Дата / Час


понеделник 01 април 2024 - 15:11:06
изглед за печат
Днес областният управител на област Търговище Гергана Цонева, заедно със зам.областния управител Димитър Станев, присъстваха на началната пресконференция, с която бе дадено начало на дейностите по проектите за обновяване и модернизация на I СУ "Св. Седмочисленици" и III ОУ "П. Р. Славейков" в гр. Търговище.
По време на пресконференцията кметът на Търговище д-р Дарин Димитров разясни, че обновяването на училищата ще бъде финансирано по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).
"Реконструкцията и модернизацията на образователната среда е важна за нас. Тези ремонти ще допринесат за това тя да е по-привлекателна и така да ангажираме повече учениците", заяви д-р Дарин Димитров.
По време на пресконференцията бе уточнено още, че проектът за модернизация на I СУ възлиза на 4,4 млн. лв., а на III ОУ - на почти 2,5 млн. лв., като срокът за приключване на всички дейности е до края на 2025 г.
В I СУ "Св.Седмочислвници" е предвидено обновяване на цялата сграда - въвеждане на мерки за енергийна ефективност, изграждане на инсталация за производство и консумация на енергия от възобновяеми източници, обнoвление на класните стаи и дворното пространство.
В III ОУ се предвиждат ремонти на покривната конструкция, на комините на газовите котли и на парната инсталация, поставяне на външна изолация, изграждане на инсталация за използването на алтернативни източници на енергия, обновяване на санитарните помещения и ремонт на приземния етаж на сградата.
"Образованието е най-важният фактор за изграждане на добре подготвенo, можещо и развито общество. Обновяването и модернизацията на съвременния облик на училищата и детските градини е основа и предпоставка за развитие на образователната система, функционалната насоченост на нормативната база и подготовката на младите хора. От съществена важност е стимулиращият и благоприятен учебен климат, който създава високи очаквания за всички страни от учебния процес", заяви областният управител на област Търговище Гергана Цонева, относно стартиращия проект по обновяване и модернизация на I СУ и III ОУ.
Областна администрация Търговище

понеделник 01 април 2024 - 15:05:13
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева разгледа изложбата "75 години НАТО и 20 години България в НАТО" в пресклуба на БТА в гр. Търговище.
Експозицията в дигитален формат разкри в кадри и документи ключови исторически моменти, съхранени в архивния фонд на БТА по повод 75-та годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) и 20-та годишнина от присъединяването на България към НАТО.
"Съхраняването и показването на историята такава каквато е, е първото послание на изложбата, посветена на годишнините. Те са и повод да се замислим за обединението, за решенията, които водят до единност, за силата на съгласието", каза областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Тя добави още, че успешните съюзи са тези, които са заложили съхраняването на човешкия живот, а не жертването му.
Областна администрация Търговище

понеделник 01 април 2024 - 14:58:07
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева бе гост на първата за 2024 г. изложба в обновената зала на Художествена галерия "Никола Маринов" в гр.Търговище. Експозицията ЖИВОПИС на художничката Светла Чакърова бе официално открита от директора на галерията Пламен Проданов, който приветства всички гости.
Авторката на изложбата представи 50 картини - акварели и темпери, вдъхновени от природата.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева поздрави организаторите на изложбата, авторката и куратора на експозицията.
"Благодарност към културното богатство, което ни споделяте и възможността да се докоснем до него", заяви областният управител на област Търговище след официалното откриване на изложбата.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 27 март 2024 - 11:57:09
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева връчи символите на град Омуртаг за втори път на кмета Ешреф Ешрефов. Това се случи днес по време на заседание на Общински съвет - Омуртаг, на което присъстваха 22 общински съветници. Припомняме, че до повторно броене на гласовете в Омуртаг се стигна в изпълнение на решение на Върховния административен съд от 7 март 2024 г. След новото преброяване на гласовете в три секционни комисии - в селата Могилец, Беломорци и гр.Омуртаг, ОИК Омуртаг излезе с решение, в което се посочва,че Ешреф Ешрефов остава кмет на общината.
Неговата кандидатура бе издигната от Местна коалиция "Съюз на демократичните сили НДПС", избран на първи тур на кметските избори. Това припомни днес и зам. председателят на ОИК Омуртаг.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева пожела на общинските съветници отговорно и мъдро да посрещат проблемите на Омуртаг, намирайки най-правилните решения за това, в интерес на всички жители на общината.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 18 март 2024 - 12:15:15
изглед за печат
Заместник областният управител на област Търговище Димитър Станев присъства на общинския кръг на националното състезание на МОН по Безопасност на движението, който се проведе в гр.Търговище.
Ill ОУ "П.Р.Славейков" в гр.Търговище бе домакин на състезанието.
След оспорвана надпревара в първа възрастова група V-VII клас бе присъдено първо място на домакините от lll ОУ "П.Р.Славейков", под ръководството на учителите Павлина Стоянова и Росен Мутафов.
Първенци във втора възрастова VIII-X клас група станаха младежите от ПГИИ "Джон Атанасов" - гр.Търговище.
"Адмирации към всички деца и младежи, както и към техните учители и ръководители за наученото по Безопасност на движението. В съвременното общество движението е неизменна част от ежедневието ни, а възможността децата да са запознати с правилата и тяхното правилно прилагане, ги прави отговорни, предпазливи и внимателни пешеходци, а след време и водачи на МПС", коментира заместник областният управител на област Търговище Димитър Станев след състезанието.
Той поздрави победителите, с пожелание да трупат нови знания и практически умения.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 18 март 2024 - 11:38:42
изглед за печат
Заместник областният управител на област Търговище Димитър Станев присъства на стартирането на Регионалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, който се провежда в Професионална техническа гимназия „Цар Симеон Велики“ – гр. Търговище.
В надпреварата вземат участие ученици от 12 гимназии от областите Велико Търново, Габрово, Плевен и Търговище.
Заместник областният управител на област Търговище Димитър Станев пожела успех на младежите в състезанието и поздрави директора на гимназията и екипа му за организацията и предоставените технически условия по провеждане на регионалния кръг.
Участниците и гостите имаха възможността да се запознаят с базата, която разполага ПТГ "Цар Симеон Велики", както и с новите кабинети и лаборатории, оборудвани по национални програми на МОН и с дарения от фирми.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 292 293 294

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище