Дата / ЧасУважаеми лекари, акушерки и медицински работници,

Приемете моите искрени поздравления по повод Вашия професионален празник – Деня на родилната помощ, известен в народната ни традиция като Бабинден.

В този ден е редно да засвидетелстваме нашата признателност към Вас, които първи посрещате всеки нов живот. Време е да изразим и уважението си към Вас, с благодарност за денонощния труд, всеотдайността и грижите към родилките и новородените деца!

Най-искрените ми пожелания днес са за много здраве за Вас и Вашите близки. Нека работата Ви бъде съпътствана с много положителни емоции и висока удовлетвореност.

Честит празник!
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми кметове, кметски наместници, граждани,
Ако имате информация за лице, което е поставено под карантина и не спазва забраната за излизане от дома, във връзка с разпространението на корона вирусната инфекция, моля подайте сигнал на телефони: 0886070017; 0893341675 – Дежурен областен съвет за сигурност – Търговище.
Вашите сигнали са важни за нашата правилна реакция


четвъртък 21 януари 2021 - 13:02:00
изглед за печат
Три са новите случаи на COVID-19, регистрирани в област Търговище днес, 21.01.2021 г. Новозаразени има в общините Търговище, Омуртаг и Антоново. Двама от заболелите са настанени за лечение в болнични заведения за медицинска помощ, а един е поставен под домашна карантина с предписание на РЗИ-Търговище.

Към този момент общият брой на диагностиците с коронавирус жители на област Търговище е 2285.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 20 януари 2021 - 14:53:36
изглед за печат
Днес, 20.01.2021 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков получи официално отличието „Ангел на благодарността” на фондация „Искам бебе”. Призът му бе връчен в знак на признание за приноса в подкрепа на каузата „Да се раждат повече деца в България!”, както и за съпричастността и активното съдействие за изпълнение на проекти и съвместни инициативи, подпомагащи семействата с репродуктивни проблеми.

Специално да връчи наградата в Търговище бе г-жа Мария Янева – председател на Фондация „Искам бебе”. Тя изказа своята благодарност за ангажираността и отзивчивостта, с които г-н Стайков подкрепя всяка инициатива на Фондацията.

Областният управител също благодари за отличието и заяви готовност да съдейства винаги и според възможностите си. По време на разговора двамата обсъдиха и възможни бъдещи прояви, в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми от област Търговище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 20 януари 2021 - 09:20:40
изглед за печат
Днес, 20.01.2021 г., в област Търговище не са регистрирани нови случаи на заболяването коронавирус.

Общият брой на диагностицираните жители на областта се запазва и е 2282. Значителен спад се отчита при броя на активните случаи на заболяването. Към този момент те са 117. Настанени за лечение в болничните заведения на територията на областта са 18 заразени с коронавирус, а останалите 99 лица са поставени под домашна карантина, с предписания на РЗИ-Търговище.

През последното денонощие, вследствие на COVID-19, е регистриран един смъртен случай. Починал е мъж на 77 г. от община Антоново с придружаващи хронични заболявания, включително на белите дробове и сърцето.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 18 януари 2021 - 14:22:23
изглед за печат
Високопроходим автомобил ще подпомага дейността на специалистите от ЦСМП-Търговище, при необходимост от спешна помощ в труднодостъпните райони на област Търговище. Придобивката вече попълва автопарка на ЦСМП-Търговище, след активното съдействие на областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков.

Днес, 18.01.2021 г., г-н Стайков посети Центъра за спешна медицинска помощ в Търговище и се срещна с директора на структурата д-р Янка Андреева. За оказаната подкрепа тя връчи Благодарствен адрес на областния управител. „Благодарим за Вашата коректност, екзактност, грижа и съпричастност към поставения от нас проблем, който разрешихте изключително бързо, точно и релевантно. Изразявайки своята висока признателност за тази толкова необходима придобивка, ние също поднасяме своите адмирации за нашето ползотворно сътрудничество, партньорство и ангажираност към потребностите на нашата организация!” – се чете в документа.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 18 януари 2021 - 09:57:00
изглед за печат
Нe са регистрирани нови случаи на COVID-19 в област Търговище днес, 18.01.2021 г.

Общият брой на диагностицираните с коронавирус жители на областта се запазва и е 2279. Към този момент активни са 149 случая, като 126 от заболелите лица са в добро общо състояние, което не налага хоспитализиране. 23 лица са настанени за лечение в болничните заведения на територията на област Търговище, като са разпределени по следния начин: МБАЛ-Търговище – 16 пациенти, МБАЛ-Омуртаг – 6 и МБАЛ-Попово – 1.

Броят на излекуваните от коронавирусната инфекция в областта е 1959.

171 лица, заразени с COVID-19, са загубили борбата със заболяването. Последният смъртен случай е регистриран през изминалите почивни дни, когато е починала жена на 74 г. от община Антоново с придружаващо сърдечно-съдово заболяване.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 17 януари 2021 - 08:34:52
изглед за печат
Днес, 17.01.2021 г., няма новорегистрирани случаи на заболяването коронавирус за област Търговище.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на областта е 2279. Към този момент активните случаи са 150, като 23 лица се лекуват в болнични заведения, а останалите 127 инфектирани са с предписани домашно лечение и карантина.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 16 януари 2021 - 12:34:58
изглед за печат
5 са новите случаи на COVID-19, регистрирани за област Търговище днес, 16.01.2021 г. Три от тях са установени в община Антоново, а два - в община Търговище.

Четирима от новозаразените са настанени за лечение в болнични заведения. Един инфектиран е поставен под домашна крантина с предписание на РЗИ-Търговище. Карантинирани са и 6 лица от най-близките контактни на новозаболелите.

Към този момент общият брой на диагностицираните с коронавирус жители на област Търговище е 2279

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 192 193 194

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище