Дата / Час


четвъртък 05 ноември 2015 - 11:56:50
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев свика днес първите заседания на новоизбраните Общински съвети в Омуртаг и Антоново.

Тържествената сесия в Омуртаг беше открита от областния управител, който поздрави новоизбраните съветници, кмета на община Омуртаг Ешреф Ешрефов и кметовете на кметства. „Съгражданите Ви разчитат на Вас и вярват, че именно Вие сте хората, които ще приемат правилните решения и ще поведат общината във вярната посока на развитие. Това огромно доверие изисква Вашата упоритост и последователна работа. Уверявам Ви, че държавната власт, представител на която съм в качеството си на областен управител, ще Ви подкрепя и насърчава в отстояване на принципите на законност – за точното и правилно спазване на Конституцията и законите на Република България, принципите на публичност и прозрачност в работата на местната власт”, каза в приветствието си г-н Бонев.

След полагане на клетвата и подписването на клетвения лист, съветниците пристъпиха към избор на председател на Общинския съвет. След тайно гласуване, за трети пореден мандат беше избран Метин Исмаил.

Първата сесия на Общинския съвет в Антоново беше открита от зам.областният управител Йорданка Георгиева. Тя приветства кмета на общината Танер Али, общинските съветници и кметове на кметства с пожелание за успешен мандат и ползотворна работа в интерес на жителите на общината. За председател на Общинския съвет в община Антоново през следващите четири години беше избран Хайредин Мехмедов.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище