Дата / Час


четвъртък 09 януари 2020 - 14:57:49
изглед за печат
Днес, 09.01.2020г., се проведе заседание на Областния съвет за социално включване и подкрепа, ръководено от г-н Митко Стайков – областен управител на област Търговище.
Основната цел на заседанието беше да се приеме Мониторингов доклад за изпълнение на Областната стратегия за развитие на социалните услуги за 2019г.
През настоящата година ще се ремонтира и увеличи капацитетът на Центъра за обществена подкрепа в Търговище, както и ще се разшири дейността му чрез включване на услугата „Спешен прием”. Към същия център ще премине и услугата за консултиране, подкрепа и здраве в семейството. Предстои и реформиране на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в гр. Търговище и преминаването му като програма към Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства. Предвижда се и изграждане на нов Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства с капацитет 30 места за дневна и почасова грижа и 60 места за консултативни услуги. Също в община Търговище предстои изграждане на Преходно жилище за младежи от 15 до 18 годишна възраст с увреждания, изграждане на Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 25 годишна възраст с увреждания и изграждане на 18 социални жилища. Дейностите ще се изпълнят по проект на община Търговище по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020г.“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище