Дата / Час

Областният управител на област Търговище Станимир Парашкевов представи своя нов заместник

четвъртък 18 август 2022 - 09:44:28
изглед за печат
Със заповед на министър –председателя Гълъб Донев за заместник областен управител на област Търговище е назначен Валери Симеонов.

Днес, 18.08.2022г. официално г-н Симеонов встъпи в длъжност, след като вчера , на 17.08.2022г. бе освободена Десислава Петрова, заемала поста заместник областен управител Пред служителите на Областна администрация Търговище г-н Парашкевов прочете заповедта на министър-председателя за новото назначение и заяви, че от новия си заместник и от всички служители в администрация очаква висока отговорност, професионализъм и коректност в работата.

Валери Симеонов е от гр. Търговище, роден на 10.02.1957 г. Има икономическо образование. Дългогодишен служител на администрацията на Община Търговище. Участвал е в работата на РИК и ОИК в Търговище. В периода февруари - май 2017 година е бил областен управител на област Търговище и в периода юни 2021- януари 2022 е бил и заместник областен управител на област Търговище.
Областна администрация Търговище

понеделник 15 август 2022 - 13:25:51
изглед за печат
За поредна година Министерството на културата стартира процедурата за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България“, която се координира от Министерството на културата, Института за фолклор при БАН, със съдействието на Националната комисия на ЮНЕСКО в България.


„Живи човешки съкровища – България” е част от програма на ЮНЕСКО „Живи човешки съкровища", която у нас действа от 2008 г. Целта е да се популяризират и насърчат носителите на нематериално културно наследство, което е застрашено от изчезване, да практикуват дейностите и да предават знанията и уменията си на следващите поколения. „Живите човешки съкровища” са хора, които притежават необходимите познания и умения на най-високо ниво, за да интерпретират или създават специфични елементи от нематериалното културно наследство като свидетелство за живите културни традиции и за творческия гений на гражданите на България.
Процедурата се състои от два етапа -

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 11 август 2022 - 07:09:43
изглед за печат

Централната избирателна комисия със свое решение от 10 август 2022г. назначи Районна избирателна комисия в Двадесет и осми изборен район - Търговище , за изборите за народни представители на 2 октомври 2022г.

Paйoннaтa избиpaтeлнa ĸoмиcия – Tъpгoвищe ще сe състои от 13-члeнa. Председател отново ще бъде адвокат Диана Игнатова. Нейни заместници ще са Людмил Ивaнoв и Тодор Тодоров, а секретар на РИК - Дениз Хюсниев.

Районната избирателна комисия ще встъпи в правомощията си на 13 aвгycт 2022 г.
Целият текст на решението може да видите на официалната страница на ЦИК- https://www.cik.bg/bg/decisions

Областна администрация Търговище
От 11 август до 18 август 2022год. се въвеждат нови противоепидемични мерки в цялата страна

четвъртък 11 август 2022 - 06:25:00
изглед за печат
От днес, четвъртък, 11 август, предпазна маска за лице ще трябва да бъде носена само в лечебни заведения, оптики, аптеки, в институции за предоставяне на социални услуги за деца и възрастни, в градския транспорт, като забраната не включва деца до 6- годишна възраст.
Това е разпоредено в заповед на министъра на здравеопазването , която влиза в сила от днес и ще бъде в сила до 18 август, включително. С издаването на подобна заповед се цели уеднаквяването на противоепитечмичните мерки в цялата страна. Настоящата заповед отменя заповедта на директора на РЗИ- Търговище, която действаше до този момент за територията на област Търговище с № РД- 01-122 от 28.07.2022г.

Целия текст на заповедта на министъра на здравеопазването може да видите да сайта на Министерство на здравеопазването

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2022/08/09/zapoved_obshta_08082022.pdf
Областна администрация Търговище

сряда 10 август 2022 - 13:04:40
изглед за печат
Днес 10.08.2022г.,в пресцентъра на Областна администрация –Търговище се проведе заседание на Междуведомствената комисия за проверка на техническото и експлоатационното състояние на потенциално опасните водни обекти на територията на област Търговище, назначена със Заповед на областния управител на област Търговище.
На заседанието присъстваха представители на Областна администрация- Търговище, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Басейнова дирекция „Черноморски Район“ и Басейнова дирекция „Дунавски район“, Регионална Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и Регионална инспекция по околната среда и водите – Шумен.
В рамките на последния месец са извършени проверки по утвърден график на всички язовири, класифицирани в първа и втора степен на потенциална опасност в областта, като членовете на комисията са проверили техническото и експлоатационното състояние на водоемите, изправността на язовирните стени и съоръженията към тях.
В тази връзка са съставени общо 41 констативни протокола. За 28 язовира бяха направени 43 предписания към общини, собственици и сдружения за напояване и са поставени конкретни срокове за изпълнение.
Предписанията са основно за: премахване на дървета и храсти от язовирните стени, профилиране на преливници и премахване на мрежи от преливници.
Към момента на проверките не са установени язовири с водно ниво близко до преливен ръб, т. е няма опасност от преливане.
Предстоят проверки и на проводимостта на речните корита, както и какво е състоянието на дигите и речните брегове.

Областна администрация Търговище
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за ръководните позиции в РИК –Търговище

събота 06 август 2022 - 08:15:39
изглед за печат
Днес, 06.08.2022 г., в Пресцентъра на Областна администрация – Търговище се проведоха консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия /РИК/ за 28- ми многомандатен избирателен район - Търговище за предстоящите на 2 октомври 2022 г. избори за народни представители.
В залата присъстваха представители на парламентарно представените партии и коалиции в 47-то Народно събрание - коалиция „Продължаваме Промяната“ коалиция ГЕРБ- СДС, коалиция „БСП за България“, ПП ДПС, ПП „Има такъв народ”, коалиция „Демократична България- обединение“ и ПП “Възраждане“.
Провеждането на консултациите е във връзка със задължението на Областния управител за определяне състава на РИК, съгласно изискванията на чл. 60- 62, чл. 65, чл. 66 и § 1, т. 10 от Изборния кодекс и съобразно решение № 1198- НС от 02.08.2022г. на Централна избирателна комисия. Областният управител г-н Станимир Парашкевов откри консултациите, като подробно запозна присъстващите с Решение № 1198-НС от 02.08.2022г на ЦИК, в частта за общия брой на членовете на РИК - Търговище.
РИК- Търговище ще се състои от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като съотношението между партиите и коалициите е, както следва: за Коалиция „Продължаваме Промяната“- 4 членове, за Коалиция ГЕРБ СДС – 3 членове, за ПП “Има такъв народ“- 1 член, за Коалиция "БСП за България" - 1 член; за ПП ДПС - 2 членове; за Коалиция „Демократична България - Обединение" - 1 член, за ПП „Възраждане“- 1член.

В дух на диалогичност, по време на консултациите, политическите формации постигнаха съгласие за председател на РИК- Търговище да бъде избрана г-жа Диана Игнатова- юрист, , предложена от Коалиция „БСП за България”. Подкрепено бе и искането на ПП ДПС за секретар на Комисията. Това да бъде г-н Дениз Хюсниев – юрист. Съгласие бе постигнато и за заместник- председателите на РИК – Търговище, г-н Тодор Тодоров- юрист – предложен от Коалиция ГЕРБ СДС, и г-н Людмил Иванов- също юрист - предложен от Коалиция „Продължаваме Промяната“.
Областният управител благодари на представителите на политическите формации за направените предложения и закри консултациите, на които бе постигнато съгласие. Г-н Парашкевов заяви, чевсички подадени предложения и подписания протокол от проведената консултация ще бъдат изпратени до ЦИК в законоустановения срок за окончателно решение за състава на РИК – Търговище.
Областна администрация Търговище

понеделник 01 август 2022 - 10:10:31
изглед за печат
Екип от експерти на омбудсмана Диана Ковачева ще проведе информационни срещи за гражданите и гражданските организации в Търговище на 3 август. Ден по-късно ще бъде организирана приемна за граждани, съобщиха от пресслужбата на омбудсмана на страната.

Целта на срещите е участниците да бъдат запознати с новата електронна система за приемане на жалби на гражданите и гражданските организации и работата по тях. Информационната среща в Търговище ще бъде от 15:00 ч. в кафе театъра на Образцово народно читалище "Напредък -1864".
Информационните срещи се провеждат по проект „Електронна система за управление работата на администрацията на омбудсмана“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“.
Експертите на омбудсмана организират и изнесени приемни за гражданите в Търговище.

Приемната ще се проведе на 4 август (четвъртък) от 10:00 до 12:00 часа в пресклуба на БТА, на партерния етаж в сградата на Областната администрация.
Обявени са и телефони за предварително записване на граждани за приемната: 0878 592 642; 02/ 81 06 955; и 0601/ 613 11 – за Търговище.
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 265 266 267

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище