Дата / Час


вторник 20 октомври 2020 - 15:34:06
изглед за печат
37 са новодиагностицираните с COVID-19 жители на област Търговище през последното денонощие. С тях общият брой на заболелите с коронавирус в областта достигна 559 души.

И днес най-висок е броят на заразените в община Търговище - 30 лица. В община Омуртаг диагностицирани са 4 лица, в община Попово - двама, а в община Антоново - един.

В болнични заведения се лекуват 8 човека от регистрираните в Националната информационна система днес, 20.10.2020 г. Те са настанени в болници на територията на област Търговище, както и в гр. Варна и гр. София.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 19 октомври 2020 - 16:26:59
изглед за печат
Днес, 19.10.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе сред гостите на официалното откриване и представяне на Музеен образователен център. На събитието присъстваха още кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров и секретарят на Общината г-жа Христалина Халачева.

Пред жителите на Търговище бяха презентирани дейностите по проект „Оборудване на Музеен образователен център в Регионален исторически музей –Търговище”, изпълняван с финансовата подкрепа на Министерство на културата по направление: Музеят като образователна среда, за което РИМ – Търговище получи одобрение и финансиране в средата на тази година.

Музейният образователен център е обособен в специално ремонтирано помещение в Свещаровата къща в Търговище, която е част от музейния комплекс в областния град. Центърът е оборудван със съвременни технологии, които да привлекат подрастващите към изучаване миналото на нашите предци.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 19 октомври 2020 - 16:06:03
изглед за печат
23 са новодиагностицираните с COVID-19 лица в област Търговище, регистрирани в Националната информационна система днес, 19.10.2020 г. С положителни резултати от вирусологично изследване са 16 жители на община Търговище, 5 лица в община Омуртаг, както и по един жител на общините Попово и Антоново.

Само един от заболелите е хоспитализиран. Останалите 22 диагностицирани са поставени под домашна карантина с предписание от РЗИ – Търговище, като един от тях е предпочел да прекара периода на изолация в гр. Варна, като информация за случая и осъществяване на текущо наблюдение е подадена до РЗИ – Варна.

Сред карантинираните в Търговище има две деца в ученическа възраст, поради което съучениците им също са получили предписания за спазване на 14-дневна самоизолация. Техните паралелки своевременно са преминали на обучение в електронна среда от разстояние.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 18 октомври 2020 - 13:56:44
изглед за печат
През последното денонощие в област Търговище са регистрирани нови 30 случая на коронавирус. 12 от тях са сред жители на община Търговище, 8 са случаите в община Попово. В община Омуртаг новодиагностицирани са 6 лица, а в община Опака - 4.

Общият брой на хоспитализираните новозаболели е 11. Един от пациентите е настанен за лечение в МБАЛ - Русе, а всички останали се лекуват в болничните заведения на територията на областта.

Предписания за домашна карантина са получили 19 от диагностицираните лица. Сред тях е и учител в детска градина в община Опака, вследствие на което са карантинирани и 15 деца от контактна група.

В област Търговище са регистрирани два смъртни случая, вследствие на COVID-19. В МБАЛ - Омуртаг са починали две жени на 68г. и на 79 г., със съпътстващи заболявания.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 17 октомври 2020 - 19:23:20
изглед за печат
Днес, 17.10.2020 г., на работна визита в област Търговище бе министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Целта на посещението бе да се запознае със създадената организация за управление и ограничаване разпространението на COVID-19.

Заедно с областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков и кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров, министърът посети МБАЛ – Търговище и проведе конструктивен разговор с ръководството на болницата. След това бе направена и инспекция на създадената в лечебното заведение организация по овладяване на усложнената епидемична обстановка. Той проведе работна среща в Регионалната здравна инспекция и участва в заседание на Областния кризисен щаб за борба с разпространението на COVID-19.

„От всичко, което видях на място и поисках като информация, мога да заявя, че организацията в областта е на ниво и няма място за притеснения“, заяви министър Ангелов. От началото на пандемията общият брой на случаите на COVID-19 в област Търговище е 469, активни са 302, хоспитализираните пациенти са 79, а карантинирани са 385 граждани.

Болничните легла в областта са 94, от тях заети са 79. В МБАЛ - Търговище има 10 легла за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи, и 55 легла за консервативно лечение – 42 във Второ вътрешно отделение и 13 в Инфекциозно отделение. Хоспитализирани са 49 лица. При необходимост могат да бъдат разкрити още общо 58 легла, заяви след обстойно разглеждане на обстановката министър Ангелов. Има възможност 10 легла да бъдат обособени на територията на Отделението по урология, чиято дейност ще се измести в Отделението по хирургия, и други 10 в Отделението по кожни болести, като дейността му ще бъде преместена в Очно отделение. В Първо вътрешно отделение могат да бъдат разкрити допълнително 28 легла, а на територията на Детско психиатрично отделение – 10. По още 10 легла могат да бъдат разкрити и в многопрофилните болници в Омуртаг и в Попово.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 17 октомври 2020 - 17:26:19
изглед за печат
В област Търговище са потвърдени нови 39 случая на COVID-19 през последното денонощие. 26 от тях са регистрирани при жители на община Търговище. В община Омуртаг новодиагностицирани са 6 лица, в община Попово - 6, в община Антоново - 1. В община Опака няма доказани случаи на заболяването.

Шестима от потвърдените заболели, които са регистрирани в Националната информационна система днес - 17.10.2020 г., са хоспитализирани в област Търговище.

Под домашна карантина са поставени 33 лица от новодиагностицираните с COVID-19, сред които учител от община Попово и ученик от община Търговище. Контактните ученици от общо две паралелки са получили предписания от РЗИ – Търговище за спазване на 14-дневна самоизолация. В периода обучението им ще се осъществява в електронна среда от разстояние.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 16 октомври 2020 - 16:09:13
изглед за печат
През последното денонощие на територията на област Търговище са регистрирани нови 45 случая на коронавирус. Най-много заболели са установени в община Търговище - 35 лица. В община Омуртаг са диагностицирани 6 лица, в община Опака новорегистрирани са 2 лица. В общините Попово и Антоново е установен по един нов заболял.

Вследствие на заболяването общият брой на новохоспитализираните е 14. С изключение на един пациент, който е настанен за лечение в МБАЛ „Медика – Русе“ – гр. Русе, всички останали се лекуват в болничните заведения на територията на област Търговище.

Другите 30 диагностицирани с COVID-19 са поставени под домашна карантина. Сред тях има един учител и двама ученици с положителни резултати от вирусологично изследване. Контактните ученици от общо три паралелки са получили предписания за спазване 14-дневна карантина. В периода на самоизолация образователният процес ще се осъществява в електронна среда от разстояние.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 178 179 180

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище