Дата / Час


четвъртък 23 юни 2022 - 06:35:11
изглед за печат
По случай 23 юни – Деня на държавния служител, Областния управител на област Търговище поздравява служителите от всички структури и териториални звена на държавната администрация в област Търговище по случай техния професионален празник.
„Уважаеми колеги,
На първо място Ви пожелавам здраве, търпение и удовлетворение. Работете все така с висок професионализъм, за да изградим една още по- полезна и модерна администрация, в името на хората. Защитавайте законите на страната и бъдете безпристрастни в ежедневната си работа. Само така, с общите ни усилия законът винаги ще бъде пътеводител в дейността на държавната администрация
“.

Областна администрация Търговище

сряда 15 юни 2022 - 11:36:30
изглед за печат
Днес, 15.06. 2022г. заместник областния управител Десислава Петрова бе гост на Четвъртите военни игри “Бъди войник” , които се проведоха в Търговище.
Сред официалните лица бяха кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров и полк. Георги Петков – началник на Централно военно окръжие .
Събитието се организира от Военно окръжие – Търговище по повод националната информационна кампания "Бъди войник", която цели популяризиране на военната професия сред обществото и по-конкретно сред учениците.
На стадион „Неделчо Камов” в областния град, където се проведе съревнованието, бяха обявени и наградените участници в състезанието.

Областна администрация Търговище
По повод общественото обсъждане на бизнес план за периода 2022-2026 на „ВиК“ ООД гр. Търговище, състояло се на 9 юни в Комисия по енергийно и водно регулиране /КЕВР/ и евентуалното повишаване цената на водата за област Търговище уточняваме следното:

петък 10 юни 2022 - 09:03:24
изглед за печат
Вик операторите представят своите бизнес планове пред КЕВР за 5 годишни периоди, които съдържат освен инвестиционни намерения и цени на ВиК услугата, т. е цена за водата.
Единствен компетентен орган по приемане, одобряване и утвърждаване на предложените цени е КЕВР.
Съгласно нормативната база, бизнес плановете се предоставят на комисията /КЕВР/, след като са разгледани и обсъдени на заседание на Асоциацията по ВиК на всяка област със съгласувателно становище. Председател на Асоциацията е областния управител. Членове на асоциацията са общините на територията на областта и държавата, в лицето на областния управител. Всяка община е с процентно участие и с право на глас в заседанията. На всяко заседание следва да участват упълномощен от общинския съвет представител на съответната община.
Асоциация по ВиК -Търговище проведе редовно заседание на 11.04.2022г., на което внесеният от ВиК оператора бизнес план за 2022-2026 година беше предложен за съгласуване на общото събрание в рамките законоустановения срок. На заседанието присъстваха упълномощени представители на община Търговище, Омуртаг, Антоново и Опака, като представител на община Попово не присъства. Всички присъстващи общински представители гласуваха ЗА, с изключение на представителя на община Търговище. Съобразно предоставените му правомощия от общинския съвет, беше упълномощен да „НЕ ГЛАСУВА“ предложения бизнес план. Тъй като община Търговище е с най –голям процент участие с право на глас / 30,81%/ в заседанията, предложението за решение не се прие и бизнес плана не беше съгласуван. За гласуването не беше представено мотивирано писмено становище пред Асоциацията и такова не постъпвало в КЕВР. В този случай се дава възможност КЕВР на свое заседание да счете бизнес плана за приет без възражения от общото събрание на Асоциацията по ВиК, независимо от решението на общински съвет Търговище.
Oĸoнчaтeлнo peшeниe зa бизнec плaнa и пpeдлoжeнитe цeни нa „Boдocнaбдявaнe и ĸaнaлизaция“ OOД, гp. Tъpгoвищe KEBP щe пpиeмe нa зaceдaниe нa 29.06.2022 г.

Въпросите, които касаят качеството на ВиК услугата и бъдещето на ВиК оператора, на територията на областта, изиска активното и отговорно участие на всички общини членове на Асоцияциата по ВиК Търговище.
Всички решения на Асоциацията по ВиК в област Търговище се публикува на официалната страница на Областна администрация –Търговище.


Областна администрация Търговище

вторник 07 юни 2022 - 07:01:18
изглед за печат
Под егидата на областния управител се организира Регионален събор Търговище 2022- Първи етап на Националния събор за народно творчество- "Копривщица 2022". Заповядайте да се насладим на автентичния фолклор, представен от над 300 участника- музиканти, танцьори, изпълнители - малки и големи самодейци от цялата област. Авторитетно жури ще определи участниците, които ще представят нашата област в Националния събор в Копривщица през август тази година.
Областна администрация Търговище

понеделник 06 юни 2022 - 10:14:33
изглед за печат
Във връзка с разразилата се буря около 6.30 тази сутрин в областта на община Опака, с. Горско Абланово, на място бяха областния управител Станимир Парашкевов и зам. кмета на община Опака Румен Петков.

Беше извършен оглед на щетите от бедствието в селото. Вследствие на разразилата се буря са съборени покриви и огради на частни домове, паднали са електрически стълбове, дървета и клони, скъсани са кабели на ел. захранването в населеното място.
Екипи на община Опака и Електро разпределение Север работят по отстраняване на повредите по ел. захранването и премахване на падналите клони и дървета от уличната мрежа. Ще бъде създадена организация за описване на нанесените щети . Регионалната служба по социално подпомагане е уведомена да предприеме необходимите действия за подпомагане на засегнатите домакинства. Няма данни за пострадали хора до момента.

Областна администрация Търговище

четвъртък 02 юни 2022 - 09:53:45
изглед за печат
С тържествен ритуал и поклонение бе отбелязана в Търговище 146-та годишнина от гибелта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
Областният управител Станимир Парашкевов и неговия заместник Десислава Петрова, положиха венци и се поклониха пред саможертвата на героите,
дали живота си за свободата на България .
С минута мълчание и включване на сирените точно в 12.00 часа бе отдадена почит към паметта на загиналите за национално освобождение.
В тържественото честване участие взеха ръководители и представители на държавни и общински институции, културни институции и училища,
политически партии и граждани.
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 261 262 263

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище