Дата / Час


четвъртък 05 май 2022 - 10:21:17
изглед за печат
В Областна администрация Търговище бе проведена работна среща във връзка с подготовката и участието на състави за автентичен фолклор от областта в 12-ото издание на Национален събор на народното творчество в Копривщица през м. август тази година.
Срещата бе водена от заместник областния управител Десислава Петрова заедно с представители на петте общини, читалищата и ОД на МВР-Търговище. Присъстващите обсъдиха писмото от Министерство на културата във връзка с условията, изискванията и логистиката за провеждане на един от най-мащабните събори, този в Копривщица. Взе се решение до 13 май общините да подадат в Областна администрация своите предложения за представители в регионалното жури, което ще включва и специалисти от БАН- София, а до 20 май ще се подават заявки от самодейци за участие в регионалния етап. Предвижда се регионалния събор да се проведе на 11 или 12 юни в областния град. До 1 юли екипът на Областна администрация Търговище трябва да представи в Министерство на културата списък с класираните участници за събора в Копривщица, оформен по решение на регионалното жури.
Областна администрация Търговище

петък 15 април 2022 - 11:47:15
изглед за печат
Информираме Ви, че на 17.04.2022г. /НЕДЕЛЯ/ ще работи следният ваксинационен пункт на територията на област Търговище :

МБАЛ Търговище АД, гр. Търговище, кв. Запад ,бул. Сюрен:
- НЕДЕЛЯ/ 17.04.2022 г./, работно време от 9.00 до 11.00 часа,
телефон за записване 0601/6 84 01 и 0601/ 689 97;
Областна администрация Търговище

понеделник 04 април 2022 - 14:25:10
изглед за печат
ЦЕНТЪРА ЗА ПОДПОМАГАНЕ
НА БЯГАЩИТЕ ОТ ВОЙНАТА В УКРАЙНА В ТЪРГОВИЩЕ-
Е ГОТОВ


Готови са помещенията, в които ще започне своята дейност Центъра за подпомагане на лица, потърсили закрила от войната в Украйна. Той се помещава на първия етаж в Областната администрация- Търговище. Оформени са две работни места и офис за предоставяне на допълнителна информация.
Центърът ще започне да функционира като логистичен център, в който ще се предоставя информация на нуждаещите се от различен вид помощ и за тези, които искат да предоставят такава.
За момента е разкрит мобилен телефон, на който ще дежурят служители на Областна администрация –Търговище и ще е на разположение с работното време на администрацията- 9.00-17.30ч.
При промяна на обективната обстановка с пристигащи и търсещи закрила в областта работното време ще е удължено и ще дежурят представители на различни институции, имащи отношение към процеса по предоставяне на помощ- БЧК, ОД на МВР, РЗИ, Бюро по труда и др.

МОБИЛЕН ТЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА ВРЪЗКА: 0894 54 69 55

Очаквайте подробности![ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 01 април 2022 - 12:59:00
изглед за печат
Информираме Ви, че на 3.04.2022г. /НЕДЕЛЯ/ ще работи следният ваксинационен пункт на територията на област Търговище :

МБАЛ Търговище АД, гр. Търговище, кв. Запад ,бул. Сюрен:
- НЕДЕЛЯ/ 03.04.2022 г./, работно време от 9.00 до 11.00 часа,
телефон за записване 0601/6 84 01 и 0601/ 689 97;
Областна администрация Търговище

петък 01 април 2022 - 12:10:34
изглед за печат
В Търговище ще бъде разкрит Център за подпомагане на лица, потърсили закрила от войната в Украйна. Планирано е той да започне да функционира по подобие на вече работещия в Русе. Решението за предприемането на подобна мярка е на областния управител на област Търговище- Станимир Парашкевов. Именно поради тази причина заместник областният управител Десислава Петрова се срещна с областния управител на Русе Анатоли Станев. Идеята бе да се почерпи опит от създадената организация в крайдунавския град между държавната и местна власт, както и да се види на място съдействието от страна на доброволците, които са изключително активни. Центърът в Русе работи от няколко седмици и се намира на Централната жп гара.

Целта на центъра в Търговище ще бъде всеки да може да получи подробна информация относно възможностите за настаняване в областта, видовете помощ, която може да бъде предоставена на лицето или подкрепа при осъществяване на контакт с други институции – като БЧК, Бюро по труда, Дирекциите „Социално подпомагане“, РУО или РЗИ. Сътрудничеството между двете областни администрации ще продължи и се обмислят варианти за взаимно подпомагане с експертиза, логистика, даже и провеждането на съвместни обучения.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 25 март 2022 - 15:41:37
изглед за печат
Днес, 25.03.2022г., заместник областния управител Десислава Петрова бе гост на официалното откриване на новия STEM център в I ОУ „Христо Ботев” – гр. Търговище.
Събитието уважиха също и началникът на РУО-Търговище г-жа Елка Станчева, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и социална политика“ в Община Търговище г-н Косьо Костов, представители на „Образование и нови технологии“ – Бургас и др.
Гостите бяха посрещнати от директора на учебното заведение г-н Димитър Алексиев, който благодари на всички, които са помогнали за реализирането на този проект.

Инoвaтивният yчeбeн ĸaбинeт e изгpaдeн пo пpoeĸт „3D дигитaлнa твopчecĸa лaбopaтopия“ пo Haциoнaлнa пpoгpaмa „Изгpaждaнe нa yчилищнa ЅТЕМ cpeдa“.
Toй e oбopyдвaн c нaй-нoвитe тexнoлoгии, нeoбxoдими зa пpeминaвaнe ĸъм инoвaтивнo oбyчeниe, нacoчeнo ĸъм пpидoбивaнe нa пpaĸтичecĸи yмeния и yчeнe чpeз зaбaвлeниe.

Заместник областния управител Десислава Петрова поздрави всички присъстващи с откриването на новата, интересна и модерна образователна среда и пожела на ученици и учители удовлетворение и успехи.
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 261 262 263

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище