Дата / Час


сряда 24 юни 2020 - 11:57:21
изглед за печат
Днес, 24.06.2020 г., заседава Областната комисия по заетост в Търговище. Заседанието ръководи г-жа Тодорка Танева – главен секретар на Областна администрация – Търговище. Основната цел на заседанието бе да се утвърди Регионалната програма за заетост на област Търговище за 2020 г. Участие в срещата взеха представители на общински администрации, както и на местните структури на РУО, ТПП, Дирекция „Бюро по труда”, Дирекция „Инспекция по труда”, Клуб на НСО, КНСБ и др.
Очаква се настоящата програма да помогне за осигуряването на условия и възможности за трудова заетост на продължително безработни лица. Също така да се създадат предпоставки за постигане на устойчива заетост, чрез изграждане на активно поведение на пазара на труда и формиране на трудови навици и професионални умения.
По данни на Дирекция „Бюро по труда” към 31.12.2019 г. в област Търговище средногодишното равнище на безработица е било 10.5%, а икономически активното население е 49 168 души.
Съгласно Регионалната програма на територията на област Търговище за 2020 г. ще бъде осигурена заетост на 91 лица. По общини тяхното разпределение е: община Търговище – 31 лица, община Попово – 16 лица, община Омуртаг – 22 лица, община Антоново – 13 лица и община Опака 9 лица. Всички те ще бъдат назначени в Областна администрация Търговище (11 лица) и съответните общински администрации.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище