Дата / Час


вторник 23 юни 2020 - 16:00:47
изглед за печат
Всички необходими противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на COVID -19 в с. Дралфа са своевременно предприети. Набелязани са и конкретни действия с цел превенция на заболеваемостта. Това стана ясно днес – 23.06.2020 г., при среща на областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков и кмета на населеното място г-н Георги Цветков.
Двамата говориха за ситуацията, породена след установяване на инфектиран с коронавирус жител на селото. 79-годишният мъж е дал положителна проба за COVID-19 през изминалото денонощие. Той е хоспитализиран в УМБАЛ „Медика” – гр. Русе на 21.06.2020 г. Оплаква се от отпадналост, температура, болки в гърлото, суха кашлица и задух. Своевременно му е направен бърз тест, с положителни резултати. След това му е взет секрет за PCR, който потвърждава заразяването. Към момента пациентът е със средно тежка клинична форма на заболяване. Заболелият не е пътувал в чужбина, не е съобщил да е имал контакт с карантинирани или болни лица, обобщават от Областния кризисен щаб.
Екипи на РЗИ – Търговище взеха проби за PCR-тестове от контактните на заразения мъж лица. Изследвани бяха общо 11 души. Пробите се транспортират за вирусологично изследване в референтна лаборатория при УМБАЛ „Св. Марина” - гр. Варна. Резултатите се очакват в рамките на утрешния ден – 24.06.2020 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище