Дата / Час
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми кметове, кметски наместници, граждани,
Ако имате информация за лице, което е поставено под карантина и не спазва забраната за излизане от дома, във връзка с разпространението на корона вирусната инфекция, моля подайте сигнал на телефони: 0886070017; 0893341675 – Дежурен областен съвет за сигурност – Търговище.
Вашите сигнали са важни за нашата правилна реакция


събота 05 декември 2020 - 14:29:08
изглед за печат
18 случая на COVID-19 са регистрирани за област Търговище през последното денонощие. С тях общият брой на диагностицираните с коронавирс жителите на областта става 1844.

Новите случаи на заболяването са разпределени както следва: община Търговище - 9, община Омуртаг - 4, община Антоново - 3 и община Попово - 2. Сред жителите на община Опака не са установени нови заразени.

В лечебни заведения за болнична помощ са настанени 11 от заболелите, чиито резултати от PCR-изследване са се позитивирали през последните 24 часа. Останалите новозаразени са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ-Търговище.

Днес, 05.12.2020 г., в област Търговище е регистриран един смъртен случай, вследствие на COVID-19. Починала е жена на 69 г. от гр. Търговище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 04 декември 2020 - 13:33:43
изглед за печат
20 са новите случаи на коронавирус, регистрирани в област Търговище през последното денонощие. С тях общият брой на диагностицираните в областта става 1826.

Установените случаи са разпределени както следва: община Търговище – 8, община Попово - 6, община Омуртаг – 4, община Опака – 1 и община Антоново – 1.

13 човека са настанени за лечение в болнични заведения, а останалите 7 новозаболели са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ – Търговище.

Днес, 04.12.2020 г., в област Търговище са регистрирани два смъртни случая, вследствие на коронавирусната болест. Починали са две жени на 53 г. придружаващо заболяване - диабет и на 64 г. от гр. Търговище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 03 декември 2020 - 12:18:59
изглед за печат
23 са новите случаи на коронавирус, регистрирани в област Търговище през последното денонощие. С тях общият брой на диагностицираните в областта става 1806.

Новозаразени са установени във всички общини на областта. Девет са заболелите от община Търговище, по шест случая са потвърдени в общините Омуртаг и Попово, а по един – в общините Антоново и Опака.

14 лица са настанени в лечебни заведения за болнична медицинска помощ, а останалите са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ – Търговище.

Днес, 03.12.2020 г., в област Търговище са регистрирани два смъртни случая, вследствие на COVID-19. Починали са жена на 68 г. от община Опака с придружаващо заболяване – диабет, както и мъж на 57 г. от община Търговище със съпътстващо сърдечно заболяване.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 02 декември 2020 - 17:23:18
изглед за печат
Днес, 02.12.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков проведе работна среща, с участието на кмета на община Антоново г-н Хайредин Мехмедов, управителя на ВиК-Търговище ООД инж. Явор Миланов и техни представители.

Съвещанието се състоя по повод стартиране на хидроложки проучвания на територията на община Антоново. Предстои да се обследва състоянието на всички налични в общината водоизточници, с цел намиране на допълнителни водни ресурси.

Г-н Стайков заяви, че основната му задача към момента е да се извършат необходимите проучвателски дейности, за да се достигне до всяка точка, където би могло да има свободни количества вода. При откриване на такива, ще бъдат изградени водовземни съоръжения, а водата - присъединена към ВиК-системите на територията на община Антоново. Мащабната цел е да се подсигури питейно-битовото водоснабдяване за всички жители на общината от собствени водоизточници.

Хидроложки проучвания предстои да се извършват във всички населени места на територията на област Търговище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 02 декември 2020 - 12:39:47
изглед за печат
Новорегистрираните случаи на коронавирус в област Търговище са 7. Те са разпределени както следва: община Търговище – 5, община Попово – 1 и община Опака – 1. С тях общият брой на диагностицираните с COVID-19 от началото на пандемията до днес, 02.12.2020 г., става 1783. В лечебни заведения за болнична медицинска помощ са настанени 5 лица, чийто резултати от PCR-тест са се позитивирали през последното денонощие. Останалите два заразени са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ – Търговище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 01 декември 2020 - 18:38:17
изглед за печат
Министърът на околната среда и водите г-н Емил Димитров ангажира всички държавни институции, изпълняващи контрол и управление на водите, да оказват пълно съдействие на областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков, с цел да бъдат приключени максимално бързо процедурите по осигуряване на алтернативни водоизточници за питейно-битово водоснабдяване на жителите на областта. Това стана ясно днес, 01.12.2020 г., на работна среща с представители на ангажираните с темата ведомства и институции.

Като добър пример, министър Димитров посочи новоизградено съоръжение за промишлено водоснабдяване, чрез което да се подсигурява дейността на заводите към стъкларския холдинг „Тракия Глас България“ ЕАД – гр. Търговище – предприятие със стратегическа икономическа значимост за региона. Целта на новото съоръжение е да освободи воден ресурс от язовир „Тича“, който да се използва впоследствие за задоволяване питейно-битовите нужди на гражданите на общините Търговище, Шумен и Велики Преслав, както и за напояване на земеделски терени в района.

Предстои да се регулира механизъм за присъединяване на собствени водоизточници на територията на община Антоново към ВиК-инфраструктурата на общината, за да се освободи възможността яз. „Ястребино“ да се ползва единствено за напояване. При необходимост ще се възложат и хидроложки проучвания за нови водовземни съоръжения.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 01 декември 2020 - 14:09:47
изглед за печат
16 са новите положителни случаи на COVID-19 в област Търговище, регистрирани през последното денонощие. С тях общият брой на диагностицираните с коронавирус в областта става 1776, от които активни към 01.12.2020 г. са 371.

Новопотвърдените случаи на заболяването са разпределени както следва: община Търговище – 8, община Попово – 3, община Омуртаг – 3, община Антоново – 1 и община Опака – 1. Хоспитализирани са 8 лица, а останалите са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ – Търговище.

Вследствие на коронавирусната инфекция, в област Търговище са регистрирани нови 7 смъртни случая. Починали са:

- четирима мъже на възраст 62, 64 и двама на 76 г. от община Омуртаг, за които не са посочени данни за придружаващи заболявания;

- две жени на 55 г. от гр. Омуртаг и на 57 г. от община Попово на хемодиализно лечение;

- жена на 60 г. от гр. Омуртаг с придружаващо сърдечно заболяване и бронхиална астма, изискваща лечение.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 184 185 186

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище