Дата / Час


петък 01 април 2022 - 12:10:34
изглед за печат
В Търговище ще бъде разкрит Център за подпомагане на лица, потърсили закрила от войната в Украйна. Планирано е той да започне да функционира по подобие на вече работещия в Русе. Решението за предприемането на подобна мярка е на областния управител на област Търговище- Станимир Парашкевов. Именно поради тази причина заместник областният управител Десислава Петрова се срещна с областния управител на Русе Анатоли Станев. Идеята бе да се почерпи опит от създадената организация в крайдунавския град между държавната и местна власт, както и да се види на място съдействието от страна на доброволците, които са изключително активни. Центърът в Русе работи от няколко седмици и се намира на Централната жп гара.

Целта на центъра в Търговище ще бъде всеки да може да получи подробна информация относно възможностите за настаняване в областта, видовете помощ, която може да бъде предоставена на лицето или подкрепа при осъществяване на контакт с други институции – като БЧК, Бюро по труда, Дирекциите „Социално подпомагане“, РУО или РЗИ. Сътрудничеството между двете областни администрации ще продължи и се обмислят варианти за взаимно подпомагане с експертиза, логистика, даже и провеждането на съвместни обучения.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 25 март 2022 - 15:41:37
изглед за печат
Днес, 25.03.2022г., заместник областния управител Десислава Петрова бе гост на официалното откриване на новия STEM център в I ОУ „Христо Ботев” – гр. Търговище.
Събитието уважиха също и началникът на РУО-Търговище г-жа Елка Станчева, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и социална политика“ в Община Търговище г-н Косьо Костов, представители на „Образование и нови технологии“ – Бургас и др.
Гостите бяха посрещнати от директора на учебното заведение г-н Димитър Алексиев, който благодари на всички, които са помогнали за реализирането на този проект.

Инoвaтивният yчeбeн ĸaбинeт e изгpaдeн пo пpoeĸт „3D дигитaлнa твopчecĸa лaбopaтopия“ пo Haциoнaлнa пpoгpaмa „Изгpaждaнe нa yчилищнa ЅТЕМ cpeдa“.
Toй e oбopyдвaн c нaй-нoвитe тexнoлoгии, нeoбxoдими зa пpeминaвaнe ĸъм инoвaтивнo oбyчeниe, нacoчeнo ĸъм пpидoбивaнe нa пpaĸтичecĸи yмeния и yчeнe чpeз зaбaвлeниe.

Заместник областния управител Десислава Петрова поздрави всички присъстващи с откриването на новата, интересна и модерна образователна среда и пожела на ученици и учители удовлетворение и успехи.
Областна администрация Търговище
Днес, 21. 03.22г., в областна администрация-Търговище се проведе първото заседание на Центъра за подпомагане на лица, потърсили закрила от войната в Украйна.

понеделник 21 март 2022 - 15:12:40
изглед за печат
[justify]
Днес, 21. 03.22г., в Областна администрация Търговище се проведе първото заседание на Центъра за подпомагане на лица, потърсили закрила от войната в Украйна.
Той се сформира по предложение на Областния управител Станимир Парашкевов и благодарение на добрата и успешна координация между различните институции, стана възможно в рамките на няколко дни да се организира и проведе учредителното заседание.
Решението за създаване на Център за подпомагане е взето с оглед нарастващата криза с около войната с Украйна и необходимостта от координация на действията около бежанската вълна, както и нуждата на държавата от бързи реакции при евентуално напрежение. Основната задача на новосъздадения център ще бъде координирано мобилизиране на държавните институции, местните органи на властта, гражданските организации и бизнеса за оказване на помощна търсещите закрила от Украйна на територията на област Търговище в рамките на правата и възможностите на законодателството на Република България.

Заседанието бе ръководено от[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 18 март 2022 - 13:36:54
изглед за печат
Информираме Ви, че на 19.03.2022г. ще работи следният ваксинационен пункт на територията на област Търговище :


МБАЛ Търговище АД, гр. Търговище, кв. Запад ,бул. Сюрен:
- събота / 19.03.2022 г./, работно време от 9.00 до 11.00 часа, телефон за записване 0601/6 84 01 и 0601/ 689 97;
Областна администрация Търговище

петък 11 март 2022 - 15:18:54
изглед за печат
Информираме Ви, че на 13.03.2022г. ще работи следният ваксинационен пункт на територията на област Търговище :

МБАЛ Търговище АД, гр. Търговище, кв. Запад ,бул. Сюрен:
- неделя / 13.03.2022 г./, работно време от 9.00 до 11.00 часа, телефон за записване 0601/6 84 01 и 0601/ 689 97;

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 07 март 2022 - 14:13:32
изглед за печат
На 08.03.22г. в 10.45ч. в пресцентъра на Областна администрация -Търговище ще се проведе извънреден брифинг за представителите на медиите, на който ще бъде предоставена наличната до момента информация, относно начините на взаимодействие и обмена на информация между институциите, действията, които ще се предприемат за подкрепа на украинските граждани, имащи нужда от помощ, пристигнали на територията на областта.
Ще присъстват представители на Областната администрация, ОД на МВР, БЧК-Търговище, РЗИ –Търговище, Регионална дирекция „Социално подпомагане“ –Търговище и др.
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 260 261 262

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище