Дата / ЧасВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми кметове, кметски наместници, граждани,
Ако имате информация за лице, което е поставено под карантина и не спазва забраната за излизане от дома, във връзка с разпространението на корона вирусната инфекция, моля подайте сигнал на телефони: 0886070017; 0893341675 – Дежурен областен съвет за сигурност – Търговище.
Вашите сигнали са важни за нашата правилна реакция


четвъртък 29 октомври 2020 - 17:03:21
изглед за печат
Нови 54 случая на COVID-19 са регистрирани в област Търговище през последното денонощие. Заразени има и в петте общини на областта. В община Търговище инфектирани са 18 лица, в община Попово – 16, община Омуртаг – 10, община Опака – 9 и в община Антоново – 1. Така общият брой на диагностицираните с коронавирус към 29.10.2020 г. достигна 950.

От новорегистрираните днес заразени 11 души са хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 43 човека са насочени за спазване на домашна карантина и лечение.

Общо 13 от регистрираните днес случаи в община Попово са установени в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в с. Медовина. Сред тях са осем души от персонала на социалното заведение и петима от потребителите му. Съгласно препоръките на МЗ, всички са изолирани в самостоятелни стаи, без да се допуска взаимодействие със здрави потребители и обслужващ персонал.

В област Търговище са регистрирани два нови смъртни случая. В болнични заведения са починали жена на 50 г. от гр. Попово и мъж на 62 г. от гр. Търговище, чийто резултат от PCR-тест се е позитивирал след смъртта му.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 29 октомври 2020 - 17:00:09
изглед за печат
Днес, 29.10.2020 г., се проведе извънредно заседание в електронна среда на Областния координационен щаб за борба с COVID-19. С цел да се ограничи разпространението на инфекцията от коронавирус, се въвеждат по-строги противоепидемични мерки на територията на област Търговище, считано от 29.10.2020 г. до 12.11.2020 г. Същите са подробно описани в Заповед № 404, посписана от г-н Панайот Димитров, изпълняващ функциите на областен управител на област Търговище.

С днешната заповед се регулира неприсъственото обучение на учениците от гимназиален етап на образование, както и се преустановяват груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска по отношение на дейностите по интереси и занималните за ученици от начален и прогимназиален етап на образование, които са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки. Преустановяват се и присъствените занимания в центровете за подкрепа на личностното развитие.

Регламентира се и провеждането на културни, развлекателни и спортни прояви. Преустановява се организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти. На всички пазари, тържища и базари на открито и закрито се създава организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от 1,5 м. между посетителите.
Преустановява се организирането и провеждането на масови мероприятия както на открито, така и на закрито. А в ритуалните зали за сватби, кръщенета и погребения ще се допускат до 10 души.
Въвежда се забрана за провеждането на групови занимания в читалищата и групови самодейни изяви. Разрешени остават индивидуалните занимания, но при строго спазване на противоепидемичните мерки и дезинфекция след всяко занимание.

Превозвачите от обществения транспорт се задължават да увеличат броя или големината на автобусите, където е възможно, с цел намаляване на гъстотата на лицата в обществения транспорт.
За срок до 30.11.2020 г. се преустановява провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ в област Търговище. Забраняват се и свижданията в болничните заведения, при определени изключения.

Всички контролни органи ще осъществяват засилен контрол в контролираните от тях обекти и дейности и ще създават организация за изпълнението на противоепидемичните мерки.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 28 октомври 2020 - 15:51:31
изглед за печат
В област Търговище са регистрирани нови 39 случая на коронавирус през последното денонощие. С тях общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на областта става 896.

27 лица са дали положителни проби за COVID-19 в община Търговище. В община Омуртаг новозаболели са 5 лица, в община Попово - 4 лица и в община Опака - 3 лица.

12 новодиагностицирани с коронавирус са хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ. Останалите 27 инфектирани са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ - Търговище. Предписания за карантиниране са връчени и на всички установени контактни лица на регистрираните днес инфектирани.

През последното денонощие в област Търговище са регистрирани два смъртни случая, вследствие на коронавирусната инфекция. В болнични заведения са починали две жени, съответно на 52 г. от община Търговище и на 61 г. от община Омуртаг.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 28 октомври 2020 - 11:58:43
изглед за печат
Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков е диагностициран с коронавирус. Той е почувствал обща отпадналост вчера, 27.10.2020 г., като своевременно е дал проба за вирусологично изследване. Резултатът му се е позитивирал днес, 28.10.2020 г.

Към момента г-н Стайков се чувства добре и съгласно предписание на РЗИ – Търговище ще прекара 14 дни под домашна карантина. Областният управител е съобщил всички свои контактни лица, които се проучват от РЗИ – Търговище. Предстои да им бъдат връчени предписания за самоизолация. От служителите на Областна администрация – Търговище карантинирани са три лица, които към момента са в добро общо състояние и нямат оплаквания по отношение здравословното им състояние.

Днес в сградата на Областна администрация – Търговище бе извършена частична дезинфекция. В почивните дни лицензирана фирма ще проведе крайна дезинфекция на всички помещения в сградата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 27 октомври 2020 - 15:23:25
изглед за печат
27 са новите случаи на COVID-19 в област Търговище, регистрирани в Националната информационна система днес, 27.10.2020 г. През последното денонощие наличието на коронавирусна инфекция е доказано при 16 лица от община Търговище, 6 лица от община Попово, 4 – в община Омуртаг и 1 в община Опака. Така общият брой на диагностицираните в област Търговище става 857.

Осем души от новопотвърдените заболели са настанени за лечение в болнични заведения, а останалите 19 инфектирани са насочени за домашно лечение и карантина.

Сред най-близките контактни лица на новите диагностицирани има две паралелки ученици от различни училища в гр. Търговище, група деца от детска градина и ученици в целодневна форма на обучение в населени места на територията на община Търговище. За периода на изолация образователният процес за карантинираните паралелки ще се осъществява в електронна среда от разстояние.

През последното денонощие в област Търговище с регистрирани два смъртни случая, вследствие на COVID-19. В болнични заведения са починали жена на 82 г. от гр. Търговище и жена на 52 г. от с. Горско Абланово, община Опака.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 26 октомври 2020 - 19:46:30
изглед за печат
В област Търговище са регистрирани нови 25 случая на коронавирус през последното денонощие. С тях общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на областта става 830.

16 лица са дали положителни проби за COVID-19 в община Търговище. В община Омуртаг новозаболели са 2 лица, в община Попово - 7 лица. Всички новодиагностицирани са поставени под домашна карантина, с изключение на един инфектиран, който е настанен за лечение в болнично заведение.

Новите случаи в община Попово са регистрирани в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в с. Медовина. Сред тях са петима от потребителите на социалната услуга и двама души от персонала. Всички са карантинирани на място в Дома, като са изолирани в самостоятелни стаи, съгласно разпоредбите на здравното министерство.

Към днешна дата в област Търговище под карантина са поставени 952 лица, в това число
526 лица с положителни резултати за коронавирус и 426 лица, които са контактни на заразени.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 25 октомври 2020 - 16:20:38
изглед за печат
През последното денонощие са доказани нови 39 случая на коронавирус сред жители на област Търговище. Така към 25.10.2020 г. общият брой на диагностицираните вече е 805.

Новите случаи на заболяването са регистрирани в три от петте общини на областта. В община Търговище положителни проби за PCR-изследване са дали 23 лица, в община Попово - 15 и в община Опака - 1. От тях 12 души са хоспитализирани в болнични заведения, а останалите 27 души са поставени под домашна карантина.

Сред установените контактни лица на новодиагностицираните с OVID-19 жители на област Търговище има и двама учители, както и осем деца в ученическа възраст.

В МБАЛ-Търговище е починала жена на 67 г. от гр. Търговище, чийто PCR-тест се е позитивирал след смъртта й.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 178 179 180

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище