Дата / Час


сряда 10 октомври 2018 - 17:50:47
изглед за печат
Днес, 10.10.2018 г., Търговищкото дружество за психично здраве и Комплекса за психично-здравни грижи в общността (КПЗГО) отбелязаха 10 години от създаването на комплекса в кв. Бряг в Търговище. Гости на юбилея бяха областният управител г-н Митко Стайков, представители на държавни институции, граждани и др.
„За мен е удоволствие да Ви поздравя и да се преклоня пред това, което виждам и което правите, защото знам, че във всичко влагате сърце, душа и сили, за да помагате на хората”, заяви областният управител и пожела на целия екип на КПЗГО много здраве и успехи, защото тяхната професия е трудна, отговорна и благородна.
По повод празника певческа група от Пенсионерски клуб „Еделвайс” в кв. Бряг поздрави домакините и гостите. Присъстващите останаха впечатлени и от подредената във фоайето изложба от сувенири, бижута с български шевици, рисунки върху дърво, картички и кукли от плат, дело на потребителите на комплекса.
Празничната програма продължи с прожекция на филм за основаването на КПЗГО. Той е създаден по проект от предприсъединителната програма ФАР на Европейския съюз с партньорството на Община Търговище и МБАЛ Търговище. Изграден е в сградата на бившето училище в кв. Бряг, което е изцяло преобразено и модернизирано. Към днешна дата в комплекса работят екип от специалисти, които продължават да помагат на хора, които заради проблемите си са нямат работа и дом, останали са без близки и са попаднали в социална изолация. В КПЗГО са настанени 12 души, а други 30 редовно посещават комплекса.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище