Дата / Час


вторник 04 юни 2024 - 11:04:03
изглед за печат
Бюлетините за предстоящите избори за народни представители и представители в Европейския парламент, които ще се проведат на 9 юни 2024 година, бяха доставени днес в гр.Търговище.
Бюлетините бяха приети от секретаря на Областна администрация Търговище Тодорка Танева, експерти от администрацията, членове на Районната избирателна комисия (РИК) и служители на реда.
Бюлетините ще бъдат под денонощна 24- часова охрана до раздаването им за изборния ден.
Общият брой на бюлетините за избор на представители за Европейския парламент за област Търговище е 107 800 броя, а общият брой на бюлетините за избор на народни представители за областта е 118 000 броя.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева каза, че организацията на изборния процес е създадена според Хронограмата на Централна избирателна комисия, а материалите ще бъдат раздадени на общинските администрации на територията на област Търговище в законоустановения срок.
Областна администрация Търговище

неделя 02 юни 2024 - 16:35:19
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и нейният заместник Димитър Станев присъстваха на общоградското поклонение по случай 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и нейният заместник Димитър Станев поднесоха венец пред паметника на знаменосеца на Ботевата чета Никола Симов - Куруто.
Цветя бяха поднесени още от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, председателя на Общински съвет Търговище Тахир Тахиров, представители на на институции и граждани.
С едноминутно мълчание точно в 12.00 часа, когато прозвучаха сирените, присъстващите отдадоха почит към делото и саможертвата на Христо Ботев и загиналите за свободата на България.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 01 юни 2024 - 08:25:09
изглед за печат
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, мили деца!
С удоволствие бих искала да Ви поздравя от името на Областна администрация Търговище и лично от мое име, по случай 1 юни - Международния ден на детето!
Бъдете здрави, усмихнати, щастливи! Нека имате безгрижно детство, устрем за знания и мечтателски полет! Запазете най-искрените си и чисти емоции в своето израстване!
Весел празник!

Гергана Цонева
Областен управител на област Търговище
Областна администрация Търговище

събота 01 юни 2024 - 06:03:22
изглед за печат
Заместник областният управител на област Търговище Димитър Станев гостува на празничния концерт – спектакъл на Детска градина „Пчелица“ – гр. Търговище. В концертна зала на ОНЧ „Напредък-1864“ всички възпитаници на детската градина, заедно с техните учители, представиха на публиката вълнуващ спектакъл под надслов „Хубаво е в детската градина“.
Хубаво е в детската градина
с приятели и музика любима,
кошерът по ноти жужи,
за концерт се готви от зори!
С това стихче организаторите посрещаха своите гости, а по време на концерта ги зарадваха с множество музикални и танцови изпълнения, специално подготвени за повода.
„Нашият концерт днес е финалната инициатива на дейностите ни по проект на Националната програма „Хубаво е в детската градина“, по който бяха закупени музикални инструменти, с които децата развиват музикалните си заложби и таланти. Благодаря на целия колектив на Детска градина „Пчелица“ и на всички малки слънчица за старанието и емоциите, с които днес са тук за Вас на тази сцена“, заяви по време на тържествения концерт Милка Николова, директор на детската градина.
Заместник областният управител на област Търговище Димитър Станев поздрави ръководството на Детска градина „Пчелица“, с пожелание за здраве, успехи и нови творчески цели.
Областна администрация Търговище

събота 01 юни 2024 - 06:03:12
изглед за печат
Заместник областният управител на област Търговище Димитър Станев присъства на празничния спектакъл по случай 75-години Детска градина номер 1 "Веселушко" - Търговище. Празникът на малчуганите се състоя в пълната зала на Драматичния театър, където децата подариха на публиката незабравими емоции и вълнение. Организаторите бяха нарекли спектакъла "Веселушко - сбъдната мечта за всички деца" и представи творчеството на малките възпитаници на детската градина.
Областна администрация Търговище

събота 01 юни 2024 - 06:03:01
изглед за печат
Заместник областният управител на област Търговище Димитър Станев присъства на пресконференция за разясняване на процедурата за подбор на кандидати за осигуряване на високотехнологични помощни средства. Пресконференцията се състоя в Клуба на инвалида в гр. Търговище, като в нея разяснения даде Анелия Александрова, началник отдел „Индивидуална оценка на хора с увреждания и социални услуги“ в местната дирекция на Агенцията. Процедурата е по проект "Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания“ по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България, финансиран по Механизма за възстановяване и устойчивост.
Процедурата е обявена за периода 17 май – 17 юли 2024 г., като основната цел е насърчаването на дейностите по осигуряване на лична мобилност и достъпност за хора с трайни увреждания за тяхното социално приобщаване, като се отчитат и специфичните им потребности. Тя ще бъде постигната чрез предоставянето на високотехнологични помощни средства за подобряване на социално-икономическия статус, активността за социално приобщаване и създаване на по-добри възможности на хората с трайни увреждания за водене на независим начин на живот.
По време на пресконференцията стана ясно още, че документите ще се подават до 17 юли, включително, лично от кандидата или от упълномощено лице на кандидата, или от негов законен представител, на място в дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес на лицето с увреждане, с писмо с известие за доставяне (обратна разписка) чрез лицензиран пощенски оператор или по електронен път.
Допускат се да кандидатстват хора с трайни увреждания (деца и възрастни в трудоспособна възраст), съобразно заявената потребност, независимо дали са учащи, заети, безработни или икономически неактивни.
По данни на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в областта общо 9929 човека получават месечна финансовата подкрепа.
Друго важно изискване към кандидатите е да не са получили финансова подкрепа за задоволяване на заявена потребност от конкретното високотехнологично помощно средство, за което кандидатстват, с едни и същи разходи за идентични или сходни дейности, финансирани едновременно от институция, оперираща с публични средства, за подпомагане подобряване на социално-икономическия статус, активността за социално приобщаване и създаване на по-добри възможности за водене на независим начин на живот.
Тричленна комисия ще оценява подадените заявления, като в комисията има представители на общините- Търговище, Попово и Омуртаг.
Областна администрация Търговище

събота 01 юни 2024 - 06:02:50
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и нейният заместник Димитър Станев се включиха в празничното шествие, посветено на 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. По традиция шествието премина през площад "Свобода", предвождано от Духовия оркестър, кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, областния управител на област Търговище Гергана Цонева, нейния заместник Димитър Станев, председателя на Общински съвет Търговище Тахир Тахиров, общински съветници, почетни граждани, детски градини, училища, културни институти и др.
"Нека в този светъл празничен ден, отдавайки почит и уважение към всички, които пазят културно-историческото ни наследство, изкажем благодарността си, че Ви има, че сте сред нас, че предавате на по-младите мисията да бъдете съвременни будители, че се учим от Вашия опит и авторитет!
Всички Вие - съвременни учители и просветители, дейци на изкуството и културата, духовни обединители, сте онази най-ценна светлина, с която всекидневно ни давате повод да ценим огромното значение на просвещението и науката, на идентичността ни, на българските традиции и на общността ни!
Вярвам, че тази любов и всеотдайност, които влагате в работата, преподаването, творчеството си, ще продължи да разпалва жаждата за знания, духовно извисяване, културно богатство", сподели областният управител на област Търговище Гергана Цонева по случай празничният 24 май.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 300 301 302

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище