Дата / ЧасБЪЛГАРИЯ С ГРИЖА ЗА ХОРАТА НА УКРАЙНА
БОЛГАРIЯ З ТУРБОТЮ ПРО ЛЮДЕЙ З УКРАЇНИ

Всички граждани и юридичиски лица, който желаят да помогнат на пострадалите от конфликта в Украйна могат да се обърнат към Областните организации на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ. Търговище - За връзка с БЧК –Търговище:
Дежурен- 0601/ 622 50 от 8:30ч.до 17:00ч.
БЧК- https://www.redcross.bg/
НА ВНИМАНИЕТО НА ХОТЕЛИЕРИ И
СОБСТВЕНИЦИ НА КЪЩИ ЗА ГОСТИ

​Във връзка с отпускането на средства на местата за настаняване, вписани в Националния туристически регистър, по Програмата за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в Република България вследствие на военните действия в Република Украйна, съгласно РМС № 145 от 10.03.22г., желаещите да настаняват лица в места за настаняване следва да попълнят приложения НАСТАНЯВАНЕ-ФОРМУЛЯР и да го изпратят на следния мейл: ua.displaced@tourism.government.bg.
ВХОД В СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ

ИНСТРУКЦИИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ВРЕМЕННА ЗАКРИЛАчетвъртък 30 юни 2022 - 14:20:02
изглед за печат
Днес, в Областна администрация Търговище се проведе Регионален форум в рамките на националната застъпническа кампания по проекта „Цветно утре за нашите деца“ в Търговище.
Срещата е организирана от шест неправителствени организации от страната с подкрепата на Областна администрация- Търговище. Дискусията официално бе открита от заместник областния управител Десислава Петрова.
Целта на кампанията, част от която бе и проведената днес инициатива, е приемане на нормативни и законодателни промени за осигуряване на универсален достъп до безплатни лекарства за всички деца на възраст до 3 години, като част от устойчива национална лекарствена политика в България.

Във форума взеха участие представители на различни институции от областта , ангажирани в различна степен с поставените теми-Клуб на НСО, РДСП, БЧК, РЗОК, здравни медиатори и експерти в общините и социалните услуги.


Областна администрация Търговище

сряда 29 юни 2022 - 06:11:54
изглед за печат
По инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) датата 29 юни е обявена с решение на Министерския съвет за Ден на безопасността на движение по пътищата, като по този начин се цели поставянето на акцент върху различни аспекти на безопасността на движението по пътищата.
Датата е избрана целенасочено: преди началото на лятната ваканция за децата и преди множеството пътувания през юли и август, за да се насочи вниманието на обществото към проблемите на безопасното придвижване и необходимостта от спазването на правилата.
През цялата учебна година в учебните програми са заложени ключови теми, свързани с безопасността на движението по пътищата: опасностите от използване на мобилни телефони при шофиране и пресичане на улици, ограничаване на скоростта на движение, важността от поставяне на обезопасителен колан и безопасността на пешеходците. В деня, посветен на безопасността, в училища и детски градини с помощта на БЧК и ОД на МВР в област Търговище са предвидени да се проведат различни инициативи за малки и големи ученици, насочени към това как да се пазим на пътя, как да спазваме правилата за движение .
Нека не забравяме – „На пътя животът е с предимство“.

Областна администрация Търговище

четвъртък 23 юни 2022 - 06:35:11
изглед за печат
По случай 23 юни – Деня на държавния служител, Областния управител на област Търговище поздравява служителите от всички структури и териториални звена на държавната администрация в област Търговище по случай техния професионален празник.
„Уважаеми колеги,
На първо място Ви пожелавам здраве, търпение и удовлетворение. Работете все така с висок професионализъм, за да изградим една още по- полезна и модерна администрация, в името на хората. Защитавайте законите на страната и бъдете безпристрастни в ежедневната си работа. Само така, с общите ни усилия законът винаги ще бъде пътеводител в дейността на държавната администрация
“.

Областна администрация Търговище

сряда 15 юни 2022 - 11:36:30
изглед за печат
Днес, 15.06. 2022г. заместник областния управител Десислава Петрова бе гост на Четвъртите военни игри “Бъди войник” , които се проведоха в Търговище.
Сред официалните лица бяха кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров и полк. Георги Петков – началник на Централно военно окръжие .
Събитието се организира от Военно окръжие – Търговище по повод националната информационна кампания "Бъди войник", която цели популяризиране на военната професия сред обществото и по-конкретно сред учениците.
На стадион „Неделчо Камов” в областния град, където се проведе съревнованието, бяха обявени и наградените участници в състезанието.

Областна администрация Търговище
По повод общественото обсъждане на бизнес план за периода 2022-2026 на „ВиК“ ООД гр. Търговище, състояло се на 9 юни в Комисия по енергийно и водно регулиране /КЕВР/ и евентуалното повишаване цената на водата за област Търговище уточняваме следното:

петък 10 юни 2022 - 09:03:24
изглед за печат
Вик операторите представят своите бизнес планове пред КЕВР за 5 годишни периоди, които съдържат освен инвестиционни намерения и цени на ВиК услугата, т. е цена за водата.
Единствен компетентен орган по приемане, одобряване и утвърждаване на предложените цени е КЕВР.
Съгласно нормативната база, бизнес плановете се предоставят на комисията /КЕВР/, след като са разгледани и обсъдени на заседание на Асоциацията по ВиК на всяка област със съгласувателно становище. Председател на Асоциацията е областния управител. Членове на асоциацията са общините на територията на областта и държавата, в лицето на областния управител. Всяка община е с процентно участие и с право на глас в заседанията. На всяко заседание следва да участват упълномощен от общинския съвет представител на съответната община.
Асоциация по ВиК -Търговище проведе редовно заседание на 11.04.2022г., на което внесеният от ВиК оператора бизнес план за 2022-2026 година беше предложен за съгласуване на общото събрание в рамките законоустановения срок. На заседанието присъстваха упълномощени представители на община Търговище, Омуртаг, Антоново и Опака, като представител на община Попово не присъства. Всички присъстващи общински представители гласуваха ЗА, с изключение на представителя на община Търговище. Съобразно предоставените му правомощия от общинския съвет, беше упълномощен да „НЕ ГЛАСУВА“ предложения бизнес план. Тъй като община Търговище е с най –голям процент участие с право на глас / 30,81%/ в заседанията, предложението за решение не се прие и бизнес плана не беше съгласуван. За гласуването не беше представено мотивирано писмено становище пред Асоциацията и такова не постъпвало в КЕВР. В този случай се дава възможност КЕВР на свое заседание да счете бизнес плана за приет без възражения от общото събрание на Асоциацията по ВиК, независимо от решението на общински съвет Търговище.
Oĸoнчaтeлнo peшeниe зa бизнec плaнa и пpeдлoжeнитe цeни нa „Boдocнaбдявaнe и ĸaнaлизaция“ OOД, гp. Tъpгoвищe KEBP щe пpиeмe нa зaceдaниe нa 29.06.2022 г.

Въпросите, които касаят качеството на ВиК услугата и бъдещето на ВиК оператора, на територията на областта, изиска активното и отговорно участие на всички общини членове на Асоцияциата по ВиК Търговище.
Всички решения на Асоциацията по ВиК в област Търговище се публикува на официалната страница на Областна администрация –Търговище.


Областна администрация Търговище

вторник 07 юни 2022 - 07:01:18
изглед за печат
Под егидата на областния управител се организира Регионален събор Търговище 2022- Първи етап на Националния събор за народно творчество- "Копривщица 2022". Заповядайте да се насладим на автентичния фолклор, представен от над 300 участника- музиканти, танцьори, изпълнители - малки и големи самодейци от цялата област. Авторитетно жури ще определи участниците, които ще представят нашата област в Националния събор в Копривщица през август тази година.
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 262 263 264

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище