Дата / Час


вторник 21 май 2024 - 18:45:22
изглед за печат
Заместник областният управител на област Търговище Димитър Станев бе гост на официалната церемония по награждаване на победителите в Националния конкурс "България в картини и слово". Конкурсът се провежда за единадесета поредна година и включва три направления, в които децата и младежите могат да изявят своите таланти - литературно творчество, изобразително изкуство и мултимедиен проект. Организатор на конкурса с международно участие е ЦПЛР- ОДК Търговище, които изказаха благодарност на журито за компетентните оценки и поздравиха всички участници, насърчавайки ги отново да се включат в следващото издание.
От името на областния управител на област Търговище Гергана Цонева, нейният заместник Димитър Станев връчи две специални награди за участници от конкурса. Едната бе присъдена на Мариана Дракова, ученик в 6 клас на Първо ОУ "Христо Ботев" - гр. Търговище, участвала в литературния раздел. А другата на Муса Пашов от Първо СУ "Св. Седмочисленици" за мултимедийната му презентация.
"Талантите ни деца трябва да бъдат поощрявани и стимулирани да развиват заложбите и интересите. За това Ви желаем много творческо вдъхновение и нови успехи", пожела заместник областният управител на област Търговище Димитър Станев на победителите.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 21 май 2024 - 18:44:51
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева присъства на представянето на художествени произведения на автори от Търговищки регион, издадени през 2023 година. Поканата за събитието бе отправена от Регионална библиотека "Петър Стъпов" - гр.Търговище, където се състоя срещата с авторите.
Четиринадесет търговищки автори, сред които Георги Иванов, Златка Андонова, Алиме Ахмедова, Гергина Антонова, Антония Атанасова, Антоанета Владева, Нели Драганова, Димитринка Карамфилова, Маргарита Недева и др. запознаха читателите със своето творчество. Представени бяха романи, стихосбирки, импресии, разкази, сборници.
"Възхищаваме се на всички автори от търговищкия край за техния творчески почерк, за желанието, с което пишат и развиват своя вътрешен свят. Желаем им здраве и вдъхновение", пожела областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Организаторите на събитието споделиха, че то е част от инициативата "Национална библиотечна седмица".
Областна администрация Търговище

сряда 15 май 2024 - 12:29:43
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева бе гост на седмата Панорама на професионалното образование, която бе проведена в гр. Търговище. Събитието се организира от Регионално управление на образованието - Търговище, с цел бъдещите осмокласници да се запознаят със специалностите за прием и квалификацията, която биха получили в дадената гимназия. Осем професионални гимназии от областта се включиха в Панорамата, на която кандидат - гимназистите имаха възможност да получат обстойна информация за изучаваните предмети, практическата насоченост, бъдещата професионална реализация и дуалното обучение в паралелките на гимназиите. Гостите на Панорамата на професионалното образование наблюдаваха модни ревю, опитаха кулинарни изкушения, разгледаха земеделска техника, модели на мека мебел, дигитални проекти, електрически системи и др.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева отправи специални адмирации към директора и екипа на Регионално управление на образованието за идейния проект да бъда реализирана в Търговище такава панорама в помощ на осмокласниците и за възможността да развиват с всяка година събитието.
"Тази Панорама на професионалното образование е изключително модерен, достъпен и атрактивен начин младежите и техните родители да се запознат с всички професионални специалности, които могат да изберат за своето развитие и то представено от техни по-големи връстници. Убедена съм, че този иновативен подход ще улесни решението на осмокласниците", заяви областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Директорът на РУО - Търговище Елка Станчева сподели, че през настоящата учебна година общо 811 са учениците, които ще завършат основно образование и ще могат да избират измежду 34 броя паралелки по държавен план -прием в 8 клас. 20 от тях са професионални и 14 профилирани.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
По повод провеждането на 245-я Традиционен пролетен панаир и навършването на 90 г. от именуването на Търговище

вторник 14 май 2024 - 17:05:14
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и нейният заместник Димитър Станев присъстваха на официалното награждаване на победителите в конкурса за художествен проект на пощенска марка, по повод провеждането на 245-я Традиционен пролетен панаир и навършването на 90 г. от именуването на Търговище.
Според изискванията предложенията за визия на пощенската марка трябваше да съдържат връзката на града с панаирната му традиция и да създават позитивен имидж.
Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров връчи първа награда на художника Ивелин Стоянов, а втората за пощенска картичка бе присъдена на Владимир Радев.
Победителите, заедно с кмета на града и директора на Областната пощенска станция Валентин Димитров поставиха заедно печата за валидирането и пускането в употреба на пощенската марка и картичката.
"Това е още една инициатива и паметно събитие, с които Традиционният търговищки пролетен панаир остава в историята и прославя региона. Адмирации към организаторите и победителите, които, спазвайки изискванията на конкурса, са вдъхнали душа в творбите си", коментира областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Тиражът на пощенската марка е 1760 броя, а на картичката – 1000 броя.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 14 май 2024 - 11:23:44
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и нейният заместник Димитър Станев присъстваха на тържествената общинска сесия, по случай 14 май - Деня на Търговище. Празникът започна с ритуал за издигане на знамената на България, Европейския съюз и Търговище на площад "Свобода", в който участваха Духов оркестър "Васил Абрашев" и курсанти към Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Варна.
„Развитието на Търговище е наша обща задача и цел. С добронамереност, с отговорност, с любов, да правим необходимото, за да развиваме града и населените си места. Участие в това може и трябва да има всеки от нас. Дори и с малки стъпки. С малки жестове. С малки дела. Защото колкото и малки да са делата, с обединението на усилията ни, те също растат“, каза кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева връчи поздравителен адрес на кмета, с пожелания за здраве, мъдри и отговорни решения.
"14 май тежи с особено значение и стойност в календара на търговищенци. Носи историческия символ на града ни, традициите на региона в миналото, в едно с признателността и уважението към идентичността и корените, преплетен с настоящия авторитет и с погледа към модерността на утрешния ден. С общи усилия можем да работим заедно за обновлението на Търговище, да вървим напред с отговорност, стремейки се към най-желаната среда, в която да растат идните поколения. Убедена съм, че това наследство и потенциала на Търговище ще бъдат гаранция за успешното заслужено развитие на града", каза по време на тържествената сесия областният управител на област Търговище. По време на сесията кметът на Търговище връчи отличието за почетен гражданин, което бе присъдено на журналистката Петя Цолова.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 14 май 2024 - 11:21:56
изглед за печат
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ТЪРГОВИЩЕ,
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

За мен е чест и удоволствие най-сърдечно да Ви поздравя по случай официалния празник на Търговище - 14 май.
Тази дата тежи с особено значение и стойност в календара на търговищенци.
Носи историческия символ на града ни, традициите на региона в миналото, в едно с признателността и уважението към идентичността и корените, преплетен с настоящия авторитет и с погледа към модерността на утрешния ден. С общи усилия можем да работим заедно за обновлението на Търговище, да вървим напред с отговорност, стремейки се към най-желаната среда, в която да растат идните поколения.
Убедена съм, че това наследство и потенциала на Търговище ще бъдат гаранция за успешното заслужено развитие на града.
Скъпи търговищенци, приемете от името на Областна администрация - Търговище и лично от мое име, най-сърдечни пожелания за здраве и благоденствие, за успехи и просперитет!
ЧЕСТИТ ДЕН НА ТЪРГОВИЩЕ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Гергана Цонева
Областен управител на област Търговище
Областна администрация Търговище

понеделник 13 май 2024 - 10:45:01
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева присъства на официалното откриване на 245-я Традиционен пролетен панаир в Търговище "Изложение 2024".
Мажоретният състав и Духовият оркестър предвождаха дефилето от централния площад „Свобода“ до изложбените зали в Художествена галерия „Никола Маринов“, където официално бе открит 245-я Традиционен пролетен панаир.
„Нека следващата една седмица открие за всички търговци и изложители нови възможности. Нека е време за намиране на нови партньори и съмишленици. Нека за всички посетители е време за положителни емоции“, заяви кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. Над 200 са участниците в търговското изложение в галерията, на откритите площи пред нея, както и на веселия панаир.
"Традиционният търговищки панаир е неизменна част от културно-историческото наследство на града ни, а интересът към него с всяка година става все по-голям. Желая на търговищенци и гостите на града да се насладят на богатата културна програма в панаирната седмица", бе пожеланието на областният управител на област Търговище Гергана Цонева.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 297 298 299

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище