Дата / Часпетък 01 март 2024 - 15:59:39
изглед за печат
Представители на Търговищки ученически парламент закичиха областния управител на област Търговище Гергана Цонева с мартеничка за здраве. Младежите зарадваха ръководството на администрацията с предвестниците на пролетта и пожелания за благоденствие през цялата година.
Рано сутринта пък заместник областният управител на област Търговище Димитър Станев също бе изненадан с мартенички. Той посрещна Баба Марта и нейните помощнички, които допринесоха с настроение пролетния празник.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 01 март 2024 - 15:55:59
изглед за печат
Ръководството на Областна администрация - Търговище Ви поздравява, по случай празника на Баба Марта и Деня на самодееца! По традиция в първия ден на месец март всички се закичваме с пролетните предвестници на пролетта - мартеничките! Бъдете здрави и щастливи! Нека късметът е винаги с Вас!
А на Вас - самодейци - желаем творческо вдъхновение и нови идеи!
Честит празник!
Областна администрация Търговище

петък 01 март 2024 - 12:18:41
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева присъства на тържествения концерт по случай Китайската Нова година, който се състоя в концертната зала на ОНЧ „Напредък-1864“ в гр.Търговище.
Сред официалните гости на празника бяха зам.-кметът на Община Търговище Сюзан Алиосманова, директорът на Институт „Конфуций“ в гр.Велико Търново проф. Дун Юенсин, зам. Директорът на Института Мартина Димитрова, директори на институции и др.
По време на концерта гостите в залата имаха възможността да се насладят на изпълненията на малчуганите от ЦДГ „Осми март“, децата от I ОУ "Христо Ботев" - гр.Търговище, изучаващи китайски език. В празничната програма на концерта се включиха и съставите на ОНЧ "Напредък - 1864" - Балет "Галакси", с ръководител Екатерина Петрова, Вокална студия, с ръководители Иванка Иванова и Петя Димова, театралната студиа, ръководена от Грета Неделчева и Детски танцов състав "Джумалийче", с ръководител Стамен Стаменов.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева поздрави организаторите на тържествения концерт, изказвайки възхищението си от подготовката на децата и младежите, техния талант, разнообразни интереси и любознателност към източната култура, език и обичаи.
"Пожелавам на всички годината на Зеления дървен дракон да донесе много успехи, късмет, здраве, 2024 да бъде добра, ползотворна и благодатна", пожела областният управител на област Търговище Гергана Цонева след тържествения концерт.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 28 февруари 2024 - 19:29:29
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева, заедно със зам. областния Димитър Станев присъстваха на официалното откриване на изложбата „Архиви на свободата“, която бе открита в Областна администрация - Разград.
Инициативата за идентични по характер изложби в навечерието на 3 март - Освобождението на България, е съвместна - на Областна администрация - Разград и Областна администрация - Търговище.
Съвместната изложба се организира със съдействието и с предоставени архивни материали и артефакти от Държавен архив – Разград, Регионален исторически музей – Разград, Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ – Разград, Държавен архив – Търговище, Регионална библиотека „Петър Стъпов“ – Търговище, Регионален исторически музей – Търговище и Художествена галерия „Никола Маринов“ – Търговище.
Експозицията в Областна администрация -Разград бе открита от областния управител Владимир Димитров, който сподели с присъстващите, че идеята за нея е възникнала на среща със заместник областния управител Ивелина Игнатова и областния управител на област Търговище - Гергана Цонева, като начин да се отбележи Трети март по различен начин.
Изложбите в двете областни администрации показват документи, рисунки и артефакти от освобожденията на двата града – Разгради Търговище.
Събитието в Разград започна с рецитация на стихотворение на разградския поет и журналист Дулинко Дулев от двама първолаци от ОУ „В. Левски“ Арда и Ава, а „Аз съм българче“ рецитира Никол.
Зам. областният управител Ивелина Игнатова сподели, че ще се радва, ако изложбата провокира размисли за свободата, родовата и общностна памет.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева приветства партньорите в тази инициатива и каза, че Освобождението е брънка от историята ни и копнежа на българите за свобода.
Сред гостите на изложбата в Разград бяха и наследници на опълченци от региона, като един от тях - операторът и фотограф Живко Жечев, е наследник на Дядо Геро, чийто портрет бе сред експонатите в изложбата.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 28 февруари 2024 - 08:41:28
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева откри официално изложбата "ДА БЪДЕШ СВОБОДЕН!", посветена на 3 март - Освобождението на България.
Инициативата за експозицията е на Областна администрация - Търговище, съвместно с Областна администрация - Разград, Художествена галерия "Никола Маринов" - Търговище, Държавен архив Търговище, Регионална библиотека "Петър Стъпов" - Търговище и Регионален исторически музей - Търговище.
Изложбата бе официално открита в Арт галерията на библиотеката, където второкласникът Драгомир Каралийски развълнува присъстващите, рецитирайки стихотворението на Иван Вазов "Аз съм българче".
Гостите имаха възможността да разгледат графиките с историческа тематика на проф. Симеон Халачев, предоставени от Художествена галерия "Никола Маринов", да прочетат и научат повече за участието във войната на опълченците от Търговищкия и Разградския край. В експозицията организаторите бяха включили и най-рано записания спомен за Освобождението на гр.Търговище, военни карти от сраженията при Кацелово и Горско Абланово и др.
"Нека с настоящата изложба отбележим свободата като акт на състояние, тя не е събитие, свободата е състояние на духа. Да бъдеш свободен е не само физическо или политическо измерение, да бъдеш свободен духом е ценност, за която ежедневно си заслужава да полагаме усилия“, каза по време на откриването на изложбата областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Тя изказа благодарност към всички институции, подкрепили инициативата в навечерието на 3 март - Освобождението на България.
"Особено важно е да отбелязваме този ден, да помним събитията, случили се тогава, с уважение към нашите предци, да предаваме историята на идните поколения, за да не се забравя, че Освобождението не е даденост", допълни още областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
"Искахме да събудим общностната памет за събитията, случили се по нашия край довели до Освобождението, да си зададем въпроса дали ценим свободата и както означава тя за нас, да осъзнаем силата на родовата памет и как можем да бъдем полезни на Отечеството си", обясни още зам. областният управител на област Разград Ивелина Игнатова за съвместната инициатива.
По време на изложбата исторически факти за случилото се в Деня на Освобождението на двата града - Търговище и Разград представиха д-р Дарина Колева от Държавен архив - Разград и Николай Ставрев от Регионален исторически музей- Търговище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Областна администрация Търговище Ви кани на изложба

четвъртък 22 февруари 2024 - 14:08:05
изглед за печат
Областна администрация Търговище, съвместно с Областна администрация Разград, Художествена галерия "Никола Маринов", Държавен архив Търговище, Регионална библиотека "Петър Стъпов" - Търговище и Регионален исторически музей - Търговище, има удоволствието да Ви покани на изложбата "ДА БЪДЕШ СВОБОДЕН!", посветена на 3 март - Освобождението на България.
Изложбата ще бъде официално открита на 27 февруари 2024 г./вторник/ от 17.30 часа в Арт галерията на библиотеката.
Гостите ще имат възможността да разгледат графиките с историческа тематика на проф. Симеон Халачев, предоставени от Художествена галерия "Никола Маринов". Присъстващите ще могат да прочетат и научат повече за участието на опълченците от търговищкия и разградския край. В експозицията организаторите са включили и най-рано записания спомен за Освобождението.
Заповядайте!
Областна администрация Търговище

четвъртък 22 февруари 2024 - 07:40:53
изглед за печат
По повод 25-та годишнина от създаването на Областна администрация -Търговище бе организирана инициативата "Ден на отворените врати". Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и екипът й с удоволствие посрещнаха ученици от 1 до 12 клас, представители на I ОУ "Христо Ботев", III ОУ "П.Р.Славейков", I СУ "Св.Седмочисленици", II СУ "Проф.Никола Маринов", ПГИИ "Джон Атанасов ", ПТГ "Цар Симеон Велики", Спортно училище "Никола Симов", Професионална гимназия по земеделие, ПГТХВТ "Алеко Константинов" и Търговищки ученически парламент.
Децата и младежите имаха възможността да се запознаят лично с ръководството на администрацията и работещите експерти по отдели, да научат повече за структурата, дейността и задачите на институцията, правомощията на областния управител, неговия заместник, секретаря и отговорностите на служителите.
По-малките ученици пожелаха да седнат на стола на областния управител, на неговия заместник Димитър Станев и на главния секретар на Областна администрация Тодорка Танева. А изненада за по-големите ученици бе възможността да се срещнат и с предишни областни управители, били начело на администрацията през годините.
Тончо Димитров, Иво Иванов, Петър Карагеоргиев, Емел Расимова, Валери Симеонов и Станимир Парашкевов споделиха с младежите своя опит, най-големите трудности в управлението, разказаха им за важността и значението на екипната работа.
"Тази година отбелязваме 25 години от създаването на Областна администрация Търговище и сме подготвили различни инициативи, с които да отбележим годишнината. Изключително приятно ни беше да посрещнем децата и младежите при нас, да им обясним защо е важно да познават институциите. Младите хора са нашето бъдеще, тяхна ще бъде задачата да ни управляват, да ни лекуват, да ни защитават, да пишат новата история, да имат гражданска позиция", сподели областният управител на област Търговище Гергана Цонева за инициативата.
Тя изказа благодарност на своя екип, както и на предишните областни управители за работата през годините.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 289 290 291

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище