Дата / Час


вторник 26 февруари 2019 - 17:40:25
изглед за печат
Днес, 26.02.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков заедно със заместник областният управител Панайот Димитров, директорът на ОПУ Марчо Марчев и експерти на пътното управление направиха оглед на трасето Александрово - Горна и Долна Кабда.
Спешни мерки са предприети за укрепване на пътната отсечка между двете села, тъй като компрометираният третокласен път не е ремонтиран от години. В момента се извършват ремонтни дейности на активизирали се по време на зимния сезон свлачища. На належащите места се полага фрезован асфалт с цел изравняване и подобряване на пътната настилка.
На среща с кметовете на селата Горна и Долна Кабда Гюнтер Халилов и Хасан Хасанов областният управител пое ангажимент да съдейства и за поетапно отремонтиране на пътния участък – полагане на плътна и неплътна смес, изграждане на банкетите и почистване на канавките.
Беше проведена и среща с жителите на село Долна Кабда, по време на която бяха обсъдени наболели проблеми и необходимостта от превантивни мерки за пътната настилка.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище