Дата / Час


сряда 29 юли 2020 - 14:32:05
изглед за печат
Днес, 29.07.2020 г., заместник областният управител г-н Панайот Димитров бе сред официалните гости при откриването на новоизграден детски отдел за игра към читалище „Родина – 1927”, с. Пробуда, общ. Търговище. Г-н Димитров и секретарят на Община Търговище г-жа Христалина Халачева прерязаха лентата на новата стая за игра и обучение на най-малките жители на селото.
„Поздравявам Ви за инициативността и адаптивността към реалните нужди на нашите съграждани. Защото необходимостта от специално отношение към децата от най-ранна възраст е от същинско значение за тяхното израстване като интелигентни, будни млади хора, от каквито се нуждае както региона ни, така и цяла България!” – заяви заместник областният управител и благодари за честта да участва в този значим за жителите на с. Пробуда момент.
Помещенията на детския отдел в селото са изцяло обновени от Община Търговище, като са изградени с финансовата подкрепа на Фондация „Тръст за социална алтернатива“, София и Фондация „Телус Интернешънъл България”. Тук ще бъдат провеждани разнообразни занимания с деца, чрез съвременни подходи и програми, с цел да се придобият важни способности и умения.
На церемонията по откриването присъстваха още г-жа Росица Петрова – изпълнителен директор на Фондация за децата в риск по света, г-жа Емине Якубова – председател на Общински съвет – Търговище, г-жа Невена Маджарова – изп. директор на Клуб на НСО – Търговище и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище