Дата / Час


понеделник 30 март 2020 - 12:56:40
изглед за печат
Днес, 30.03.2020 г., започна премахването на незаконно изградена стоманобетонна стена и помпената станция за водовземане от речното корито на река Драгановска (Вардунско дере) в землището на село Вардун. Това установи при проверка на място областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков.
До момента изградената помпена станция извършваше водовземане за стопански обект, собственост на ЕТ „Матеев – Петко Матеев”. След назначена инспекция от страната от областния управител, стана ясно, че няма издадени строителни книжа и разрешения за строеж на постройката.
Комисия установи също, че в речното легло на река Драгановска има изградена стоманобетонна стена, която възпрепятства свободното течение на реката.
На 20.03.2020 г. областният управител изпрати уведомително писмо до ЕТ „Матеев – Петко Матеев”, като разпореди, в срок до 14 дни от получаването му, да предприемат действия по доброволното премахване на съоръженията, които не допускат свободното протичане на води от река Драгановска.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище