Дата / Час


вторник 07 ноември 2023 - 18:24:59
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева откри първото заседание на Общински съвет в гр.Опака за мандат 2023-2027 г.
По време на сесията положиха клетва новоизбраните общински съветници и кметове на кметства, а областният управител на област Търговище Гергана Цонева връчи на кмета на Опака Гюнер Ашимов символите на града.
"Предизборната кампания приключи и сега за Вас предстои по-трудната задача - с хората, с които сте се съревновавали до вчера, от днес да работите рамо до рамо. Нека приоритет във Вашата работа да бъдат законността, интересите на хората и бъдещето на Опака, успешен мандат и по-добри дни", пожела областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Председателят на ОИК - Опака Феим Феимов запозна присъстващите с резултатите от изборите и връчи удостоверенията на новите общински съветници. По данни на ОИК новоизбраният кмет на Опака Гюнер Ашимов е избран с 1597 гласа. А по волята на избирателите в новия Общински съвет на Опака влизат 13 съветници, от които осем от ДПС /Мехидин Кадиров, Рафи Радиев, Ниязи Ниязиев, Нурхан Юсеинов, Мюмюн Мюмюнов, Бехати Османов, Мехтибат Мустафов, Румен Русев/, двама от ГЕРБ /Седат Фехимов, Мирослав Георгиев/, двама от Коалиция Алтернативата на гражданите /Иван Вълчев, Али Кясимов/ и един от БСП /Християн Цонев/.
След тайно гласуване с 9 гласа "за" бе избран Мехидин Кадиров за председател на Общински съвет - Опака.
"За мен е чест и голяма радост да съм сред Вас и да поема управлението на общината. Пред нас стои задачата да подобрим благосъстоянието на хората в община Опака. За мен думата опозиция е неприемлива, може да имаме различия или градивни спорове, но да работим всички заедно и да намираме правилните решения за нашата община", заяви кметът на Опака Гюнер Ашимов по време на първата общинска сесия.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 06 ноември 2023 - 16:00:56
изглед за печат
Със заповед на областния управител на област Търговище Гергана Цонева бе насрочена първата общинска сесия на новия Общински съвет в Община Антоново.
Днес, по време на тържествено заседание, положиха клетва новоизбраният кмет на Антоново Хайредин Мехмедов и 13-те общински съветници.
"Нека всички работите заедно за добруването на Община Антоново. Сигурна съм, че всеки един от Вас е поел този ангажимент, независимо от коя политическа сила е бил издигнат. Пожелавам Ви да бъдете мъдри, добронамерени, разумни, свободни във вземането на решенията и с единство, в интерес на жителите на Антоново, да вървите напред. Успешен мандат!", заяви по време на официалната общинска сесия областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
В началото на сесията председателят на ОИК - Антоново Стела Маринова обобщи резултатите от местния вот в Антоново. За новоизбрания кмет - Хайредин Мехмедов са отчетени 1785 действителни гласа, 57.12% от общо действителните гласове.
"В община Антоново е имало проблеми, има проблеми и ще има такива, но с моя екип правим всичко възможно да ги разрешаваме и да помагаме на хората", каза Хайредин Мехмедов при встъпването си за трети кметски мандат и благодари на всички жители на Антоново, гласували на местните избори.
По време на заседанието новоизбраните общински съветници и кметове на кметства положиха клетва.
"Общинският съвет взима важни решения за развитието на общината и благополучието на жителите, утвърждава правилници и наредби. Всички Вие спечелихте доверието на избирателите, но доверие лесно се губи, затова трябва да сте единни и да вървите заедно напред и нагоре, работейки за жителите на Антоново", заяви председателят на ОИК - Антоново Стела Маринова и пожела попътен вятър на местния парламент.
В него влизат седем представители на ДПС /Юсуф Исмаилов, Бехчет Салимов, Айтен Мехмедова, Ахмед Ахмедов, Сашка Стефанова,Тургай Мурадалиев, Юсуф Юсуфов/, двама на ГЕРБ /Васил Богословов, Боян Харалампиев/, трима на СДС-НДПС /Орхан Мехмедалиев, Енвер Яхов, Бейзат Исуфов/ и един на БСП /Диян Рафаилов/.
За председател на Общински съвет Антоново бе избран Юсуф Исмаилов.
"Вярвам, че ще оправдаем доверието на избирателите да направим Антоново желано място за живеене", заяви новоизбраният председател.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 04 ноември 2023 - 20:10:09
изглед за печат
На Архангелова задушница областният управител на област Търговище Гергана Цонева почете паметта на загиналите воини от Търговище и околията. В знак на признателност институции и граждани положиха цветя пред Войнишкия паметник в Търговище, където по традиция бе отслужена панахида и отдадена почит към загиналите за национално освобождение и обединение.
Събитието бе организирано от Регионален исторически музей - Търговище, Община Търговище и Патриотичен клуб "Възраждане" - Търговище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 01 ноември 2023 - 09:12:04
изглед за печат
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ,
КНИЖОВНИЦИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ,


На днешния 1 ноември, с удоволствие бих искала да Ви поздравя от името на Областна администрация - Търговище и лично от мое име с Деня на народните будители!
Днес всички ние изразяваме своята почит и уважение към
създателите и пазителите на българската духовност, благодарение на които сме съхранили своята идентичност. Всяко време и всяка епоха има своите будители. 1 ноември е празник и на всички съвременни будители, които се грижат за културното и духовно развитие във всички житейски сфери. Пожелавам Ви здраве, вдъхновение, енергия и борбеност, с които да продължавате да се грижите за духовността и знанието, предавайки гордо завещаните ценности на следващите поколения!

Гергана Цонева
Областен управител на област Търговище
Областна администрация Търговище

сряда 01 ноември 2023 - 09:10:04
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева упражни правото си на вот в изборите за местна власт.
"Гласувах за това да продължи европейското развитие на община Търговище. Гласувах за отговорни хора с професионален опит и градивни идеи в управлението на Търговище и регионите", заяви Гергана Цонева.
В избирателна секция номер 15 на ул."Раковски" в гр.Търговище областният управител на област Търговище избра да даде своя вот за кмет на община и общински съветници.
Областна администрация Търговище

четвъртък 26 октомври 2023 - 06:20:48
изглед за печат
Уважаеми строители, инженери, проектанти и всички ангажирани в сферата на строителството - ЧЕСТИТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Приемете от името на Областна администрация - Търговище и лично от мое име най-искрени пожелания за здраве, спорна и съзидателна работа!
Нека Свети Димитър, който покровителства този празник да закриля Вас и Вашите семейства! Нека съграденото от Вас днес бъде предпоставка за развитието и просперитета на област Търговище!
Честит професионален празник!
Честит Димитровден и на всички именици!


Гергана Цонева
Областен управител на област Търговище

Областна администрация Търговище

сряда 25 октомври 2023 - 18:57:25
изглед за печат
В Областна администрация – Търговище бе проведено редовно заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. На заседанието, водено от областния управител на област Търговище Гергана Цонева, присъстваха още заместник областният управител Петя Кирилова, служители на Областна администрация, представители на общините от областта, Областно пътно управление, Регионално управление на образованието, Център за спешна медицинска помощ, Регионална здравна инспекция, Областен съвет на Български Червен кръст, Областен отдел „Автомобилна администрация“ и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
По време на заседанието членовете на комисията приеха отчетената информация за изпълнените мерки по Годишната областна план-програма за БДП през третото тримесечие на настоящата 2023 г.
Бяха обсъдени още въпроси, относно обезопасяването на проблемни участъци от общинските и републикански пътища на територията на областта, както и планирането и провеждането на курсове за участници в движението по пътищата, свързани с оказване на първа помощ на пострадали при пътен инцидент.
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 285 286 287

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище