Дата / Час


понеделник 25 ноември 2019 - 17:42:29
изглед за печат
Днес, 25.11.2019 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се включи в дарителска инициатива, организирана в ОУ „Христо Ботев” – с. Камбурово, общ. Омуртаг.
Педагогическият екип и учениците от средищното училище в с. Камбурово бяха подредили кулинарна изложба-базар, която премина под мотото “Лично за дарителството в училище”. Проявата е част от глобалната инициативата „#ЩедриятВторник”, чиято цел е да припомни на възможно по-голям брой хора, колко е важно да сме в помощ на ощетените, на тези, които са в нужда, обясниха от училище.
В тази връзка г-н Стайков поздрави ръководството на учебното заведение за примера, който дават на своите възпитаници. „Да бъдем добри хора е най-важното, от което имаме нужда днес” – заяви г-н Стайков в разговор с директора на учебното заведение г-жа Здравка Динчева. Той изрази удовлетвореността си от факта, че в училището децата получават и реална възможност да се чувстват полезни, помагайки на свои връстници в неравностойно положение.
Специално за благотворителната изложба-базар възпитаниците на основното училище в Камбурово, заедно със своите родители и учители, бяха изложили сладки и солени тестени изделия, както и ръчно изработени сувенири. Със събраните средства предстои да бъдат закупени шапки, шалове и ръкавици, необходими за студените месеци на деца от социално слаби семейства, живеещи на територията на община Омуртаг.
Областният управител подкрепи и друга полезна инициатива в училището. Г-н Стайков дари лични средства и за изграждането на детска площадка в двора на учебното заведение, в което се обучават повече от сто деца от общо 11 населени места.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище