Дата / Час


вторник 04 февруари 2020 - 14:06:53
изглед за печат
Със заповед на областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе назначена проверка на проводимостта на „Вардунско дере” в землището на с. Вардун, общ. Търговище.
Проверката извърши тричленна комисия, с председател инж. Йоан Пеев – директор на дирекция АПОФУС в Областна администрация – Търговище. За членове на Комисията са определени инж. Виолин Петров – представител на ОД МВР – Търговище и г-н Свилен Марков – представител на ВиК – Търговище ООД.
При реализиране на проверката днес – 04.02.2020 г., Комисията установи, че участък от речното легло на „Вардунско дере” е преграден с бетонен бент, като има изградено съоръжение за вземане на вода преди бента. Бентът и съоръжението се намират на около 200 метра преди водовземането за питейни нужди на село Вардун и помпената станция, обслужвана от ВиК – Търговище ООД, които остават без вода.
Oбластният управител сигнализира – Басейнова дирекция „Черноморски район” – Варна, РИОСВ – Шумен, община Търговище и Районна прокуратура – Търговище, за извършване на незабавна проверка, с цел установяване законността по изграждане на съоръжението.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище