители на Български червен кръст - Търговище и ОД на МВР - Търговище, експерти от Областна администрация, деца и младежи.
"Със съвместни усилия бихме могли да въздействаме за правилното прилагане на правилата за поведение при придвижване. Акцентирайки на безопасността на движение по пътищата като глобален здравен проблем и съществен елемент на общественото благосъстояние, травматизма и смъртността при пътните инциденти би намалял драстично", заяви областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Младежи-доброволци от БЧК - Търговище направиха по време на срещата демонстрации за бързо реагиране по оказване на първа долекарска помощ, кръвоспираща превръзка при нараняване и сърдечен масаж.
"Безопасността на движението по пътищата е отговорност на цялото общество. Превръщайки правилното поведение в навик като водачи на МПС, а също така и като пешеходци, помагаме за опазването на децата и израстването им като отговорни граждани", коментира още областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Мартин Стоянов, началник сектор "Пътна полиция" в гр. Търговище заяви по време на срещата, че основния им приоритет е безопасността на движение по пътищата и спазването на основните правила за това. Той припомни препоръките за безопасна ваканция към децата, както и тези, насочени към възрастните.
Атанас Димитров, началник сектор "Пътна полиция", апелира и акцентира към младите велосипедисти, да бъдат по-внимателни.
"Най-важен е примера, който даваме с нашите действия", заяви в края на срещата областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Областна администрация Търговище

сряда 26 юни 2024 - 19:03:19
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева връчи благодарствено писмо на Информационно обслужване АД, по повод успешното провеждане и организация на изборите за Национален и Европейски парламент, проведени на 9 юни 2024 г.
"Изказвам благодарност на целия Ви екип за усилията и съвместната ни работа, които допринесоха за отразяването на изборния процес. Убедена съм, че и в бъдеще ще продължи ползотворното ни междуинституционално сътрудничество, за да бъде
изборния процес прозрачен и успешен", се казва в благодарственото писмо до изпълнителния директор на Информационно обслужване АД Ивайло Филипов.
На местно ниво благодарственото писмо бе връчено на Виктория Георгиева, директор клон Информационно обслужване АД Търговище.
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 302 303 304

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище