Дата / Час

Указания за провеждане на изборите за народни представители в страната на 4 април 2021 година
ОтвориВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми кметове, кметски наместници, граждани,
Ако имате информация за лице, което е поставено под карантина и не спазва забраната за излизане от дома, във връзка с разпространението на корона вирусната инфекция, моля подайте сигнал на телефони: 0886070017; 0893341675 – Дежурен областен съвет за сигурност – Търговище.
Вашите сигнали са важни за нашата правилна реакция


понеделник 01 март 2021 - 13:30:03
изглед за печат
Възпитаници на II СУ „Проф. Никола Маринов” – гр. Търговище спазиха първомартенската обредност и закичиха с мартеници областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков и служителите на Областна администрация – Търговище.

По случай хубавия празник Баба Марта, ученици от I клас вързаха по мартеничка на всеки от служителите в администрацията, като пожелаха здраве, успешни дела и добро настроение. След като окичиха всички с червено-белите символи, децата изпълниха и кратка музикално-танцова програма, която допълнително повдигна настроението на присъстващите.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 01 март 2021 - 12:59:20
изглед за печат
Три са новите случаи на коронавирус, регистрирани за област Търговище днес, 01.03.2021 г. Новозаразени са трима жители на община Търговище, като същите са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ-Търговище. Карантинирани са и трима техни контактни лица.

Общият брой на диагностицираните с коронавирус жители на област Търговище до днес е 2372. Активните случаи към момента са 59. В трите многопрофилни болници в областта са хоспитализирани 21 лица, в т.ч. и шестима пациенти от област Шумен.

Излекувани към момента са 2133 човека, а починали са 180 лица.

До този момент са ваксинирани общо 2558 жители на област Търговище, от които 284 лица са имунизирани в дните между 26-28.02.2021 г. С напълно завършена имунизация са 374 лица. С поставена първа доза ваксина са 2184 лица.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 27 февруари 2021 - 13:58:33
изглед за печат
Четири са новите случаи на коронавирус, регистрирани за област Търгвище днес, 27.02.2021 г. Те са разпределени както следва: община Търговище -2, община Попово - 1 и община Омуртаг - 1. Всички новозаболели са поставени под домашна карантина с предписания на РЗИ-Търговище. Карантинирани са също 4 техни контактни лица.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в област Търговище до днес е 2368. Към този момент активни са 58 от тях. В многопрофилните болници в областта се лекуват 18 лица с коронавирус, в това число и петима жители на област Шумен.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 26 февруари 2021 - 14:56:13
изглед за печат
Днес, 26.02.2021 г., министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев участва в официалното откриване на новоизграден STEM център в ОУ „Христо Ботев” – с. Зелена морава, общ. Омуртаг. Събитието уважиха също областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков, началникът на РУО-Търговище г-жа Елка Станчева, , председателят на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ г-н Деян Колев и др.

Гостите бяха посрещнати от директора на учебното заведение г-жа Емилия Стефанова в двора на училището, където бе представена и специална танцова-музикална програма. „С много усилия изградихме този STEM център, спазили сме всички изисквания на МОН и се надявам нашите възпитаници и колегите педагози да работят с желание и ентусиазъм”, сподели г-жа Стефанова. Тя изказа своята благодарност към министър Вълчев за оказаната чест и личното му присъствие в този важен за целия колектив на училището ден. „Ние имаме умни, знаещи и можещи деца. Щастлив съм, че МОН оценява нашите усилия и ни съдейства, за да бъдат те равнопоставени както в национален мащаб, така и сред връстниците си в Европа” – заяви от своя страна областният управител. Г-н Стайков изрази благодарност за навременната подкрепа, която МОН оказва за подобряване състоянието на образователната инфраструктура в област Търговище.

От своя страна министър Красимир Вълчев подчерта, че след поетапното увеличаване размера на учителските възнаграждения, които привличат все повече млади хора към професията, сега се планира ръст в бюджета на МОН за подобряване материалната база на по-малките училища в страната. И заяви, че след настояване от страна на областния управител, Министерството е заделило средства за обновяване на фасадата, коридорите и дворното пространство на основното училище в с. Зелена Морава.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 26 февруари 2021 - 08:09:00
изглед за печат
Днес, 26.02.2021 г., област Търговище е единствената в страната, в която няма регистрирани нови случаи на заболяването коронавирус. Общият брой на диагностицираните се запазва и е 2364.

Активните случаи към момента са 54, от които хоспитализирани са 13, а други 41 лица са насочени за домашно лечение и карантина.

През последното денонощие в областта е регистриран един смъртен случай, вследствие на коронавирусната инфекция. Починала е жена на 93 г. от община Търговище със съпътстващо сърдечно-съдово заболяване.

Общият брой на приложените до момента ваксини са 2275, като само през изминалия ден са били приложени 314 първи дози. С напълно завършена имунизация до днес са 374 от жителите на област Търговище.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 25 февруари 2021 - 13:56:54
изглед за печат
Три са новите случаи на коронавирус регистрирани за област Търговище през последното денонощие. С COVID-19 са диагностицирани двама жители на община Търговище и един гражданин на община Попово.

Двама от новоинфектираните са приети за лечение в болнични заведения, а един е поставен под домашна карантина с предписание на РЗИ-Търговище.

Общият брой на потвърдените случаи на заболяването в област Търговище до този момент е 2364. Сега активни са 57 от тях, като 15 лица са хоспитализирани в трите многопрофилни болници на територията на областта, а останалите 42 лица са насочени за домашно лечение и карантина.

В област Търговище към 25.02.2021 г. срещу COVID-19 са ваксинирани общо 1961 лица, от които 369 лица са с напълно завършена имунизация

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 24 февруари 2021 - 14:18:07
изглед за печат
Днес, 24.02.2021 г., на работна визита в Търговище бе г-н Евгени Григоров – заместник-министър на здравеопазването. Той се срещна с областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков и с д-р Марин Йовов – главен секретар на РЗИ-Търговище.

Зам.-министър Евгени Григоров се запозна с темпа на ваксиниране срещу коронавирус във всички фази, както и с организацията за безопасно провеждане на предстоящите парламентарни избори, с цел недопускане разпространението на COVID-19.

По време на срещата в РЗИ-Търговище д-р Йовов представи актуални данни за хода на ваксинационната кампания. Към момента са поставени общо 1613 дози от ваксините срещу COVID-19 на жители на област Търговище, като само вчера – 23.02.2021 г., първа доза от препарата са получили 256 лица. Досега с втора доза са имунизирани общо 356 лица.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 200 201 202

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище