Дата / Час


събота 18 май 2019 - 16:50:51
изглед за печат
На 17.05.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков проведе среща с посланика на Република Азербайджан в България Н. Пр. д-р Наргиз Гурбанова и със сътрудника в посолството Фикрет Ахундов. По време на срещата губернаторът запозна госта с икономическото състояние на областта, инфраструктурата, културно-историческите забележителности, възможностите за привличане на инвеститори и др.
По време на срещата д-р Гурбанова представи развитието на дипломатическите отношения и укрепването на сътрудничеството между Азербайджан и България. Тя подчерта, че двата народа имат много допирни точки в областта на културата, езика и гостоприемството.
В тази връзка бяха обсъдени вариантите за съвместно бъдещо партньорство с търговищка област за популяризирането на двете държави сред населението като туристическа дестинация.
По-късно, г-н Стайков бе гост на организираната от д-р Гурбанова тържествена вечеря Ифтар, по-случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан в село Обител, община Омуртаг.
От своя страна областният управител благодари за организирания празничен ифтар и изрази готовност да се включи в бъдещи подобни инициативи. Празничната вечеря събра над 300 мюсюлмани и християни на обща трапеза.
Официални гости на вечерята бяха кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, Ахмед Хасанов заместник-главен мюфтия, Назиф Расимов районен мюфтия в Търговище, отец Славчо Проданов и др.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище