Дата / Час


сряда 15 февруари 2023 - 13:45:09
изглед за печат
Днес, 15 февруари 2023 г., в Областна администрация – Търговище се проведе работна среща по повод зачестилите случаи на обезлесяване на гори в земеделски земи в общините на територията на област Търговище.


На срещата присъстваха областният управител Станимир Парашкевов, директорът на Регионална дирекция по горите – Шумен- инж. Емил Гелов, директорът на Областна дирекция „Земеделие“– Търговище- Донко Донков, представители на горски и ловни стопанства, Общински служби по земеделие, ОД на МВР, кметове и представители на общините в областта.
Обсъдени бяха пропуски при издаването на превозни билети и недостатъчната координация и контрол на дърводобива и експедирането на дървесината.

Всички участници в работната среща постигнаха съгласие да координират действията си с цел засилен контрол на процеса по дърводобив в земеделски територии с характеристики на гори.
Областна администрация Търговище

вторник 14 февруари 2023 - 07:53:49
изглед за печат

Този ден е посветен на труда и любовта на българите към лозата, гроздето и виното. С ритуалното зарязване на лозите, започва новият цикъл на земеделската година.
Надали има българин, който не е отпивал от “течното злато”, което ние наричаме вино. Тази напитка заема особено важна роля в българската история и бит и присъствието ѝ е незаменимо на почти всяка народна празнична трапеза. От хилядолетия българинът почита виното наред с хляба. Израз на любовта му към земята е и желанието за сполука и берекет и почитта към едно растение с хилядолетна история – лозата.
На всички лозари и винари пожелавам здрава и щедра година. Нека са пълни лозята с плод, нека има слънце и животворен дъжд!

Весел празник на всички!

Станимир Парашкевов
Областен управител
На област Търговище

Областна администрация Търговище
Назначените от ЦИК 31 Районни избирателни комисии (РИК) в страната за провеждане на изборите на 2 април стартират своята дейност от 11.02.2023г.

понеделник 13 февруари 2023 - 10:16:24
изглед за печат
На 11.02. 2023г. областният управител Станимир Парашкевов връчи на председателя на комисията Диана Игнатова печатите, с които РИК- Търговище ще работи в следващите месеци, както и ключа за осигуреното за нея помещение в Областна администрация- Търговище.
Областният управител пожела успешна работа на членовете на комисията. Съставът на Районната избирателна комисия в Търговище беше определен от ЦИК, след като на консултациите при областния управител бе постигнато пълно съгласие между политическите партии и коалиции за ръководството ѝ. За изборите за народни представители на 2 април РИК – Търговище се състои от 13 членове.
Областна администрация Търговище

неделя 05 февруари 2023 - 10:50:06
изглед за печат
Днес, 05.02.2023 г., в Пресцентъра на Областна администрация – Търговище се проведоха консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия /РИК/ за 28- ми многомандатен избирателен район - Търговище за предстоящите на 2 април 2023 г. избори за народни представители.

В залата присъстваха представители на парламентарно представените партии и коалиции в 48-то Народно събрание - коалиция ГЕРБ- СДС, коалиция „Продължаваме Промяната“, коалиция, БСП за България“, ПП ДПС, коалиция „Демократична България- обединение“, ПП “Възраждане“ и коалиция „Български възход“. Провеждането на консултациите е във връзка със задължението на Областния управител за определяне състава на РИК, съгласно изискванията на чл. 57, ал. 1, т. 1 и т. 5 във връзка с чл. 19, чл. 59 – 62, чл. 66 и § 1, т. 10 от Изборния кодекс и съобразно Решение № 1584-НС от 2 февруари 2023 г. на ЦИК. Областният управител г-н Станимир Парашкевов откри консултациите, като подробно запозна присъстващите с текста на Решението, в частта за общия брой на членовете на РИК - Търговище. Няма промяна в определеният брой членове за РИК- Търговище от последните избори през октомври, миналата година и отново Комисията ще се състои от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар. Съотношението между партиите и коалициите е, както следва: за Коалиция ГЕРБ- СДС – 4 членове, за Коалиция „Продължаваме Промяната“- 3 членове, за Коалиция "БСП за България" - 1 член; за ПП ДПС - 2 членове; за Коалиция „Демократична България - Обединение" - 1 член, за ПП „Възраждане“- 1 член и за коалиция „Български възход“- 1 член. За пореден път и в дух на диалогичност, по време на консултациите, политическите формации постигнаха пълно съгласие за председател на РИК- Търговище да бъде избрана г-жа Диана Игнатова- юрист, предложена от Коалиция „БСП за България”, както и искането на ПП ДПС за секретар на Комисията да бъде г-н Дениз Хюсниев – юрист. Представителите на парламентарно представените партии се обединиха и около кандидатите за заместник- председателите на РИК – Търговище, г-н Тодор Тодоров- юрист – предложен от Коалиция ГЕРБ- СДС и г-жа Анелия Александрова - предложена от Коалиция „Продължаваме Промяната“.
Районната избирателна комисия осъществява правомощията си от назначаването ѝ с решение на ЦИК – от 11.02.2023 г. до 16.04.2023 г. включително (до 14 дни след произвеждане изборите за народни представители).

Областният управител благодари на представителите на политическите формации за направените предложения и закри консултациите, на които бе постигнато пълно съгласие. Г-н Парашкевов заяви, че всички подадени предложения и подписания протокол от проведената консултация са изпратени до ЦИК в законоустановения срок за окончателно решение за състава на РИК – Търговище.
Областна администрация Търговище

петък 20 януари 2023 - 15:38:28
изглед за печат
Уважаеми лекари и акушери,
За мен е изключително удоволствие да Ви поздравя по повод 21 януари – Деня на родилната помощ !

Изказвам своето уважение и благодарност към всички вас, които първи посрещате новия живот, които се грижите за създаването, опазването и появата на най-голямото чудо – раждането на човек и даряването на надежда и радост! Вашата професия Ви отрежда важно и безценно място в живота на всеки нов човек, за когото сте първи сте положили грижа и внимание.
Пожелавам ви сбъднати професионални мечти, сила и вдъхновение, много щастливи мигове, за да следвате все така всеотдайно призванието си и да дарявате радост на хиляди семейства!
Бъдете здрави!
Честит празник!

Станимир Парашкевов
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ
НА ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ
Областна администрация Търговище
Днес, 6.01.2023 г., се проведе традиционния Богоявленски ритуал за вадене на кръста в Търговище

петък 06 януари 2023 - 12:02:54
изглед за печат
По традиция ритуалът се провежда на площад „Свобода” край градския шадраван в Търговище. На събитието присъстваха областният управител г-н Станимир Парашкевов, заместник областният управител г-н Валери Симеонов, кмета на града д-р Дарин Димитров, председателя на общински съвет- г-жа Емине Якубова, секретаря на областна администрация г-жа Тодорка Танева, секретаря на община Търговище- г-жа Христалина Халачева, представители на различни държавни институции и много граждани.

Ритуалът за Йордановден започна с изпълнения на Духовия оркестър и представители на патриотичен клуб „Възраждане“.
Молебен за здраве и водосвет бе отслужен от ставрофорен иконом Славчо Проданов в съслужение с протойереите Анатоли Тодоров и Бисер Христов.
Точно в 12.00 ч. кръстът бе хвърлен във водите на шадравана, а шестима смелчаци се хвърлиха за улавянето му.
Пръв до него стигна Ваньо Василев, който е от Търговище, но живее и работи в София.
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 270 271 272

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище