Дата / Час


понеделник 06 ноември 2023 - 16:00:56
изглед за печат
Със заповед на областния управител на област Търговище Гергана Цонева бе насрочена първата общинска сесия на новия Общински съвет в Община Антоново.
Днес, по време на тържествено заседание, положиха клетва новоизбраният кмет на Антоново Хайредин Мехмедов и 13-те общински съветници.
"Нека всички работите заедно за добруването на Община Антоново. Сигурна съм, че всеки един от Вас е поел този ангажимент, независимо от коя политическа сила е бил издигнат. Пожелавам Ви да бъдете мъдри, добронамерени, разумни, свободни във вземането на решенията и с единство, в интерес на жителите на Антоново, да вървите напред. Успешен мандат!", заяви по време на официалната общинска сесия областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
В началото на сесията председателят на ОИК - Антоново Стела Маринова обобщи резултатите от местния вот в Антоново. За новоизбрания кмет - Хайредин Мехмедов са отчетени 1785 действителни гласа, 57.12% от общо действителните гласове.
"В община Антоново е имало проблеми, има проблеми и ще има такива, но с моя екип правим всичко възможно да ги разрешаваме и да помагаме на хората", каза Хайредин Мехмедов при встъпването си за трети кметски мандат и благодари на всички жители на Антоново, гласували на местните избори.
По време на заседанието новоизбраните общински съветници и кметове на кметства положиха клетва.
"Общинският съвет взима важни решения за развитието на общината и благополучието на жителите, утвърждава правилници и наредби. Всички Вие спечелихте доверието на избирателите, но доверие лесно се губи, затова трябва да сте единни и да вървите заедно напред и нагоре, работейки за жителите на Антоново", заяви председателят на ОИК - Антоново Стела Маринова и пожела попътен вятър на местния парламент.
В него влизат седем представители на ДПС /Юсуф Исмаилов, Бехчет Салимов, Айтен Мехмедова, Ахмед Ахмедов, Сашка Стефанова,Тургай Мурадалиев, Юсуф Юсуфов/, двама на ГЕРБ /Васил Богословов, Боян Харалампиев/, трима на СДС-НДПС /Орхан Мехмедалиев, Енвер Яхов, Бейзат Исуфов/ и един на БСП /Диян Рафаилов/.
За председател на Общински съвет Антоново бе избран Юсуф Исмаилов.
"Вярвам, че ще оправдаем доверието на избирателите да направим Антоново желано място за живеене", заяви новоизбраният председател.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище