Дата / Час


сряда 03 март 2021 - 16:30:43
изглед за печат
Днес, 03.03.2021 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков и г-н Панайот Димитров - заместник областен управител на област Търговище се присъединиха към множеството признателни граждани, участващи в честването на Националния празник на България в гр. Търговище. В тържествените прояви, организирани от Община Търговище, се включиха още кметът д-р Дарин Димитров и ръководният екип на Община Търговище, общински съветници, ръководители на държавни, териториални и общински учреждения, културни институции, множество ученици и деца.

Празничният Трети март в областния град започна с молебен за благоденствието на българския народ, отслужен в централния храм „Св. Йоан Рилски”.

Г-н Стайков и г-н Димитров преминаха и маршрутът от похода "Движение с патриотично стихотворение", стартът на който бе в парка "Борово око", а финалът - пред Паметника на българо-руската дружба. Тук точно в 11.00 ч. се състоя и ритуалът за полагане на венци и цветя в памет на загиналите за Освобождението на България от турско робство.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 03 март 2021 - 16:20:09
изглед за печат
Пет са новите случаи на заболяването коронавирус, регистрирани за област Търговище днес, 03.03.2021 г. Заболели са трима жители на община Търговище и двама от община Омуртаг.

Броят на диагностицираните с COVID-19 жители на област Търговище от началото на пандемията до този момент е 2386. Активни към момента са 55 от случаите, като 42 лица са в добро общо състояние и се лекуват в домашна среда, спазвайки наложената им от РЗИ-Търговище карантина, а 13 човека са хоспитализирани. В областната болница са настанени за лечение и 13 пациенти от област Шумен.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 02 март 2021 - 16:36:19
изглед за печат
Девет са новите случаи на заболяването коронавирус, регистрирани за област Търговище днес, 02.03.2021 г. Всички новозаразени са жители на община Търговище. Двама от тях са настанени за лечение в болнично заведение за медицинска помощ, а останалите са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ-Търговище. Карантинирани са и 3 лица, като контактни на новозаболели.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 граждани на област Търговище е 2381. Активните случаи на заболяването към момента са 53, от които 40 лица са в добро общо състояние и са поставени под домашна карантина, а 13 инфектирани са хоспитализирани в трите болнични заведения на областта. В МБАЛ-Търговище се лекуват и 10 пациенти от област Шумен.

До днес срещу COVID-19 са ваксинирани 2773 лица, като само за изминалия ден са били имунизирани общо 215 човека. С напълно завършена имунизация са 404 лица. Останалите 2369 лица, от които 384 лица, ангажирани в изборния процес, имат поставена само първа доза от препарата.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 01 март 2021 - 13:30:03
изглед за печат
Възпитаници на II СУ „Проф. Никола Маринов” – гр. Търговище спазиха първомартенската обредност и закичиха с мартеници областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков и служителите на Областна администрация – Търговище.

По случай хубавия празник Баба Марта, ученици от I клас вързаха по мартеничка на всеки от служителите в администрацията, като пожелаха здраве, успешни дела и добро настроение. След като окичиха всички с червено-белите символи, децата изпълниха и кратка музикално-танцова програма, която допълнително повдигна настроението на присъстващите.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 01 март 2021 - 12:59:20
изглед за печат
Три са новите случаи на коронавирус, регистрирани за област Търговище днес, 01.03.2021 г. Новозаразени са трима жители на община Търговище, като същите са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ-Търговище. Карантинирани са и трима техни контактни лица.

Общият брой на диагностицираните с коронавирус жители на област Търговище до днес е 2372. Активните случаи към момента са 59. В трите многопрофилни болници в областта са хоспитализирани 21 лица, в т.ч. и шестима пациенти от област Шумен.

Излекувани към момента са 2133 човека, а починали са 180 лица.

До този момент са ваксинирани общо 2558 жители на област Търговище, от които 284 лица са имунизирани в дните между 26-28.02.2021 г. С напълно завършена имунизация са 374 лица. С поставена първа доза ваксина са 2184 лица.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 27 февруари 2021 - 13:58:33
изглед за печат
Четири са новите случаи на коронавирус, регистрирани за област Търгвище днес, 27.02.2021 г. Те са разпределени както следва: община Търговище -2, община Попово - 1 и община Омуртаг - 1. Всички новозаболели са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ-Търговище. Карантинирани са също 4 техни контактни лица.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в област Търговище до днес е 2368. Към този момент активни са 58 от тях. В многопрофилните болници в областта се лекуват 18 лица с коронавирус, в това число и петима жители на област Шумен.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 26 февруари 2021 - 14:56:13
изглед за печат
Днес, 26.02.2021 г., министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев участва в официалното откриване на новоизграден STEM център в ОУ „Христо Ботев” – с. Зелена морава, общ. Омуртаг. Събитието уважиха също областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков, началникът на РУО-Търговище г-жа Елка Станчева, , председателят на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ г-н Деян Колев и др.

Гостите бяха посрещнати от директора на учебното заведение г-жа Емилия Стефанова в двора на училището, където бе представена и специална танцова-музикална програма. „С много усилия изградихме този STEM център, спазили сме всички изисквания на МОН и се надявам нашите възпитаници и колегите педагози да работят с желание и ентусиазъм”, сподели г-жа Стефанова. Тя изказа своята благодарност към министър Вълчев за оказаната чест и личното му присъствие в този важен за целия колектив на училището ден. „Ние имаме умни, знаещи и можещи деца. Щастлив съм, че МОН оценява нашите усилия и ни съдейства, за да бъдат те равнопоставени както в национален мащаб, така и сред връстниците си в Европа” – заяви от своя страна областният управител. Г-н Стайков изрази благодарност за навременната подкрепа, която МОН оказва за подобряване състоянието на образователната инфраструктура в област Търговище.

От своя страна министър Красимир Вълчев подчерта, че след поетапното увеличаване размера на учителските възнаграждения, които привличат все повече млади хора към професията, сега се планира ръст в бюджета на МОН за подобряване материалната база на по-малките училища в страната. И заяви, че след настояване от страна на областния управител, Министерството е заделило средства за обновяване на фасадата, коридорите и дворното пространство на основното училище в с. Зелена Морава.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 201 202 203

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище