Дата / ЧасУважаеми пенсионери,

Скъпи майки и бащи, баби и дядовци,

Позволете ми лично от свое име да ви поздравя по случай Международния ден на възрастните хора - 1 октомври.
Бих искал на този празник, превърнал се във важна дата за представителите на третата възраст, да ви благодаря!

Благодаря ви за това, че с труда и ангажираността си през годините сте оставили своя отпечатък върху просперитета на нашето общество, за това, че благодарение на вас българската нация е жива и продължава да се развива, и не на последно място – за това, че, въпреки трудностите на ежедневието, намирате сили да посрещате всеки нов ден с усмивка.

В заключение, бих искал да ви пожелая крепко здраве, дълголетие и оптимизъм! Бъдете все така светъл пример за своите наследници, като със своите съвети им помагате да се справят с трудностите на ежедневието си! Защото опитът и житейската мъдрост във вашите очи не могат да бъдат заместени от нито един учебник! Честит празник!ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми кметове, кметски наместници, граждани,
Ако имате информация за лице, което е поставено под карантина и не спазва забраната за излизане от дома, във връзка с разпространението на корона вирусната инфекция, моля подайте сигнал на телефони: 0886070017; 0893341675 – Дежурен областен съвет за сигурност – Търговище.
Вашите сигнали са важни за нашата правилна реакция


четвъртък 01 октомври 2020 - 11:35:06
изглед за печат
Пет са новите случаи на заболяването коронавирус, регистрирани в област Търговище през последното денонощие. Към момента всички новодиагностицирани са с леки симптоми и са поставени под домашна карантина. Предписания за спазване на домашна изолация са връчени и на всички техни контактни лица.

Заболели са три жени на 38 г. и на 43 г. от гр. Търговище и на 49-годишна възраст от с. Голямо Градище, общ. Опака. Две от тях са работещи медицински сестри, а третата е част от ръководния екип на мебелен цех в гр. Търговище, в който бяха по-рано установени общо четири случая.

COVID-инфекцията е потвърдена и при мъж на 34 г. от гр. Търговище.

Под карантина в гр. Търговище е поставена и жена на 52 г. от с. Нова бяла река, общ. Шумен. Нейните домашни контактни са получили предписания за самоизолация от РЗИ-Шумен.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 01 октомври 2020 - 07:54:59
изглед за печат
Министерство на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организират онлайн събитие, посветено на финансовите инструменти в подкрепа на бизнеса, поставен в условията на пандемията COVID-19.

Government2Business: Държавата в подкрепа на бизнеса ще се проведе на 6 октомври от 11 часа онлайн и ще представи актуална информация за наличните възможности за финансиране, от които българските предприятия могат да се възползват.

Събитието ще бъде открито от министъра на икономиката на Р България г-н Лъчезар Борисов и от г-н Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП.

Участници във форума ще бъдат Фонд на фондовете, Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, Българска банка за развитие, Българска агенция за експортно застраховане и Българска фондова борса.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 30 септември 2020 - 16:18:28
изглед за печат
Десет са новите случаи на коронавирус, потвърдени сред жители на област Търговище, през последното денонощие. Шестима от новозаразените са хоспитализирани в МБАЛ – Търговище, други четирима са поставени под домашна карантина. Една от новозаразените е ученичка на 15 г., без оплаквания в здравословното състояние. Класът й е поставен под карантина, като учебният процес се осъществява в електронна среда. Под домашна изолация е поставен мъж на 59 г. от гр. Търговище, лекар от Хирургично отделение на МБАЛ – Търговище. Две от заразените са жени - на 64 г. от гр. Търговище, работеща в РЗИ – Търговище, и на 26 г. от гр. Попово. В сектора за лечение на заразени с COVID-19 пациенти са новоприети 6 лица на възраст между 42 и 72-годишна възраст. Сред тях е и 59-годишна жена от гр. Търговище, която работи като учител в ДГ в областния град. Групата, в която работи заразената, е затворена, а децата са поставени под карантина за 14 дни. Всички контактни на новозарезените лица са поставени под домашна изолация, като към момента не съобщават за симптоми на заболяването.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 30 септември 2020 - 10:28:14
изглед за печат
Днес, 30.09.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков награди щангисти от СКВТ „Светкавица” – Търговище за постигнатите високи резултати от Държавното лично първенство по вдигане на тежести в гр. Хасково (22-26.09.2020 г.)

„Вие сте гордост за Търговище. На Вас разчитаме да повдигате авторитета търговищката школа по вдигане на тежести, но и на спортното училище в града” – заяви г-н Стайков. Той връчи почетни грамоти на Ивана Петрова – шампион на България в кат. до 45 кг. и Симона Събева – национален първенец в кат. до 49 кг. Грамота получи и Силвия Василева, класирала се на второ място в Държавния шампионат. Всяка от търговищките тежкоатлетки получи и индивидуален ваучер за пазаруване в специализиран спортен магазин. Поздравителна грамота и ваучер областният управител връчи и на треньора на СКВТ „Светкавица” – Търговище г-н Илиян Събев.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 29 септември 2020 - 12:23:38
изглед за печат
Нови осем случая на COVID-19 са регистрирани в област Търговище през последното денонощие.

Диагностицирани са две двойки съпрузи от гр. Търговище и гр. Попово. Състоянието им не налага хоспитализиране. Заразени от областния град са жена на 43 г. и мъж на 53 г., контактна в дома им е единствено тяхната дъщеря, на която е взет секрет за вирусологично изследване. До получаване на резултата паралелката, в която се обучава ученичката, е поставена под карантина и преминава на дистанционно обучение. Инфектираната с коронавирус жена е служител на РЗИ – Търговище, поради което днес, 29.09.2020 г., са взети проби за изследване от целия екип на Инспекцията. Новозаразените съпрузи от гр. Попово са на 53 и 65-годишна възраст. Установен като контактен е техният син /безработен/, който към момента няма оплаквания.

Заболял е мъж на 42 г. от гр. Попово, хоспитализиран в средно тежко състояние, в УМБАЛ „Св. Марина” – гр. Варна на 27.09.2020 г. Пациентът работи в РУ – Попово, като за последно е бил на работното си място на 21.09.2020 г. За резултата му е уведомен началникът на Управлението, както и директора на училището, в което се обучават контактните му две деца. В дома му контактни са още 2 лица. Към този момент всички са без оплаквания.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 27 септември 2020 - 16:58:07
изглед за печат
Общо 14 са новите случаи на коронавирус в област Търговище, регистрирани през последното денонощие. В 12 от тях заразяването е установено сред потребители и персонал на хоспис в областния град, в който на 22.09.2020 г. бе диагностициран първия заболял.
Новозаболелите 12 лица са изследвани с PCR-тестове на 24.09.2020 г., поради потвърдени други 16 заразени. Към този момент с COVID-19 са диагнотицирани общо 29 лица, от които 7 души персонал и 23-ма от домуващите.

Всички потребители на хосписа и медицинския персонал са консултирани с инфекционист, който е назначил профилактична терапия. Засега не проявяват характерни за COVID-19 симптоми.

Домуващите с положителен резултат от PCR-тест (общо 21 лица) са настанени в самостоятелни стаи на първия етаж на сградата, в която се помещава социалната услуга. Все още в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище се лекува първата диагностицирана с COVID-19 жена от персонала на хосписа. Днес, 27.09.2020 г., е починал мъж на 84 г., приет в хосписа на 17.07. тази година с отрицателен PCR-тест. Същият е бил в тежко увредено общо състояние и сериозни съпътстващи заболявания.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 25 септември 2020 - 15:50:55
изглед за печат
Днес, 25.09.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков взе участие във регионален форум, организиран от Националното сдружение на общините в Република България. Събитието имаше за цел да се направи избор за представители на общините от Североизточен регион за планиране в Регионалния съвет за развитие (РСР). Форумът бе открит от г-жа Силвия Георгиева – изпълнителен директор на НСОРБ, която представи основните правомощия на Регионалните съвети за развитие и новите им функции в предстоящия програмен период 2021 – 2027 г. РСР има ключова роля в цялостния процес на планиране, управление, координация и изпълнение на регионалния план за развитие, както и в процесите, свързани с изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС. Последва номиниране и избор на представители и заместник-представители в Регионалния съвет за развитие на Североизточен район за планиране. Четирите административни области в обхвата на Североизточния район излъчиха общо 11 представители и 11 заместник-представители, които ще представляват местната власт в Регионалния съвет за развитие. От област Търговище за представители бяха излъчени кметовете на община Търговище д-р Дарин Димитров и на община Опака г-н Мехидин Кадиров. Заместник-представители ще бъдат г-жа Емине Якубова – председател на ОС – Търговище и г-н Юсуф Исмаилов – председател на ОС – Антоново. Г-н Митко Стайков ще запази позицията на председател на Областния съвет за развитие – Търговище. Чрез видео-конферентна връзка участие в срещата взе и г-жа Деница Николов - заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Пред присъстващите в залата, тя представи новия регионален подход за работа на РСР през следващия програмен период, както и интегрираните териториални инвестиции (2021 – 2027 г).

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 173 174 175

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище