Дата / Час


сряда 13 февруари 2019 - 17:33:34
изглед за печат
В сряда (13.02.2019 г.) заместник-министърът на образованието и науката г-жа Таня Михайлова гостува в Областна администрация Търговище по покана на областния управител г-н Митко Стайков. Двамата разговаряха за националните и местни политики в сферата на образованието.
След срещата те участваха в семинар по проект „Визия за промяна” на тема „Качество на професионалното образование и обучение и нуждите от квалификации и умения”. Във форума участваха още експерти от Дирекция „Професионално образование и обучение” в МОН, началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева и експерти от управлението, директори и заместник-директори на професионални гимназии, както и представители на синдикати, работодателски организации, бизнеса и др. Домакин на събитието бе Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики” – Търговище.
„Радвам се, че продължаваме и поддържаме диалога между бизнеса и образованието. Защото е важно да обърнем внимание на това какво предлагаме като образование и какви са нуждите на бизнеса. Факт е, че приоритет на правителството е основно образованието, за да вървим напред като държава и като развитие на икономиката. Тези срещи показват, че ние сме загрижени затова какво се случва на национално и местно ниво”, заяви областният управител при откриването на семинара и пожела ползотворна среща на участниците.
„Днес ние сме се събрали , за да говорим откровено за професионалното образование. За нас наистина са приоритет възможностите, които дава това образование”, каза заместник-министърът на образованието и науката г-жа Таня Михайлова. По време на семинара тя акцентира върху някои от националните програми на министерството и на дуалната система на обучение.
Директорите на професионалните гимназии и представителите на бизнеса също взеха отношение по поставените теми и обсъдиха качеството на обучение и стремежа да са откликне както на интересите на учениците, така и на потребностите на бизнеса.
Проектът „Визия за промяна” се реализира от МОН с финансовата подкрепа на програма „Еразъм +”.Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище