Дата / Час


неделя 12 юли 2020 - 10:49:45
изглед за печат
Мъж на 31 г. от гр. Търговище е дал положителна проба за COVID-19. Резултатът от вирусологичното изследване е регистриран на 11.07.2020 г. от частна лаборатория. Информация за заразяването е подадена своевременно до РЗИ-Търговище, откъдето са издали предписание за поставяне под домашна карантина и лечение.
Новозаразеният не е съобщил за пътуване в чужбина, среща със заболели или карантинирани лица. Занимава се с онлайн търговия, като работи от дома си в гр. Търговище.
Като единствен контактен е установен бащата на заболелия. Връчено му е предписание за спазване на 14-дневна самоизолация.
Към момента 31-годишният мъж има повишена температура. Няма други оплаквания в здравословното състояние. Лекува се в домашна среда, като засега не се налага хоспитализиране.
Областният управител и председател на Областния кризисен щаб за борба с разпространението на коронавирусната инфекция г-н Митко Стайков апелира към гражданите на област Търговище за стриктно спазване правилата за лична безопасност.
При съмнение за заразяване с COVID-19 е необходимо да се следват стъпките в алгоритъма за действие, с цел да се ограничат последствията от заболяването. За спазване на мерките, регламентирани в заповедта на министъра на здравеопазването в Р България се осъществява регулярен контрол от служители на РЗИ-Търговище, ОД МВР-Търговище и други ангажирани с превенция на заболяването институции.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище