Дата / Час


четвъртък 14 октомври 2021 - 08:20:59
изглед за печат
В Пресцентъра на Областна администрация – Търговище се проведе заседание на Областната комисия “Военни паметници”, председателствано от заместник областния управител Валери Симеонов. Целта на срещата бе да се обсъдят предложения за военни паметници на територията на област Търговище, които се нуждаят от ремонт и възстановяване и са свързани с предстоящото отбелязване на 110 години от Балканските войни.

Представители на общинските администрации в обхвата на областта представиха конкретни предложения, след което Областната комисия реши до Министерство на отбраната да бъдат изпратени три искания за целево финансиране. Средствата ще бъдат вложени за обновяване на войнишките паметници в с. Вардун и с. Алваново в Община Търговище, както и за паметника на загиналите във войните в гр. Антоново. За изпълнение на възстановителните дейности, според представените количествено-стойностни сметки, са необходими общо 5490,60 лв.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище