Дата / Час

ВЪВ ВРЪЗКА С ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА ВТОРАТА ГОДИШНИНА ОТ ВОЙНАТА НА РУСИЯ СРЕЩУ УКРАЙНА, ИЗРАЗЯВАМЕ НАШАТА СОЛИДАРНОСТ С УКРАИНСКИТЕ ГРАЖДАНИ !

Областна администрация Търговище Ви кани на изложба

четвъртък 22 февруари 2024 - 14:08:05
изглед за печат
Областна администрация Търговище, съвместно с Областна администрация Разград, Художествена галерия "Никола Маринов", Държавен архив Търговище, Регионална библиотека "Петър Стъпов" - Търговище и Регионален исторически музей - Търговище, има удоволствието да Ви покани на изложбата "ДА БЪДЕШ СВОБОДЕН!", посветена на 3 март - Освобождението на България.
Изложбата ще бъде официално открита на 27 февруари 2024 г./вторник/ от 17.30 часа в Арт галерията на библиотеката.
Гостите ще имат възможността да разгледат графиките с историческа тематика на проф. Симеон Халачев, предоставени от Художествена галерия "Никола Маринов". Присъстващите ще могат да прочетат и научат повече за участието на опълченците от търговищкия и разградския край. В експозицията организаторите са включили и най-рано записания спомен за Освобождението.
Заповядайте!
Областна администрация Търговище

четвъртък 22 февруари 2024 - 07:40:53
изглед за печат
По повод 25-та годишнина от създаването на Областна администрация -Търговище бе организирана инициативата "Ден на отворените врати". Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и екипът й с удоволствие посрещнаха ученици от 1 до 12 клас, представители на I ОУ "Христо Ботев", III ОУ "П.Р.Славейков", I СУ "Св.Седмочисленици", II СУ "Проф.Никола Маринов", ПГИИ "Джон Атанасов ", ПТГ "Цар Симеон Велики", Спортно училище "Никола Симов", Професионална гимназия по земеделие, ПГТХВТ "Алеко Константинов" и Търговищки ученически парламент.
Децата и младежите имаха възможността да се запознаят лично с ръководството на администрацията и работещите експерти по отдели, да научат повече за структурата, дейността и задачите на институцията, правомощията на областния управител, неговия заместник, секретаря и отговорностите на служителите.
По-малките ученици пожелаха да седнат на стола на областния управител, на неговия заместник Димитър Станев и на главния секретар на Областна администрация Тодорка Танева. А изненада за по-големите ученици бе възможността да се срещнат и с предишни областни управители, били начело на администрацията през годините.
Тончо Димитров, Иво Иванов, Петър Карагеоргиев, Емел Расимова, Валери Симеонов и Станимир Парашкевов споделиха с младежите своя опит, най-големите трудности в управлението, разказаха им за важността и значението на екипната работа.
"Тази година отбелязваме 25 години от създаването на Областна администрация Търговище и сме подготвили различни инициативи, с които да отбележим годишнината. Изключително приятно ни беше да посрещнем децата и младежите при нас, да им обясним защо е важно да познават институциите. Младите хора са нашето бъдеще, тяхна ще бъде задачата да ни управляват, да ни лекуват, да ни защитават, да пишат новата история, да имат гражданска позиция", сподели областният управител на област Търговище Гергана Цонева за инициативата.
Тя изказа благодарност на своя екип, както и на предишните областни управители за работата през годините.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 20 февруари 2024 - 11:28:56
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева бе гост на церемонията "10-те най-добри спортиста" на Спортно училище "Никола Симов" - гр. Търговище за 2023 година.
Официалното награждаване на 10-те най-добри спортни надежди на училището започна с поздрав от танцьорите на Модерен балет "Вега" към Младежи дом- Търговище, с художествен ръководител Марианна Савова и пом.треньор Милена Иванова.
Директорът на Спортно училище "Никола Симов" Надежда Коева приветства всички гости, ученици, родители, учители и треньори за постигнатите успехи и високи резултати през 2023 г.
Десето място в класацията на училището зае Александър Христов - спортна гимнастика.
Девето място си разделиха Петър Стефанов - свободна борба кадети и Ростислав Христов - спортна стрелба юноши младша възраст.
Аднан Таиров - свободна борба кадети и Радина Димитрова - спортна стрелба девойки се наредиха на осмо място.
Седма позиция бе отредена за Георги Георгиев - свободна борба момчета.
Шестото място делят двама състезатели: Каан Али - свободна борба деца и Давид Петров - свободна борба деца.
Теодора Боянова се нареди на пета позиция в класацията на най-добрите спортисти на училището. Теодора е състезател по спортна стрелба девойки младша възраст и е национален състезател.
Четвърти стана Панайот Иванов - спортна стрелба юноши младша възраст.
Трето място в класацията зае Никифор Петров - свободна борба момчета.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева връчи призовото второ място, което бе отредено за Джан Ъшък - свободна борба кадети. А почетното първо място завоюва с успехите и постиженията си Халил Садъков - свободна борба момчета.
За първи път бяха връчени две награди "Млади надежди", които отидоха при Никол Николова и Райа Лефтерова, състезатели по свободна борба.
"Нашите спортисти са нашата сила! Вие сте нашата гордост! Благодарим Ви, че прославяте нашия край с постиженията си. А за тях позволете ми да благодаря на Вашите учители, треньори и родители, които въпреки всички трудности Ви подкрепят, за да бъдете не само успели спортисти, но и успели личности", заяви по време на тържественото надграждане областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Тя пожела на спортистите още много отличия и упорита работа по пътя към завладяване на нови върхове.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 19 февруари 2024 - 18:41:03
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и зам. областният Димитър Станев присъстваха на ритуала за поднасяне на венци и цветя по повод 151-годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски.
По традиция възпоменателните прояви започнаха в храм "Св. Йоан Рилски", където бе отслужена панахида в памет на Апостола. А пред барелефа му на площад "Независимост" търговищенци сведоха глава с дълбок поклон пред саможертвата и делото на Апостола.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 07 февруари 2024 - 08:21:44
изглед за печат
В Областна администрация Търговище бе проведена първата работна среща във връзка с разработването на Областна стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в област Търговище за периода 2024-2026 г.
Стратегията трябва да включва мерки и дейности по две направления, които включват осигуряване на обща подкрепа към развитието на потенциала на всяко дете и ученик, както и допълнителна подкрепа, насочена към деца и ученици със специални образователни потребности, деца в риск, с изявени дарби и с хронични заболявания.
Областната стратегия ще се изготви на база на Анализ на потребностите от подкрепа във всяка една община на територията на областта.
По време на срещата заместник областният управител на област Търговище Димитър Станев благодари на представителите на общините за изготвените и вече предоставени ни Анализи на потребностите от подкрепа, заедно с решенията на общинските съвети, както е по изискване.
Припомняме, че Областната стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в област Търговище за периода 2024-2026 г. ще бъде четвърти такъв документ. През 2017 г. бе приета и утвърдена първата стратегия за двугодишен период.
По време на срещата за Секретар на работната група бе определен Стефан Станчев от Регионално управление на образованието.
Областна администрация Търговище

четвъртък 01 февруари 2024 - 13:26:42
изглед за печат
В Областна администрация Търговище бе проведена среща на областния управител на област Търговище Гергана Цонева и зам. областния управител Димитър Станев с генералния консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун.
По време на срещата бе обсъдено икономическото развитие между двете страни, културния обмен и доброто сътрудничество.
Генералният консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун сподели с домакините на срещата за опита си в другите държави, където е бил на работа до момента.
Г-н Оркун подари на областния управител на област Търговище Гергана Цонева луксозен албум с исторически обект в Истанбул. А за спомен от първото си посещение в Търговище генералния консул на Република Турция получи плакет от областния управител, албум с исторически снимки и сведения от миналото на Търговище, както и вино, прославило града навсякъде по света.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева присъства на годишния отчет-анализ на ОДМВР - Търговище

вторник 30 януари 2024 - 18:57:47
изглед за печат
"Няма неразкрити тежки престъпления в областта", заяви главният секретар на МВР Живко Коцев, в присъствието на зам. главния секретар Димитър Кангалджиев, областния управител на област Търговище Гергана Цонева и директора на ОДМВР Търговище Светлин Петев.
"Toвa, ĸoeтo чyx, e, чe имa ĸaĸтo caмoĸpитиĸa, тaĸa и пpeзeнтaция нa дoбpи пpaĸтиĸи в oблacттa нa пpeвeнциятa пo paзлични нaпpaвлeния нa дeйнocт. Toвa е похвално и биx иcĸaл дa го чyвaм нaвcяĸъдe, ĸъдeтo пoceщaвaм cтpyĸтypитe нa MBP", каза още главния ĸoмиcap на МВР при посещението си в Търговище.
По думите му постигнатите резултати се дължат нa дoбpoтo взaимoдeйcтвиe и пapтньopcтвo c инcтитyциитe нa мecтнo нивo и усилията, които полагат са в полза на обществото.
Главният секретар на МВР Живко Коцев поздрави полицейските служители от търговищката дирекция за работата в различните сектори.
"Имa извecтнo пoвишeниe в нивoтo нa peгиcтpиpaнитe пpecтъплeния в peгиoнa. Toвa ce дължи нa yпopитaтa paбoтa пo нoвaтa мяpĸa, ĸacaeщa вoдaчитe, ĸoитo yпpaвлявaт MΠC cлeд yпoтpeбa нa aлĸoxoл и нapĸoтици и нa aдeĸвaтнитe peaĸции пpи peaгиpaнe нa cигнaли зa дoмaшнo нacилиe. Hямa нepaзĸpити тeжĸи пpecтъплeния в областта", коментира още главния секретар на МВР.
Той добави още, че водещо в работата на екипите ще бъде обучението, повишаването на професионалната подготовка на работещите в системата и др.
След представянето на годишния отчет-анализ за дейността през 2023 г. областният управител на област Търговище Гергана Цонева заяви, че Областна администрация работи в партньорство с ОДМВР - Търговище.
"Адмирации към всички служители на ОДМВР Търговище за техния професионализъм в работата, благодаря за отговорната, своевременна и компетентна комуникация, която имаме", заяви още областният управител на област Търговище Гергана Цонева.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 289 290 291

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище