Дата / Час


вторник 29 октомври 2019 - 17:34:04
изглед за печат
Днес, 29 октомври 2019 г., г-н Митко Стайков бе домакин на работна среща със зам.-министъра на образованието и науката г-жа Таня Михайлова, г-жа Елка Станчева -началник на РУО Търговище и нейния екип, управителя и производствения директор на „ТЕРЕМ-Хан Крум“ ЕООД гр. Търговище, директорът на Професионална техническа гимназия „Цар Симеон Велики“ гр. Търговище и представители на един от най-големите световни производители на колесни бойни машини Дженерал Дайнамикс Юръпиън Ленд Системс /General Dynamics European Land Systems/. Целта на срещата бе разглеждане на възможностите за сътрудничество с Дженерал Дайнамикс и заявеното от тях намерение да организират дуална система на обучение в Търговище.
Г-н Стайков благодари на представителите на чуждестранната фирма за намерението им да правят бизнес в България и по-точно в Търговище.
„Всяка една инвестиция е ценна, защото повишава доверието в България и означава по-добри доходи за хората. Убеден съм, че инвестицията в образованието е инвестиция в бъдещето на България. Щастлив съм, че от една страна реалният бизнес е готов да инвестира в подготовката на квалифицирани кадри, а от друга - да гарантира сериозна реализация и за учениците, трупали опит в дуалните паралелки“, каза областният управител.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище