Дата / Час


вторник 28 юли 2020 - 15:11:46
изглед за печат
Днес, 28.07.2020 г., заместник областният управител на област Търговище г-н Панайот Димитров се срещна с жители на с. Вардун, общ. Търговище, във връзка с организиран от тях протест, заради въведен режим на водоподаване в населеното място. В срещата взеха участие още инж. Явор Миланов – управител на ВиК-Търговище ООД, кметът на с. Вардун г-н Иван Иванов, представители на Инициативен комитет срещу безводието в селото и др.
Пред множеството, което се бе събрало край главния път София – Варна в района на с. Пролаз, г-н Димитров заяви, че ситуацията е сложна и неприятна, но с разум, търпение и съвместни действия ще се достигне до разрешаване на проблема. Към момента за жителите на с. Вардун е осигурено водоподаване в рамките на два часа на всеки 48 ч.
Инж. Миланов подчерта, че е започната процедура по изпълнение на процедури за узаконяване и ремонт на друг местен водоизточник. Има направена количествено-стойностна сметка, като предстои да бъде осигурено и финансирането на строително-възстановителните работи по съоръженията.
По време на срещата страните се договориха за условията по поетапното разрешаване на проблема, като местните жители изразиха готовност при необходимост да се включат в дейностите с доброволен труд или лични средства.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище