Дата / Час


ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми кметове, кметски наместници, граждани,
Ако имате информация за лице, което е поставено под карантина и не спазва забраната за излизане от дома, във връзка с разпространението на корона вирусната инфекция, моля подайте сигнал на телефони: 0886070017; 0893341675 – Дежурен областен съвет за сигурност – Търговище.
Вашите сигнали са важни за нашата правилна реакция


неделя 27 септември 2020 - 16:58:07
изглед за печат
Общо 14 са новите случаи на коронавирус в област Търговище, регистрирани през последното денонощие. В 12 от тях заразяването е установено сред потребители и персонал на хоспис в областния град, в който на 22.09.2020 г. бе диагностициран първия заболял.
Новозаболелите 12 лица са изследвани с PCR-тестове на 24.09.2020 г., поради потвърдени други 16 заразени. Към този момент с COVID-19 са диагнотицирани общо 29 лица, от които 7 души персонал и 23-ма от домуващите.

Всички потребители на хосписа и медицинския персонал са консултирани с инфекционист, който е назначил профилактична терапия. Засега не проявяват характерни за COVID-19 симптоми.

Домуващите с положителен резултат от PCR-тест (общо 21 лица) са настанени в самостоятелни стаи на първия етаж на сградата, в която се помещава социалната услуга. Все още в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище се лекува първата диагностицирана с COVID-19 жена от персонала на хосписа. Днес, 27.09.2020 г., е починал мъж на 84 г., приет в хосписа на 17.07. тази година с отрицателен PCR-тест. Същият е бил в тежко увредено общо състояние и сериозни съпътстващи заболявания.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 25 септември 2020 - 15:50:55
изглед за печат
Днес, 25.09.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков взе участие във регионален форум, организиран от Националното сдружение на общините в Република България. Събитието имаше за цел да се направи избор за представители на общините от Североизточен регион за планиране в Регионалния съвет за развитие (РСР). Форумът бе открит от г-жа Силвия Георгиева – изпълнителен директор на НСОРБ, която представи основните правомощия на Регионалните съвети за развитие и новите им функции в предстоящия програмен период 2021 – 2027 г. РСР има ключова роля в цялостния процес на планиране, управление, координация и изпълнение на регионалния план за развитие, както и в процесите, свързани с изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС. Последва номиниране и избор на представители и заместник-представители в Регионалния съвет за развитие на Североизточен район за планиране. Четирите административни области в обхвата на Североизточния район излъчиха общо 11 представители и 11 заместник-представители, които ще представляват местната власт в Регионалния съвет за развитие. От област Търговище за представители бяха излъчени кметовете на община Търговище д-р Дарин Димитров и на община Опака г-н Мехидин Кадиров. Заместник-представители ще бъдат г-жа Емине Якубова – председател на ОС – Търговище и г-н Юсуф Исмаилов – председател на ОС – Антоново. Г-н Митко Стайков ще запази позицията на председател на Областния съвет за развитие – Търговище. Чрез видео-конферентна връзка участие в срещата взе и г-жа Деница Николов - заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Пред присъстващите в залата, тя представи новия регионален подход за работа на РСР през следващия програмен период, както и интегрираните териториални инвестиции (2021 – 2027 г).

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 25 септември 2020 - 13:39:50
изглед за печат
Общо 19 са новите случаи на коронавирус сред жители на област Търговище, чиито положителни резултати са регистрирани през последното денонощие.
16 от случаите са регистрирани сред потребителите (11 лица) и персонала (5 лица) на хоспис в гр. Търговище. Всички те са изследвани по повод клинични симптоми на една от домуващите. Вследствие на получените резултати, хосписът е поставен под пълна карантина. Като днес са взети проби за вирусологично изследване от всички неизследвани в услугата лица.

Мъж на 51 г. от с. Маково, общ. Търговище, също с положителен PCR-тест, е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище в тежко общо състояние. Пациентът е работник в завод от стъкларския холдинг в града, като последно е бил на работа на 18.09.2020 г. Контактни в дома му са 2 лица – съпруга и дъщеря, които към момента нямат оплаквания в здравословното състояние.

Във II Вътрешно отделение на МБАЛ – Търговище, част от което вече е обособено за лечение на диагностицирани с COVID-19 пациенти, са настанени майка и дъщеря на възраст 45 г. и 22 г. от гр. Търговище. Двете жени са в добро общо състояние. От направеното епидемиологично проучване е установено, че майката е била последно на работното си място в мебелен цех в областния град на 17.09.2020 г., а дъщерята е студентка, но не е посещавала университет. Сред домашните контактни лица – общо 4 души, има и дете в ученическа възраст. Всички са без оплаквания.

Към този момент в МБАЛ – Търговище са хоспитализирани общо 17 лица, диагностицирани с COVID-19.
Епидемиологичните проучвания продължават.

На 25.09.2020 г. в ИО на МБАЛ – Търговище е починала жена на 63 г. от гр. Търговище, инфектирана с коронавирус и хоспитализирана на 16.09.2020 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 24 септември 2020 - 11:07:34
изглед за печат
Общо 17 са новите случаи на коронавирус в област Търговище, чиито положителни резултати са регистрирани днес, 24.09.2020 г.

15 от новозаразените работят в шивашка фирма в гр. Търговище. Всички диагностицирани са жени на възраст между 28 и 62-годишна възраст от населени места в община Търговище, изследвани профилактично, поради по-рано потвърдени случаи на COVID-19 в предприятието. Към момента само две от заболелите имат оплаквания в здравословното състояние, поради които не са били на работните си места седмица преди изследването. При останалите 13 жени заболяването протича без симптоми, като са били на работа до вчера, 23.09.2020 г.

Наличие на коронавирусната инфекция е установено и при двама мъже на възраст 32 г. и 34 г. от гр. Търговище, които работят в заводи към стъкларския холдинг в гр. Търговище. И при двамата се наблюдават характерни за заболяването симптоми, но към момента не се налага хоспитализирането им. Контактните им лица, в това число и дете в ученическа възраст, не съобщават за здравословни проблеми.

Всички заразени, чието заболяване протича без симптоми, както и техните домашни контактни лица са поставени под карантина, като вече са им връчени предписания от служители на РЗИ – Търговище. За случаите са информирани личните им лекари, работодателите на работещите и директорите на училищата на контактните ученици.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 23 септември 2020 - 14:40:48
изглед за печат
Днес, 23.09.2020 г., в Пресцентъра на Областната администрация – Търговище се проведе работна среща, под председателството на Заместник областния управител г-н Панайот Димитров, за обсъждане на предложение на общините Попово и Опака, относно неизпълнение на маршрутни разписания от областната транспортна схема. На срещата присъстваха представители на Община Попово, Община Опака, Областен отдел „Автомобилна администрация“, ОД на МВР – Търговище и НСАПБ.

Заместник областният управител откри работната среща като даде думата на г-н Георги Георгиев, директор дирекция АКРРДС, да запознае присъстващите с внесеното в Областна администрация – Търговище предложение на общините Попово и Опака за неизпълнение на маршрутни разписания с №1.1.1 и №1.1.4 по автобусна линия Попово – Търговище, №2.2.2 и №2.2.3 по автобусна линия Попово – Люблен и №2.1.3 по автобусна линия Попово – Голямо Градище от областната транспортна схема, квота на община Попово, тъй като не могат да бъдат изпълнени условията на чл. 17, ал. 6 от Закона за автомобилните превози и чл. 16, ал. 4 от Наредба №2/15.03.2002 г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 23 септември 2020 - 13:47:02
изглед за печат
Седем нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие за област Търговище.

Два са положителните резултати на служители в шивашка фирма в гр. Търговище, в която има и други по-рано потвърдени случаи на заболяването. Диагностицирани, след профилактично изследване, са две жени на възраст 34 г. и 43 г. от гр. Търговище. Към момента заболяването протича без симптоми. За оплаквания в здравословното състояние не съобщават и техните домашни контактни – общо 5 лица, сред които и две деца в ученическа възраст.

Инфектирана с коронавирус е и жена на 48 г. от с. Пъдарино, общ. Омуртаг, която работи като пакетировач в завод към стъкларския холдинг в гр. Търговище.

Потвърдено е заболяването и при жена на 68 г. от гр. Търговище, контактна на по-рано диагностицирания й съпруг. Същата не съобщава за оплаквания в здравословното й състояние.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 22 септември 2020 - 14:00:43
изглед за печат
Нови два случая на COVID-19 са регистрирани днес, 22.09.2020 г., за област Търговище. В Националната информационна система са вписани като новодиагностицирани две жени на възраст 49 г. от с. Захари Стоянова, общ. Попово и на 60 г. от с. Баячево, общ. Търговище.

Заболялата жена от с. Захари Стояново е била хоспитализирана в МБАЛ „Медика Русе“ – гр. Русе на 19.09.2020 г., с висока температура и кашлица. Тя е контактна на съпруга си, който е с положителен резултат от PCR-тест, считано от 19 септември. Жената е учителка в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Зараево, общ. Попово, като последно е била на работа на 18.09.2020 г. Контактни в училище са 22 ученика. Всички са поставени под домашна карантина за период от 14 дни. Учебният процес в училището ще продължи нормално, при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и строг вътрешен контрол за изпълнението им.

Вторият случай от днес касае 60-годишна жена, работеща като чистач в хоспис в гр. Търговище. Същата е била последно на работа на 8 септември. Тя е приета за лечение на бронхит в МБАЛ – Търговище на 21.09.2020 г., където й е взета проба за вирусологично изследване. След позитивиране на резултата пациентката е приведена за хоспитализация в Инфекциозно отделение.

Информация за случая е подадена на управителя на хосписа, с цел предприемане на цялостна дезинфекция на помещенията в сградата. Предстои планово изследване на всички служители и домуващи.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 172 173 174

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище