Дата / ЧасБЪЛГАРИЯ С ГРИЖА ЗА ХОРАТА НА УКРАЙНА
БОЛГАРIЯ З ТУРБОТЮ ПРО ЛЮДЕЙ З УКРАЇНИ

Всички граждани и юридичиски лица, който желаят да помогнат на пострадалите от конфликта в Украйна могат да се обърнат към Областните организации на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ. Търговище - За връзка с БЧК –Търговище:
Дежурен- 0601/ 622 50 от 8:30ч.до 17:00ч.
БЧК- https://www.redcross.bg/
НА ВНИМАНИЕТО НА ХОТЕЛИЕРИ И
СОБСТВЕНИЦИ НА КЪЩИ ЗА ГОСТИ

​Във връзка с отпускането на средства на местата за настаняване, вписани в Националния туристически регистър, по Програмата за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в Република България вследствие на военните действия в Република Украйна, съгласно РМС № 145 от 10.03.22г., желаещите да настаняват лица в места за настаняване следва да попълнят приложения НАСТАНЯВАНЕ-ФОРМУЛЯР и да го изпратят на следния мейл: ua.displaced@tourism.government.bg.
ВХОД В СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ

ИНСТРУКЦИИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ВРЕМЕННА ЗАКРИЛАпонеделник 23 май 2022 - 13:39:25
изглед за печат
УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ,
НАУКА И КУЛТУРА! УВАЖАЕМИ ТВОРЦИ!
СКЪПИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ!


С вълнение Ви поздравявам с този светъл български празник – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, честван на 24-ти май. Това не е обикновен официален празник, а ден, в който почитаме и благодарим.
С особена почит обръщаме погледа си към великото и непреходно дело на нашите просветители, Светите братя Кирил и Методий, дело, признато в цял свят и прието като най- ярко свидетелство за жаждата на българина за просвета и наука, за народно самоопределение, култура и духовност.
В този ден благодарим на всички учители, писатели, артисти, художници, творци и пазители на книгите, които предават знанието и ни дават надежда, че българския род и родина ще ги бъде, докато го има и българския дух!
Дух, който се възражда и живее с българските букви, българските книги, българската музика, българското изкуство и българската наука!
Честит празник !

С уважение,

Станимир Парашкевов
Областен управител на област Търговище
Областна администрация Търговище
На 18.05.2022г. в Областна администрация Търговище заседава Постоянна комисия по заетост към областния съвет за развитие в Търговище.

четвъртък 19 май 2022 - 06:58:51
изглед за печат
Заседанието ръководи г-жа Десислава Петрова – заместник областен управител. Основната цел на заседанието бе да се утвърди Регионалната програма за заетост на област Търговище за 2022 г. Целта на регионалната програма за заетост е да допринесе за повишаване на заетостта в нашия регион, намаляване на безработицата и повишаване качеството на работната сила в област Търговище. В обхвата на целевата група се включват: продължително безработни лица; безработни младежи до 29 г.; младежи, които нито се обучават, нито са заети; безработни над 50-годишна възраст; безработни с ниска професионална квалификация; хора с увреждания , в т.ч. обезкуражени лица. По данни на Дирекция „Бюро по труда” към 31.12.2021 г. в област Търговище средногодишното равнище на безработица е било 8,4 % или 4 063 лица.

Участие в срещата взеха представители на общински администрации, дирекция регионална служба заетост –Русе, както и на местните структури на Регионално управление на образованието, Търговско промишлена палата, Регионална дирекция Социално подпомагане, представители на Дирекции „Бюра по труда” от общините в областта, Дирекция „Инспекция по труда”, неправителствени организации, синдикати и др.
За първи път

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Поздравителен адрес от името на Областния управител днес бе връчен на г-жа Мариянна Савова за отличното представяне на балет "Вега" в "България търси талант"

вторник 17 май 2022 - 12:56:41
изглед за печат
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ДО БАЛЕТ "ВЕГА"


Уважаема госпожо Савова,
Уважаеми таньори и всички, които правите магията „ВЕГА“,


Чест е да Ви поздравя с високите успехи на националната танцова сцена!
За всеки град е чест да има такава танцова формация, която успешно привлича и учи младите на стил, естетика, грациозност и обич към танца.

Класирането на балет „Вега“ за финалите, в челната тройка на националния телевизионен формат „България търси талант“, е признание за категоричното успешно представяне на търговищките деца на форум от този ранг и за цялостната Ви творческа работа, като ръководител на състава. Вашите танцови изяви създават истински празнично настроение в пуб.ликата и всички, имали възможността да се докоснат до таланта на Вашите възпитаници!
Приемете моите адмирации за неуморния труд, търпение и всеотдайност. Желая Ви здраве, висок професионализъм и много заслужени аплодисменти.
Скъпи танцьори, продължавайте да бъдете все така работливи, очарователни и танцуващи млади хора, защото само така се прави изкуство на световно ниво!
Успех на всички!С уважение,
Станимир Парашкевов
Областен управител на област Търговище
Областна администрация Търговище

петък 13 май 2022 - 12:54:02
изглед за печат
Информираме Ви, че на 14.05.2022г. /събота/ ще работи следният ваксинационен пункт на територията на област Търговище :

МБАЛ Търговище АД, гр. Търговище, кв. Запад ,бул. Сюрен:
- Събота/ 14.05.2022 г./, работно време от 9.00 до 10.00 часа,
телефон за записване 0601/6 84 01

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 05 май 2022 - 10:21:17
изглед за печат
В Областна администрация Търговище бе проведена работна среща във връзка с подготовката и участието на състави за автентичен фолклор от областта в 12-ото издание на Национален събор на народното творчество в Копривщица през м. август тази година.
Срещата бе водена от заместник областния управител Десислава Петрова заедно с представители на петте общини, читалищата и ОД на МВР-Търговище. Присъстващите обсъдиха писмото от Министерство на културата във връзка с условията, изискванията и логистиката за провеждане на един от най-мащабните събори, този в Копривщица. Взе се решение до 13 май общините да подадат в Областна администрация своите предложения за представители в регионалното жури, което ще включва и специалисти от БАН- София, а до 20 май ще се подават заявки от самодейци за участие в регионалния етап. Предвижда се регионалния събор да се проведе на 11 или 12 юни в областния град. До 1 юли екипът на Областна администрация Търговище трябва да представи в Министерство на културата списък с класираните участници за събора в Копривщица, оформен по решение на регионалното жури.
Областна администрация Търговище

петък 15 април 2022 - 11:47:15
изглед за печат
Информираме Ви, че на 17.04.2022г. /НЕДЕЛЯ/ ще работи следният ваксинационен пункт на територията на област Търговище :

МБАЛ Търговище АД, гр. Търговище, кв. Запад ,бул. Сюрен:
- НЕДЕЛЯ/ 17.04.2022 г./, работно време от 9.00 до 11.00 часа,
телефон за записване 0601/6 84 01 и 0601/ 689 97;
Областна администрация Търговище

понеделник 04 април 2022 - 14:25:10
изглед за печат
ЦЕНТЪРА ЗА ПОДПОМАГАНЕ
НА БЯГАЩИТЕ ОТ ВОЙНАТА В УКРАЙНА В ТЪРГОВИЩЕ-
Е ГОТОВ


Готови са помещенията, в които ще започне своята дейност Центъра за подпомагане на лица, потърсили закрила от войната в Украйна. Той се помещава на първия етаж в Областната администрация- Търговище. Оформени са две работни места и офис за предоставяне на допълнителна информация.
Центърът ще започне да функционира като логистичен център, в който ще се предоставя информация на нуждаещите се от различен вид помощ и за тези, които искат да предоставят такава.
За момента е разкрит мобилен телефон, на който ще дежурят служители на Областна администрация –Търговище и ще е на разположение с работното време на администрацията- 9.00-17.30ч.
При промяна на обективната обстановка с пристигащи и търсещи закрила в областта работното време ще е удължено и ще дежурят представители на различни институции, имащи отношение към процеса по предоставяне на помощ- БЧК, ОД на МВР, РЗИ, Бюро по труда и др.

МОБИЛЕН ТЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА ВРЪЗКА: 0894 54 69 55

Очаквайте подробности![ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 260 261 262

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище