Дата / Час


понеделник 29 юни 2020 - 14:04:07
изглед за печат
Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе гост на демонстративни игри по правилата за движение по пътищата между деца от ДГ №2 „Осми март” – гр. Търговище. Проявата е организирана по повод Деня за безопасност на движението по пътищата, честван днес – 29.06.2020 г. Сред гостите в ДГ „Осми март” бяха още кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, зам.-кметът г-жа Рая Матева, секретарят на общинската администрация г-жа Христалина Халачева, началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, директорът на ОД МВР – Търговище ст. ком. Николай Ненков и др.
Под надслов „Уча играейки, живея знаейки” премина първия етап от организираните тематични инициативи по случай Деня за пътна безопасност. Възпитаниците на детската градина демонстрираха своите знания по БДП, използвайки детския център за безопасност на движението по пътищата, в двора на ДГ „Осми март”. Във връзка с представянето на децата, областният управител коментира, че придобиването на знания от най-ранна детска възраст способства за възпитанието на ценни социални умения, които да им послужат в процеса на формирането им като участници в движението по пътищата занапред.
През 2019 г. на територията на област Търговище са регистрирани общо 405 пътно-транспортни произшествия с материални щети, 55 от които са тежки. При инциденти на пътя са загинали 18 души, други 62 лица са ранени. От началото на 2020 г. до момента по пътищата на област Търговище са регистрирани 166 ПТП, при които има и 6 загинали.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище