Дата / Час


вторник 01 ноември 2022 - 07:24:11
изглед за печат

Честит 1-ви ноември- Ден на народните будители!

Уважаеми просветители,
читалищни и библиотечни дейци,
учители, журналисти, писатели, творци на науката и културата,

Уважаеми граждани на област Търговище,
Днес заслужено отдаваме почит и благоговейно си спомняме за народните будители, за делата на онези исторически личности, чиито безусловни думи и дела са бранили и съхранявали националната ни идентичност, тогава, в онези най- трудните времена за нашата България. Исполините на духа, които оставиха след себе си и ни предадоха съзидателната духовна светлина. И днес, такива будители има и сред нас и в най- малкото селце и в големия град - това са хората на образованието, науката и културата, читалищните дейци, краеведите, писателите и поетите, събирачите и пазителите на народна памет, които допринасят за духовното развитие на България.
В този празничен ден отправям своите поздрави и най-добри пожелания към всички Вас за здраве, творчески устрем, вдъхновение и успехи в благородното Ви родолюбиво и просветителско дело! Единни в мислите и делата си, вдъхновени от будителите, да можем да предадем на идните поколения свещените уроци и завети, които ни обединяват в една велика нация.


Честит празник!

Областна администрация Търговище

вторник 18 октомври 2022 - 10:09:31
изглед за печат
Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков откри новопостроения участък Буховци – Белокопитово от автомагистрала „Хемус“. Церемонията се състоя в началото на новия 16,3-километров участък при пътен възел „Буховци-север“. На официалното откриване присъстваха заместник-министър Захари Христов, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Иво Иванов, областният управител на Търговище –Станимир Парашкевов, заместник областния управител на Шумен Христо Павлов, кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров, кмета на община Шумен Любомир Христов и представители на браншови организации.
Министър Шишков връчи на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Иво Иванов разрешенията за ползване на отсечката и на пътния възел "Буховци-север".
Областна администрация Търговище

сряда 12 октомври 2022 - 07:10:58
изглед за печат
Областният управител Станимир Парашкевов изпрати поздравителен адрес до кметовете на общините от региона по повод Деня на българската община. В поздравлението си, г-н Парашкевов благодари на общинските администрации за доброто сътрудничество и пожелава на всички кметове, общински съветници и служители в общинските администрации здраве, удовлетворение и много енергия за модернизиране на местното самоуправление. „Вие сте най-близко до хората, до техните радости, болки и надежди, което прави отговорността Ви особено важна. Защото местното самоуправление е труден и постоянен процес на приемственост и развитие!“, се казва още в поздравителния адрес на областния управител.
Областна администрация Търговище
В IV Основно училище „Иван Вазов“- Търговище за поредна година се отбелязва Европейския ден на спорта в училище

петък 30 септември 2022 - 08:36:46
изглед за печат
Днес в двора на училището беше даден старта на празничен велопоход, който се организира по проект „В планините с орлите“.
Под вещото ръководството на г- н Емил Димитров – преподавател в училището, в днешния ден децата, които се включват, ще изминат на своите велосипеди дълго и трудно трасе, което преминава през селата Лиляк- Александрово- Пресян- Горна Кабда- Долна Кабда- Конак- Любичево-Трескавец- Моравка- Китино-Цветница и Търговище. Г-н В. Симеонов поздрави децата и пожела успех на всички, които подпомагат спортните инициативи в училище.

Европейския ден на спорта в училище се осъществява в последния петък на месец септември, като през тази година е на 30-ти септември. Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.
Областна администрация Търговище

четвъртък 29 септември 2022 - 09:00:49
изглед за печат
Днес, при строги мерки за сигурност и изключителна организация, упълномощени представители на петте общини в региона получиха в Областна администрация Търговище изборните книжа, бюлетините и материалите за вота на 2 октомври. Това стана по предварително изготвен график.
Областният управител Станимир Парашкевов проследи стриктно за своевременното изпълнение на ангажиментите на институцията в изборния процес, съгласно хронограмата, приета с решение на ЦИК, както и оперативните срокове в указанията на Министерски съвет.
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 269 270 271

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище