Дата / Час


сряда 04 март 2015 - 13:58:35
изглед за печат
Под патронажа на областния управител Светлин Бонев, в област Търговище официално стартира кампанията „Опознай родния край“. Инициативата бе представена в общините Търговище, Попово и Омуртаг, а през следващите дни предстои да бъде официално открита и в общините Антоново и Опака. Организатори са Областната администрация Търговище, с подкрепата на общините, Българският туристически съюз и Регионалният исторически музей в града.

При стартирането на кампанията, заместник областният управител Йорданка Георгиева заяви, че целта е максимален брой ученици да се докоснат до богатото културно-историческо, археологическо и природно наследство в област Търговище. „Надяваме се, кампанията да стимулира ученическия туризъм и здравословния начин на живот сред подрастващите, да поощри децата и младежите да опознаят природните и културните забележителности”, допълни г-жа Георгиева.
Кампанията „Опознай родния край“ е ориентирана към учениците от 3-ти до 7-ми клас от цялата област Търговище. Всеки от тях ще получи безплатен туристически пътеводител с 20 от най-значимите туристически и културно-исторически обекти в областта. Под всеки от обектите има възможност за поставяне на печат или марка. Участникът, посетил 10, 15 или 20 обекта и поставил печат ще получи отличие – специална грамота „Опознай родния край”, осигурена от Областна администрация Търговище.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище