Дата / Час


вторник 23 юни 2020 - 08:30:35
изглед за печат
Един нов случай на заразяване с коронавирус при жител на област Търговище е установен през изминалото денонощие, съобщава председателят на Областния кризисен щаб г-н Митко Стайков.
При хоспитализиране в болница в гр. Русе е тестван жител на с. Дралфа, общ. Търговище. Резултатът от взетата проба за PCR-изследване е положителна. Пациентът е приет с грипоподобни симптоми, характерни и за COVID-19. Към момента има леко повишена температура и кашлица.
Новозаразеният е на 79 години. В дома си е живеел заедно със своята съпруга, син, снаха и техните две деца. Всички те са поставени под домашна карантина. Днес ще им бъдат взети проби за PCR-изследване. Заедно с кмета на населеното място ще бъдат определени по-възлови места в селото, където ще се вземат проби от местни хора на случаен принцип. Ще се установяват и контактни лица на членовете на семейството му.
На място в с. Дралфа работят екипи на РЗИ – Търговище и на ОД МВР – Търговище.
През днешния ден предстои да бъдат взети проби за повторно PCR-изследване на заразените с коронавирус 4 жени от с. Подгорица. Към момента, близо десет дни след установяване на заболяването, тяхното здравословно състояние е добро. В добро състояние е и 51-годишната пациентка с COVID-19, настанена за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище.
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище