Дата / Час


четвъртък 24 октомври 2019 - 17:27:51
изглед за печат
Днес, 24.10.2019 г., заместник областният управител г-н Панайот Димитров ръководи заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, в която участие взе г-жа Анжелина Тотева – заместник-председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.
Членовете на комисията представиха анализ за пътно-транспортните произшествия и оценка на риска от такива в населените места, както и предвиждане на краткосрочни и средносрочни мерки за организация на движението. Съгласно анализите на територията на област Търговище от началото на годината са настъпили 40 тежки ПТП с 14 убити, от които трима мотоциклетисти. Основните причини за ПТП са “превишена и несъобразена скорост “, “неправилни маневри“, “отнемане предимство” и “нарушения от пешеходци”. Броячите за трафик по републиканската пътна мрежа в област Търговище отчитат средно между 8000 и 12000 преминаващи за денонощие автомобили. На територията на областта има два установени участъка с концентрация на ПТП по републикански път І-4 (местност „Боаза“). По данни на ОД МВР, се наблюдава тенденция, при която основната част от пътно-транспортните произшествия да се предизвикват от преминаващи водачи, а не от местни жители. Анализът сочи, че четири пъти годишно се правят съвместни огледи на цялата пътна мрежа в областта от експерти на ОД МВР, ОПУ и общинските администрации. Проблеми се наблюдават при водачи с малък стаж, които управляват автомобили с голяма мощност.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище