Дата / Час


петък 13 март 2020 - 19:10:34
изглед за печат
Във връзка с приетото днес решение на Народното събрание за обявяване на извънредно положение в цялата страна, областният управител г-н Митко Стайков свика спешно заседание на Областния медицински съвет за борба с коронавирус инфекцията.
Членовете на Съвета докладваха за предприетите мерки по превенция разпространението на вируса, както и необходимите ресурси за справяне с кризата.
Към настоящия момент на територията на областта няма доказан пациент, диагностициран с COVID-19. От началото на м. февруари Регионалната здравна инспекция е поставила под карантина общо 25 лица в област Търговище, като за 11 от тях карантинният срок е изтекъл. При сега наблюдаваните лица няма обезпокоителни симптоми. Отделно от това здравните власти са изпратили 13 проби, взети на случаен принцип от болничните заведения в областта, като всички те са отрицателни.
Директорите на болниците и ЦСМП докладваха за спешната нужда от маски и защитни облекла. Направена е организация, съвместно с РЗИ, за осигуряване в най-кратки срокове на необходимите консумативи. Областният управител разпореди на директора на ОДБХ – Търговище д-р Анелия Цонева незабавно да раздаде от наличните защитни облекла и консумативи на медиците от МБАЛ-Търговище и ЦСМП за безопасното изпълнение на служебните им задължения.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище