Дата / ЧасУважаеми жители на област Търговище,

Приемете моите най-искрени поздравления по случай Националния празник на България!

3 март 1878 г. бележи най-значимото събитие в многовековната история на България – Денят на Освобождението. Ден, за който хиляди български опълченци и революционери и множество воини от други националности са дали живота си – храбро и самоотвержено.

Днес, 143 години по-късно, прекланяйки се пред паметта на всички тези герои, нека помним, че жертвата им е била заради нас, за нашето свободно и достойно настояще. И обединени от чувството на признателност, всеки ден да работим за утвърждаване силата и независимостта на народа ни.

Нека датата 3 март, събрала в едно родолюбието, възторга и преклонението пред освободителите ни, бъде нашият неизчерпаем извор на сили и енергия в стремежа ни за по-доброто бъдеще!

Честит празник!


ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми кметове, кметски наместници, граждани,
Ако имате информация за лице, което е поставено под карантина и не спазва забраната за излизане от дома, във връзка с разпространението на корона вирусната инфекция, моля подайте сигнал на телефони: 0886070017; 0893341675 – Дежурен областен съвет за сигурност – Търговище.
Вашите сигнали са важни за нашата правилна реакция


вторник 02 март 2021 - 16:36:19
изглед за печат
Девет са новите случаи на заболяването коронавирус, регистрирани за област Търговище днес, 02.03.2021 г. Всички новозаразени са жители на община Търговище. Двама от тях са настанени за лечение в болнично заведение за медицинска помощ, а останалите са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ-Търговище. Карантинирани са и 3 лица, като контактни на новозаболели.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 граждани на област Търговище е 2381. Активните случаи на заболяването към момента са 53, от които 40 лица са в добро общо състояние и са поставени под домашна карантина, а 13 инфектирани са хоспитализирани в трите болнични заведения на областта. В МБАЛ-Търговище се лекуват и 10 пациенти от област Шумен.

До днес срещу COVID-19 са ваксинирани 2773 лица, като само за изминалия ден са били имунизирани общо 215 човека. С напълно завършена имунизация са 404 лица. Останалите 2369 лица, от които 384 лица, ангажирани в изборния процес, имат поставена само първа доза от препарата.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 01 март 2021 - 13:30:03
изглед за печат
Възпитаници на II СУ „Проф. Никола Маринов” – гр. Търговище спазиха първомартенската обредност и закичиха с мартеници областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков и служителите на Областна администрация – Търговище.

По случай хубавия празник Баба Марта, ученици от I клас вързаха по мартеничка на всеки от служителите в администрацията, като пожелаха здраве, успешни дела и добро настроение. След като окичиха всички с червено-белите символи, децата изпълниха и кратка музикално-танцова програма, която допълнително повдигна настроението на присъстващите.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 01 март 2021 - 12:59:20
изглед за печат
Три са новите случаи на коронавирус, регистрирани за област Търговище днес, 01.03.2021 г. Новозаразени са трима жители на община Търговище, като същите са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ-Търговище. Карантинирани са и трима техни контактни лица.

Общият брой на диагностицираните с коронавирус жители на област Търговище до днес е 2372. Активните случаи към момента са 59. В трите многопрофилни болници в областта са хоспитализирани 21 лица, в т.ч. и шестима пациенти от област Шумен.

Излекувани към момента са 2133 човека, а починали са 180 лица.

До този момент са ваксинирани общо 2558 жители на област Търговище, от които 284 лица са имунизирани в дните между 26-28.02.2021 г. С напълно завършена имунизация са 374 лица. С поставена първа доза ваксина са 2184 лица.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 27 февруари 2021 - 13:58:33
изглед за печат
Четири са новите случаи на коронавирус, регистрирани за област Търгвище днес, 27.02.2021 г. Те са разпределени както следва: община Търговище -2, община Попово - 1 и община Омуртаг - 1. Всички новозаболели са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ-Търговище. Карантинирани са също 4 техни контактни лица.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в област Търговище до днес е 2368. Към този момент активни са 58 от тях. В многопрофилните болници в областта се лекуват 18 лица с коронавирус, в това число и петима жители на област Шумен.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 26 февруари 2021 - 14:56:13
изглед за печат
Днес, 26.02.2021 г., министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев участва в официалното откриване на новоизграден STEM център в ОУ „Христо Ботев” – с. Зелена морава, общ. Омуртаг. Събитието уважиха също областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков, началникът на РУО-Търговище г-жа Елка Станчева, , председателят на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ г-н Деян Колев и др.

Гостите бяха посрещнати от директора на учебното заведение г-жа Емилия Стефанова в двора на училището, където бе представена и специална танцова-музикална програма. „С много усилия изградихме този STEM център, спазили сме всички изисквания на МОН и се надявам нашите възпитаници и колегите педагози да работят с желание и ентусиазъм”, сподели г-жа Стефанова. Тя изказа своята благодарност към министър Вълчев за оказаната чест и личното му присъствие в този важен за целия колектив на училището ден. „Ние имаме умни, знаещи и можещи деца. Щастлив съм, че МОН оценява нашите усилия и ни съдейства, за да бъдат те равнопоставени както в национален мащаб, така и сред връстниците си в Европа” – заяви от своя страна областният управител. Г-н Стайков изрази благодарност за навременната подкрепа, която МОН оказва за подобряване състоянието на образователната инфраструктура в област Търговище.

От своя страна министър Красимир Вълчев подчерта, че след поетапното увеличаване размера на учителските възнаграждения, които привличат все повече млади хора към професията, сега се планира ръст в бюджета на МОН за подобряване материалната база на по-малките училища в страната. И заяви, че след настояване от страна на областния управител, Министерството е заделило средства за обновяване на фасадата, коридорите и дворното пространство на основното училище в с. Зелена Морава.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 26 февруари 2021 - 08:09:00
изглед за печат
Днес, 26.02.2021 г., област Търговище е единствената в страната, в която няма регистрирани нови случаи на заболяването коронавирус. Общият брой на диагностицираните се запазва и е 2364.

Активните случаи към момента са 54, от които хоспитализирани са 13, а други 41 лица са насочени за домашно лечение и карантина.

През последното денонощие в областта е регистриран един смъртен случай, вследствие на коронавирусната инфекция. Починала е жена на 93 г. от община Търговище със съпътстващо сърдечно-съдово заболяване.

Общият брой на приложените до момента ваксини са 2275, като само през изминалия ден са били приложени 314 първи дози. С напълно завършена имунизация до днес са 374 от жителите на област Търговище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 25 февруари 2021 - 13:56:54
изглед за печат
Три са новите случаи на коронавирус регистрирани за област Търговище през последното денонощие. С COVID-19 са диагностицирани двама жители на община Търговище и един гражданин на община Попово.

Двама от новоинфектираните са приети за лечение в болнични заведения, а един е поставен под домашна карантина с предписание на РЗИ-Търговище.

Общият брой на потвърдените случаи на заболяването в област Търговище до този момент е 2364. Сега активни са 57 от тях, като 15 лица са хоспитализирани в трите многопрофилни болници на територията на областта, а останалите 42 лица са насочени за домашно лечение и карантина.

В област Търговище към 25.02.2021 г. срещу COVID-19 са ваксинирани общо 1961 лица, от които 369 лица са с напълно завършена имунизация

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 200 201 202

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище